ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Γερμανός B' κατηγορίας στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Γερμανός B' κατηγορίας στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Μπορεί ο διαιτητής του αγώνα της Κυριακής (4/2) Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός να είναι Γερμανός, συγκεκριμένα ο 33χρονος Σβεν Γιαμπλόνσκι, όμως είναι από τη 2η (και τελευταία) κατηγορία της ΟΥΕΦΑ. Ούτε για το ντέρμπι των «αιωνίων» κατάφερε ο Φρόιντφελντ να βρει ελίτ διαιτητή.

Ο Γιαμπλόνσκι είναι διεθνής από το 2022 και πρώτη φορά ορίζεται σε παιχνίδι μεταξύ ελληνικών ομάδων. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στο παιχνίδι των προκριματικών του Conferens League Γάνδη-ΑΠΟΕΛ 2-0, στις 24/8/23, τον είχε βαθμολογήσει ο διεθνής παρατηρητής Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών).

Την τρέχουσα σεζόν στην Μπουντεσλίγκα ο 33χρονος ρέφερι σφύριξε 10 παιχνίδι, όπου έβγαλε 32 κίτρινες, μια κόκκινη και καταλόγισε δυο πέναλτι. Το τελευταίο του παιχνίδι Σάλκε-Αμβούργο 0-2, στις 20/1. Εκτός από το προαναφερόμενο ματς στο Conference League στην Ευρώπη ο Γιαμπλόνσκι διαιτήτευσε: Ελσίνκι-Μόλντε 1-0 και Καραμπάγ-Ρακόφ 1-1 για τα προκριματικά του Champions League, ενώ για τους ομίλους του Conference League σφύριξε Αλκμάαρ-Αστον Βίλα 0-4 και Ολίμπια Λιουμπλάνα-Λιλ 0-2.

Βοηθοί του Γιαμπλόνσκι στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός θα είναι οι συμπατριώτες του Λάσε Κοσλόφσκι και Έντουαρντ Μπάιτινγκερ. Στο VAR θα είναι ο, επίσης Γερμανός, Σόρεν Στορκς, ενώ AVAR ορίστηκε ο Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής) και τέταρτος ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου).

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ