ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Θρύλος, βγαλμένος από όνειρο…

Θρύλος, βγαλμένος από όνειρο…

Μπήκε με το δεξί και με καταπληκτική εμφάνιση στην νέα Euroleague o Θρύλος

Ο Ολυμπιακός, αντιμετώπισε στην πρεμιέρα της Euroleague την Μπασκόνια στο ΣΕΦ, της οποίας επικράτησε με 75-50. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εμφανίστηκε καθ’ όλα έτοιμη, σε άμυνα και επίθεση, και με ολοκληρωτικό μπάσκετ, ξεκίνησε την χρονιά με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Θρύλος μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά στο παιχνίδι με μπροστάρηδες τους Βεζένκοφ, Ντόρσεϊ και την σκληρή του άμυνα. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό σε όλο το πρώτο μέρος, με ανεβασμένους Παπανικολάου και Φαλ, και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 47-22(!).

Η ομάδα συνέχισε την εντυπωσιακή της επίδοση και στο δεύτερο μέρος, δεν επέτρεψε στην διαφορά να πέσει κάτω από τους 17-18 πόντους και ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα, χαρακτηριστικό είναι ότι κατά κύριο λόγο έκανε τις αλλαγές ανά πεντάδες. Στο δεύτερο μέρος ανέβηκαν επιθετικά οι Μακκίσικ και Σλούκας.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση την Μπασκόνια, σε ένα ματς όπου πραγματοποίησε φανταστική εμφάνιση και στις δύο άκρες του γηπέδου, με μία μόνο «πληγή». Ο Θρύλος ήταν άστοχος πίσω από τα 6.75μ με 8/27 τρίποντα. Ποιο είναι άραγε το επιθετικό ταβάνι αυτής της ομάδας όταν θα είναι στοιχειωδώς εύστοχη, στο σουτ τριών πόντων;

Η ομάδα δείχνει να έχει κάτι που έλειπε τα τελευταία χρόνια. Πάθος! Όλοι πέφτανε στην μπάλα, όλοι πανηγύριζαν κάθε φάση ξεχωριστά σε άμυνα και επίθεση και όλοι δείχνανε τόσο ενωμένοι μεταξύ τους. Ο Θρύλος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την συνέχεια της σεζόν. Έδειξε ότι είναι μια πολύ σκληρή ομάδα αμυντικά, ενώ στην επίθεση έχει καταπληκτική κυκλοφορία της μπάλας και πλουραλισμό. Είναι, με μία λέξη, ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ!

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον, χρησιμοποιώντας 11 παίκτες. Οι 10 αγωνίστηκαν περισσότερα από 13’, ενώ ο 11ος που αγωνίστηκε μόλις 6’ είναι ο αρχηγός μας, Γιώργος Πρίντεζης.

Επόμενη ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Ρεάλ στις 08/10, στο ΣΕΦ. Ο Θρύλος καλείται εκεί να διπλασιάσει τις νίκες του απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

-Σπουδαία εμφάνιση, που δεν καλύπτει η στατιστική υπηρεσία, έκανε ο Γουόκαπ. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν παντού στο γήπεδο: οργάνωνε, πίεζε, έκλεβε μπάλες, ανάγκαζε τους αντιπάλους του σε λάθη.
-Στα πολύ θετικά είναι η επιστροφή του «παλιού» Παπανικολάου. Ο Παπ, με μία εμφάνιση από τα παλιά, ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση, βοηθώντας στην κυκλοφορία της μπάλας και σκοράροντας 8 πόντους, ενώ επίσης ήταν φανταστικός στην άμυνα.
-Εξαιρετικός Βεζένκοφ. Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πέρσι, απειλούσε με κάθε τρόπο το αντίπαλο καλάθι και αποτέλεσε έναν μόνιμο πονοκέφαλο στην βασκική άμυνα.
-Γεμάτοι ενέργεια οι Ζαν Σαρλ (6π, 7ριμπ) και Μακκίσικ (8π, 6ριμπ), ενώ πολύ καλός ήταν και ο Σλούκας (10π, 5ασιστ)
-Έλειπε χρόνια από τον Ολυμπιακό ένας παίκτης σαν τον Φαλ. Ο Γάλλος «δεινόσαυρος» τροφοδοτήθηκε σωστά από τους συμπαίκτες του, σκόραρε 11 πόντους, κέρδισε 4 φάουλ και γενικά έμοιαζε ανίκητος κοντά στο καλάθι.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΣ

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ