ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ούτε πρώτη, ούτε τελευταία για τον Σλούκαρο! (videos)

Ούτε πρώτη, ούτε τελευταία για τον Σλούκαρο! (videos)

Αυτή η ομάδα γεννά συγκινήσεις. Γεννά συναισθήματα. Το κόκκινο και το λευκό. Ο θρίαμβος… Η τελευταία στιγμή. Μια κοφτή ανάσα… Το σουτ… Η νίκη… Συνώνυμο της «έκρηξης συναισθημάτων», συνώνυμο της τεράστιας χαράς. Συνώνυμο του… θρύλου, ο Θρύλος του ελληνικού μπάσκετ είναι μαθημένος, σε όλο τον κόσμο, στιγμές σαν και τη χθεσινοβραδινή. Στιγμές σπουδαίες…

Στιγμές που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη και την καρδιά μας. Τα λεγόμενα… buzzer beater. Είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη, είτε δίποντα, είτε τρίποντα, είναι εκείνα τα καλάθια, της τελευταίας στιγμής, που κάνουν πολλά περισσότερα, από τη διαφορά… Κάνουν την καρδιά μας να χτυπά δυνατά. Και είναι τόσα πολλά μόνο και μόνο από τον Κώστα Σλούκα με την ερυθρόλευκη ριγωτή, εκτός από άλλους Θρύλους της ομάδας, όπως τους Σπανούλη και Πρίντεζη.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

26/01/2012: Το πρώτο θαύμα της Πόλης

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τη Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη για το Top 16 και ο Γιάκα Λάκοβιτς με βολές στα 2’’ έκανε το 69-66. Ο Σλούκας με ένα απίθανο τρίποντο πίσω από το κέντρο έστειλε το ματς στην παράταση, όπου πάντως οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν. Δεν πτοήθηκαν όμως, φτάνοντας ως την κατάκτηση της Ευρωλίγκας λίγους μήνες μετά με την επική ανατροπή απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στην Πόλη.

19/01/2021: Λυτρωτής στη Γαλλία

Η Βιλερμπάν προηγείτο του Ολυμπιακού με 86-83 και απέμεναν 10’’. Ο Σλούκας πήρε την ευθύνη και με τρίποντο στην εκπνοή έστειλε το ματς στην παράταση, όπου o Θρύλος πήρε τη νίκη (93-101).

28/10/2021: Το πρώτο χτύπημα στην Φενέρ.

Πριν το χθεσινό, ο Σλούκας είχε ήδη πικράνει την παλιά του ομάδα. Για την 7η αγωνιστική της περσινής σεζόν, ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τη Φενέρ στο ΣΕΦ και με το σκορ στο 65-65 η μπάλα πήγε στα κατάλληλα χέρια. Ο «Σλούκι Λουκ» έπαιξε ένας εναντίον ενός με τον Γιαν Βέσελι, τράβηξε... χειρόφρενο και με γρήγορη εκτέλεση από τα 3-4 μέτρα πέτυχε το καλάθι της νίκης στα 2'' πριν το τέλος.

10/02/2022: Σε νεκρό χρόνο «σκότωσε» την Εφές του Αταμάν

Λίγους μήνες μετά, ο Σλούκας πρόσθεσε στα θύματά του και την Εφές. Με τρίποντο στην εκπνοή από τη γωνία χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη στο ΣΕΦ με 67-65 αναγκάζοντας τον Εργκίν Αταμάν να αποδώσει στους... μπακλαβάδες που έτρωγε στην Πόλη τα μεγάλα σουτ που βάζει.

 Επιμέλεια: Αντώνης Αντωνίου

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ