ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

«Ιερός θεσμός. Όσο είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης...»

«Ιερός θεσμός. Όσο είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης...»
Αρθρογράφος: Στράτος Ζαλούμης
ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΑΛΟΥΜΗΣ

Ως έναν ιερό θεσμό χαρακτήρισε ο Γιάννης Γκαϊτατζής τον αγώνα Βραδυποριακός-Ταλαιπωριακός, ο οποίος αναβιώνει και θα διεξαχθεί φέτος, μετά από αρκετά χρόνια. Ο Βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και μεγάλη μορφή της ιστορίας της ομάδας, μίλησε στο redking.gr για την αυριανή (Μεγάλη Τετάρτη 24/4, 17:00), 52η αναμέτρηση ανάμεσα στους Παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής. Μίλησε, όμως, και για τη φετινή ομάδα. Το ωραίο ποδόσφαιρο, ο κόσμος που αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια, η σιγουριά του πως αυτά τα δύο χρόνια χωρίς τίτλο, θα ξεχαστούν πολύ γρήγορα, αλλά και η εγγύηση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Γκαϊτατζή στο redking.gr:

-Πόσο σημαντικό είναι που επιστρέφει αυτός ο αγώνας-γιορτή ανάμεσα στον Βραδυποριακό και τον Ταλαιπωριακό;
«Είναι ένας θεσμός κοντά στα 50 χρόνια. Τιμούμε εκείνους τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή, τόσο από τους αντιπάλους, όσο και από τον Ολυμπιακό. Είναι ένας θεσμός ιερός για εμάς αλλά και για πολλούς. Φυσικά, έχει και φιλανθρωπικό σκοπό, χρήματα τα οποία παίρνουν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη».

-Τι είναι αυτό που κάνει αυτόν τον αγώνα τόσο ξεχωριστό για εσάς και για τον κόσμο;
«Αυτός ο θεσμός ξεκίνησε με πρωτεργάτες παίκτες την εποχή του ’50, παίκτες που άφησαν μεγάλη ιστορία στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο για τις ομάδες τους, αλλά και για την Ελλάδα. Εμείς συνεχίζουμε αυτό ακριβώς, να τιμήσουμε αυτούς που «έφυγαν» από τη ζωή. Επίσης, εξακολουθούν, κάθε δεκαετία, να μπαίνουν νέα παιδιά ώστε αυτός ο θεσμός να μην σταματήσει ποτέ.

Και κάτι άλλο. Είμαστε σε καθημερινή εγρήγορση, ενδιαφερόμαστε να κάνουμε διάφορα παιχνίδια ανά την Ελλάδα και όχι μόνο. Επιθυμία του Προέδρου είναι όλα τα παιχνίδια που κάνουμε ό,τι χρήματα συγκεντρώνονται να πηγαίνουν για ιερό σκοπό. Είναι εντολή και επιθυμία του Προέδρου μας. Εμείς δεν παρεκκλίνουμε καθόλου, συνεχίζουμε πάντοτε για το καλό του Ολυμπιακού. Να μην ξεχνάνε οι νέοι ποιοι ήταν οι παλιοί. Το έργο μας είναι τέτοιο ώστε να ακούγεται σε όλη την Ελλάδα ο Ολυμπιακός».

-Έχετε ζήσει πολλές μεγάλες στιγμές με τον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνιστήκατε περισσότερο από μία δεκαετία, κατακτώντας πολλούς τίτλους. Τι χρειάζεται για να επιστρέψει στους τίτλους μετά από δύο χρόνια;
«Να μην κρυβόμαστε, η ομάδα κυνηγήθηκε πάρα πολύ, και από τα ΜΜΕ και στον αγωνιστικό χώρο. Στο τέλος αποδείχθηκε κάτι το οποίο γνώριζε όλος ο κόσμος: έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Απόδειξη είναι ότι μέχρι και το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με την Ξάνθη, το γήπεδο ήταν γεμάτο. Άρα, ο κόσμος έχει γνώση και θέλει να βλέπει ωραίο ποδόσφαιρο. Οι υπεύθυνοι που απαρτίζουν το τιμ του Ολυμπιακού γνωρίζουν πιο πολλά από εμάς και ξέρουν τι θα πράξουν. Και όσο είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρχηγός, ένα πράγμα να ξέρετε: Λατρεύει την ομάδα, είναι συνεχιστής του πατέρα του και να είστε σίγουροι πως, πολύ γρήγορα, αυτά τα δύο χρόνια θα ξεχαστούν».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ