ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το ελληνικό στοιχείο έδειξε το δρόμο!

Το ελληνικό στοιχείο έδειξε το δρόμο!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έπαιξε το καλύτερο του μπάσκετ, μπορεί να έδειξε κουρασμένος, αλλά όταν χρειάστηκε ήταν αυτός που έπρεπε και επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου με 86-76.

Οι Πειραιώτες έκαναν τη δουλειά και αυτό είναι που μετράει. Έφτασαν στο 7-3 στη φετινή Ευρωλίγκα, για να καταφέρνει να νικάει έστω και έτσι ο Θρύλος, αυτό αιτιολογείται με αρκετά πράγματα.

Πρώτα απ’ όλα, ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμη μία φορά σταθερότητα, κάτι στο οποίο έχει παίξει το δικό της ρόλο η διατήρηση του βασικού κορμού, αλλά κυρίως, με το τόσο έντονο στοιχείο των γηγενών παικτών, οι οποίοι μπορούν να καθορίσουν ένα παιχνίδι, δηλαδή είναι αρκετά επιδραστικοί.

Αυτό φάνηκε και χθες, όταν οι γηγενείς παίκτες των «ερυθρόλευκων», Σλούκας, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Λαρεντζάκης, πήραν την ομάδα από το χέρι, στην τελευταία κρίσιμη περίοδο και ώθησαν τον Ολυμπιακό σε αυτή την πολύ σημαντική νίκη! Τι να πρωτοπείς, για αυτούς τους παικταράδες! Ο Παπανικολάου έβγαλε ψυχή και πάλεψε μέχρι το φινάλε, στην άμυνα αλλά ήταν κομβικός και στην επίθεση, ο «Σλούκι-Λουκ» ήταν καθοριστικός στο οργανωτικό παιχνίδι του Θρύλου, μοιράζοντας με σχετική άνεση ασίστ.

Από την άλλη, Ο Λαρεντζάκης «δάγκωνε» στην άμυνα και έδειξε ότι δεν είναι τα «φαρμακερά» τρίποντα, το μοναδικό προσόν του. Ο Σάσα Βεζένκοβ έχει τον τρόπο να κάνει τα δύσκολα-εύκολα, συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις στην Ευρωλίγκα. Είναι πλέον σε άλλο επίπεδο και όσο περνάει ο καιρός δείχνει ολοένα και πιο δυνατός…

Οι… Έλληνες της ομάδας πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και πρωταγωνίστησαν σε ένα ματς που έκρυβε παγίδες για όποιον δεν ήταν προσεκτικός. Ωστόσο, αυτός είναι ένας βασικός λόγος, για τον οποίο η ομάδα συνεχώς προοδεύει.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ