ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Έτσι πήραμε τον Σπανούλη από τον Παναθηναϊκό»

«Έτσι πήραμε τον Σπανούλη από τον Παναθηναϊκό»

Είχαν αρκετά να πουν και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου για τον Βασίλη Σπανούλη.

Μάλιστα αποκάλυψαν και το πως έγινε η μεταγραφή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010:

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον Βασίλη κι όχι να τον αποχαιρετίσουμε γιατί είναι μέλος του Ολυμπιακού. Ο Βασίλης είναι ο μεγαλύτερος αθλητής στην ιστορία του Ολυμπιακού κι ένας απ' τους μεγαλύτερους στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τα επιτεύγματα που πετύχαμε μαζί είναι μοναδικά, απίστευτα. Ζήσαμε μερικές απ' τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μας μαζί του. Μακάρι να της ξαναζήσουμε. Αν πάτε στα αποδυτήρια και δείτε τις φωτογραφιες που υπάρχουν θα καταλάβετε γιατί μιλάμε. Είδατε και το βίντεο.

Εννοείται ότι όλα αυτά ο Βασίλης τα πέτυχε με τη βοήθεια των συμπαικτών, προπονητών και του οργανισμού του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν δομημένος για τον Βασίλη και τον στήριζε παντού. Ήταν μια κατάσταση μοναδική στα ευρωπαϊκά χρονικά, το πως χτίστηκε και πως πλαισίωσε ο Ολυμπιακός τον Βασίλη. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Τον θαυμάζουμε για τις αξίες του κι όσα προσέφερε στον Ολυμπιακό. Το 2010 μετά τον τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, όλοι ξέρετε τι είχε γίνει εκεί και πως χάθηκε το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή ομάδα τότε, την μισή μικτή κόσμου αλλά στην Ελλάδα δεν μπορούσε να πετύχει τους στόχους του. Μετά από αυτή την ήττα σκεφτήκαμε στρατηγικά πως πρέπει να δράσουμε μπροστά σε αυτά που βιώναμε τα οποία είναι γνωστά.

Το 2010 ήταν κι ο Παπαλουκάς κι ο Τεόντοσιτς στην ομάδα, υπήρχε ένα θέμα που θα παίξει ο Βασίλης και πως θα έχει τον ρόλο που απαιτείται. Αποφασίσαμε να κάνουμε το μεγάλο χτύπημα. Ο Βασίλης ήθελε και είχε ένα κίνητρο πολύ υψηλό. Κάπου κούμπωσε η δική μας επιθυμία να κάνουμε τον Ολυμπιακό πρώτο σε Ελλάδα κι Ευρώπη, αυτό που αξίζαμε, κι αυτό παντρεύτηκε με την επιθυμία του Βασίλη που ήταν πάντοτε πρωταγωνιστής κι ηγέτης. Να πάρει τον Ολυμπιακό από το χέρι και να τον οδηγήσει στις κατακτήσεις. Ξεκίνησε δύσκολα η σχέση αυτή, λόγω της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό ήταν δύσκολο να γίνουμε επαφές. Είχαμε φτάσει σε ένα αδιέξοδο. Τον Ιούλιο του 2010. Τότε ζούσαμε στην Βοστώνη με την γυναίκα μου και την κορη μου και γυρίζαμε για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. Υπήρχε μια δυσκολία στις διαπραγματεύσεις.

Λίγο πριν γίνει η επιστροφή στην Ελλάδα, μιλήσαμε με τον Παναγιώτη και είπαμε να κάνουμε την μεγάλη κίνηση για να έρθει ο Βασίλης. Σάββατο έφτασα στην Αθήνα και Κυριακή απόγευμα υπογράψαμε το πρώτο συμβόλαιο από τα πολλά. Βίωσε αμφισβήτηση, άκουσε πολλά κι εντός κι εκτός οργανισμού. Απέδειξε με την αξία του ποιος είναι και που μπορεί να φτάσει. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης κι έμεινε εκεί για σειρά ετών μαζί με τον Βασίλη. Δεν δίστασε να ηγηθεί μιας ομάδας με χαμηλό μπάτζετ και πετύχαμε απίστευτους άθλους. Ο Ολυμπιακός είχε τον χαμηλότερο προϋπολογισμο στην Ευρώπη από τις τοπ 8 ομάδες. Οι ανταγωνιστές μας είχαν τριπλάσιο και τετραπλάσιο μπάτζετ, γι' αυτό λέμε πως ήταν παγκόσμιο φαινόμενο. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτά που πετύχαμε με τον Βασίλη αρχηγό».

Για τις ανανεώσεις του Σπανούλη: «Μέσα απ' τη συζήτηση όλα τα θέματα είχαν αντιμετωπιστεί. Πάντα υπήρχαν προτάσεις από μεγάλες ομάδες.»

Για πιθανή πρόταση στον Σπανούλη από άλλο πόστο: «Η πόρτα του Ολυμπιακού είναι και θα είναι ανοικτή για τον Βασίλη. Είναι νωρίς, ουσιαστική σήμερα είναι η τελετή για όλα αυτά. Είναι μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού. Νομίζω θα έχει πολλές προτάσεις στην ζωή του που θα πρέπει να αξιολογήσει, είναι νέος».

Για την απόφαση να μην παίξει ο Ολυμπιακός στην Basket League τα δύο προηγούμενα χρόνια: «Δικαιώθηκαμε για το "Μέχρι Τέλους"».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, δήλωσε:

«Τα πρωταθλήματα που κατακτήσαμε με τον Βασίλη στην Ελλάδα είναι λιγότερα αναλογικά με τα όσα θα έπρεπε να έχουμε πάρει. Είμαστε εδώ σε μια νέα σελίδα για το ελληνικό μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός θα ξαναπάει σε Final Four. Ο τρόπος που ζήσαμε όσα ζήσαμε με τον Σπανούλη είναι ανεπανάληπτος. Τις περισσότερες φορές δεν περίμενε κανείς τις επιτυχίες μας. Ακόμη και σε ανατροπές στους ημιτελικούς του '15 και του '17».

Για το πότε θα τιμηθεί ο Σπανούλης: «Θα γίνει μεγάλο φιλικό για τον Βασίλη μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2022 με πολύ καλό αντίπαλο για να τιμηθεί ο Βασίλης σε ένα γεμάτο ΣΕΦ».

Για την απόσυρση της φανέλας του: «Υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο του '22 για το φιλικό».

Για την απόφαση να μην παίξει ο Ολυμπιακός στην Basket League τα δύο προηγούμενα χρόνια: «Είναι η καλύτερη απόφαση που έχουμε πάρει τα τελευταία χρόνια. Βλέπετε όλοι κάτι καλύτερο να ανοίγεται, συγχαρητήρια στον κύριο Λιόλιο για την νίκη του»

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ