ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Όχι στο σουτ ρε φίλε, όχι στο σουτ!

Όχι στο σουτ ρε φίλε, όχι στο σουτ!

Το τρίποντο του Μίσιτς στο ΜΗΔΕΝ άφησε τον Ολυμπιακό εκτός τελικού της Ευρωλίγκας, με 74-77. Κατάθεση ψυχής η ομάδα, αλλά δεν έφτασε, στο φινάλε. Ο Ολυμπιακός το πάλεψε, γύρισε ματς από το -11. Γύρισε στο παιχνίδι και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του. Αλλά δεν είχε την απαραίτητη ευστοχία στο φινάλε. Έχασε ευκαιρίες να προσπεράσει αρκετές φορές, στην τέταρτη περίοδο, κακή της Εφές, την οποία κράτησε κάτω από τους 80 πόντους… Κρίμα για αυτή την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ομάδα. ΕΛΑΜΨΕ ο κόσμος του Θρύλου, έκανε τη Stark Arena… ΣΕΦ!

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και με έναν… αφιονισμένο Φαλ! Ο Γάλλος έκανε… ό,τι ήθελε στη ρακέτα! Άρχισε και να δημιουργεί, αλλά και να σκοράρει και με αυτό τον τρόπο, η ομάδα του Μπαρτζώκα βρήκε από νωρίς προβάδισμα. Οι παίκτες των Πειραιωτών έβαζαν χέρια στην μπάλα, στην άμυνα, κάνοντας ΔΥΣΚΟΛΗ τη ζωή των παικτών του Αταμάν. Ένιωθαν την απειλή σε κάθε πάσα που επιχειρούσαν!

Με τον Φαλ να πηγαίνει στον πάγκο και τον Ολυμπιακό να χάνει λιγάκι την ισορροπία του, επιθετικά και αμυντικά, ανέλαβε ο Παπανικολάου. Έμπειρος, έβγαλε αντίδραση στην αντίδραση της Εφές και όταν το ματς άρχισε να πηγαίνει υπέρ των Τούρκων, ο Παπ δήλωσε παρών! Ο Σλούκας είχε περάσει στο ματς και πρόσφερε σε δημιουργία. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Ολυμπιακό μπροστά και έχοντας βρει ρυθμό. Το 21-18 του έδινε βραχεία κεφαλή και πλεονέκτημα, αλλά και ώθηση.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εφές… πήρε μπροστά. Κάνοντας ένα σερί με τρίποντα από Λάρκιν και Μίσιτς, αλλά και με τον Μπράιαντ να είναι… κακό σπυρί, κατάφερε να μπει και μπροστά στο σκορ. Ο Ολυμπιακός δεν μάσησε. Έπαιξε καλή άμυνα, με πρωταγωνιστή τον Ουόκαπ και καταφέρνοντας να διατηρηθεί κοντά στο σκορ. Ο Μάρτιν έκανε δικό του το 2ο δεκάλεπτο. Όχι απλά δίνοντας ανάσες στον Φαλ, αλλά προσφέροντας ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ πόντους στην ομάδα. Μάλιστα ο Μάρτιν έκλεισε το ημίχρονο με 9π. πρώτος σκόρερ. Ο Σακίλ είχε 8, καθώς και εκείνος, μπαίνοντας στο ματς, πάτησε γκάζι και έδωσε ώθηση στον Θρύλο! Από κοντά Παπ και Φαλ με 7 πόντους. Ο Θρύλος έκλεισε το ημίχρονο με έναν πόντο διαφορά! 43-42! Με 11/15 2π. και 3/12 3π. αλλά και 12/15 βολές! Ποσοστά 73,3%, 25% (ήθελε βελτίωση) και 80% αντίστοιχα.

 

 

Η επανάληψη

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο 2ο μέρος. Δέχθηκε στην αρχή του 2ου, τρίποντο από τον Σίνγκλετον… Δεν είχε καλή αντίδραση στην άμυνα και δεχόταν εύκολα καλάθι, από Μπράιαντ. Έφυγε με +6 η Εφές, 45-51. Το 3ο δεκάλεπτο συνεχίστηκε πολύ κακό για τον Θρύλο… Κακές επιλογές στην επίθεση, αλλά και κακή άμυνα, μέχρι που πάτησε γκάζι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ! Ο Ντόρσεϊ έκανε δικό του 3ο δεκάλεπτο, πήρε μεγάλα σου, έπαιξε 2-3 μεγάλες άμυνες και βοήθησε τον Ολυμπιακό να ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ! Η Εφές δεν είχε απαντήσει στον Ντόρσεϊ και εκείνος πήρε και το τελευταίο σουτ, για να φέρει το ματς στο 63-66 και τον Θρύλο στο -3! Είχε 10 πόντους ο Ντόρσεϊ!

Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να βρει σκορ στην αρχή της τέταρτης περιόδου! Σταδιακά, όμως και ενώ η Εφές δεν πατούσε καλά, άρχισε να σκοράρει και να ροκανίζει τη διαφορά! Με τον ΜακΚίσικ να σκοράρει από τη γραμμή και στον αιφνιδιασμό, ο Θρύλος επέστρεψε από το -11 και έφερε τη διαφορά στον ένα πόντο! 69-70! Είχε χρόνο, έμεναν 7 λεπτά στο ρολόι και ευκαιρία να περάσει μπροστά… Ο Ολυμπιακός είχε κακές επιλογές στην επίθεση. Αλλεπάλληλα χαμένα τρίποντα του Βεζένκοβ, αλλά και μια-δυο κακές επιλογές από Ντόρσεϊ και Σλούκα, επέτρεψαν στην Εφές να μείνει μπροστά με 3 πόντους, στα 2:40 πριν το φινάλε… Ο Ντάνστον πήγε στον πάγκο, με 5 φάουλ…

Ο Ολυμπιακός έκανε την τελευταία του προσπάθεια, ενώ απέμεναν περίπου 2 λεπτά στο ρολόι. Έπαιξε άμυνα, σκύλιασε, αλλά δεν είχε αποτελεσματικότητα στην επίθεση… Δεν έβαλε τα τελευταία του σουτ. Το ματς πήγαινε στο καλάθι και ο Μάρτιν, με δημιουργία Σλούκα, κατάφερε να το φέρει στα ίσα! Έμεναν 19’’ στο ρολόι… Ο Μίσιτς πήρε την τελευταία επίθεση… Και εκτέλεσε τον Ολυμπιακό, βάζοντας το τρίποντο στο… ΜΗΔΕΝ. Δυστυχώς έτσι τελείωσε ο ημιτελικός…

 

 

PHOTO GALLERY

Όχι στο σουτ ρε φίλε, όχι στο σουτ!
Όχι στο σουτ ρε φίλε, όχι στο σουτ!
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ