ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Έτσι θα περάσει από το ΟΑΚΑ και χωρίς τον Σλούκα!

Έτσι θα περάσει από το ΟΑΚΑ και χωρίς τον Σλούκα!

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ, με στόχο σαφή: Το να φύγει από εκείνη νικητής. Να κάνει δικό του και τον δεύτερο τελικό της Basket League και να προηγηθεί με 2-0 στη σειρά, φέρνοντας το παιχνίδι απολύτως στα μέτρα του.

Απολύτως στο δικό του χέρι, να είναι ο τίτλος. Ούτως ή άλλως είναι, εν πολλοίς. Και απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει το πάνω χέρι, αγωνιστικά, οφείλει να κάνει ορισμένα πράγματα, τα οποία θα του δώσουν… σχεδόν δεδομένα, τη νίκη, με δεδομένη την απουσία του Κώστα Σλούκα, ο οποίος δεν ξεπέρασε την γαστρεντερίτιδα και έμεινε εκτός.

Όπως και να’χει ο Θρύλος δεν πρέπει να επηρεαστεί από την απουσία του ηγέτη του και να παίξει το μπάσκετ που ξέρει και θαυμάζει ολόκληρη η Ευρώπη και με τα τρία αυτά πράγματα θεωρούμε πως θα καταφέρει να περάσει αλώβητος από το ΟΑΚΑ.

Το πρώτο είναι η… γνωστή του άμυνα. Απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός… δάγκωνε στην άμυνα, στον πρώτο τελικό. Έπαιξε άμυνα ενεργητική, έβαζε χέρια στην μπάλα, δεν περίμενε τον Παναθηναϊκό, αλλά έβγαινε πρώτος εκείνος, να πιέσει. Ωστόσο, απόψε πρέπει  να δώσει το κάτι παραπάνω και σε αυτό τον  τομέα για να τα καταφέρει.

Το δεύτερο, είναι η -για άλλη μια φορά- πλήρης εκμετάλλευση του Μουσταφά Φαλ! Ο Γάλλος είναι εξαιρετικό «όπλο», στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Με τους Μπολομπόι-Μπλακ να του δίνουν πολύτιμες ανάσες και λύσεις, ο Φαλ κάνει… πάρτι, τόσο στη ρακέτα του Θρύλου, στην άμυνα, όσο και στη ρακέτα του αντιπάλου, στην επίθεση. Και με τον Φαλ στα γνωστά του, δεδομένα επίπεδα, ο Ολυμπιακός -και- απόψε δεν χάνει…

Το τρίτο είναι να βγουν μπροστά περισσότερο οι παίκτες από τη second unit, με αφορμή κιόλας την απουσία του Σλούκα.  Η υπεροχή του Ολυμπιακού σε βάθος δεν φάνηκε στο Game 1. Μόλις 19 πόντους πήραν οι «ερυθρόλευκοι» από τον πάγκο τους έναντι 27 του Παναθηναϊκού. Μάλιστα οι 12 εξ αυτών ήρθαν από τον ταλαιπωρημένο από γαστρεντερίτιδα τις τελευταίες μέρες Σλούκα.

Οι… ρεζέρβες είχαν μόλις 6/18 σουτ (με 7 ασίστ για ισάριθμα λάθη), αφού δεν είχαν συνεισφορά στο σκοράρισμα οι ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκης, Πίτερς, ενώ ο Μπλακ δεν χρησιμοποιήθηκε.

Με αυτά τα στοιχεία στο παρκέ του ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός απόψε μπορεί να φύγει όπως πρέπει, ακόμα και χωρίς τον «Σλούκι Λουκ». Νικητής και με το 2-0 στο χέρι του.

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ