ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Είχε την κατοχή, δεν είχε το αποτέλεσμα

Είχε την κατοχή, δεν είχε το αποτέλεσμα

Οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο, πολλές φορές, δεν λένε με ακρίβεια την αλήθεια! Τι εννοούμε; Ότι μπορεί μια ομάδα να έχει την κατοχή της μπάλας, με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά. Να έχει τον έλεγχο του ματς. Αλλά να μην μπορεί να τον εκμεταλλευτεί. Όπως συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Με τον Ολυμπιακό να έχει κατοχή που έφτασε στο 66%, η οποία αυξήθηκε κατακόρυφα στο δεύτερο ημίχρονο, μιας και στα πρώτα 45 λεπτά ήταν στο 54%.

Οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν κατακόρυφα τις επιδόσεις του στο δεύτερο ημίχρονο. Ακόμα και στις τελικές προσπάθειες. Στο πρώτο είχαν 4, στο δεύτερο είχε 7 και συνολικά στο ματς 11. Από την άλλη, 2 τελικές στο τέρμα στο πρώτο μέρος και 3 στο δεύτερο, αντίστοιχα. Το παράδοξο, βέβαια, είναι ότι και η Μπερ Σεβά είχε παραπάνω στο διάστημα 46’-90’. Μόλις μια στο πρώτο μέρος κι αυτή στο τέρμα, ενώ στο δεύτερο άλλες 5 και μόλις μια στο τέρμα, αντίστοιχα.

Συμπέρασμα: Ο Θρύλος είχε την κατοχή απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό, όμως δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο να διασπάσει την άμυνά της και να κάνει καθαρές φάσεις για να φτάσει στο γκολ.

Κάτι ανάλογο έζησαν οι πρωταθλητές και πέρσι, σε δύο ματς με πάνω από 60% ποσοστό κατοχής μπάλας. Με τον Πλατανιά στα Χανιά και με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες. Μόνο αυτά τα δύο ματς, με ανάλογα νούμερα, δεν νίκησαν πέρσι. Στη μεν Κρήτη είχε 65%, 22 τελικές εκ των οποίων οι 11 στο τέρμα, με το ματς να λήγει ισόπαλο 1-1. Στο δε Βέλγιο είχαν 61% με 10 τελικές, 3 στο τέρμα, ένα δοκάρι και στο φινάλε ήττα με 1-0.

Τα δύο περσινά ματς, πάντως, με το φετινό κόντρα στην Μπερ Σεβά είχαν μια σημαντική διαφορά. Κόντρα στους Ισραηλινούς ο Ολυμπιακός έδειξε πώς δεν είναι ακόμα έτοιμος. Οι αυτοματισμοί δεν βγήκαν, οι καθαρές φάσεις δεν βγήκαν, το γκολ δεν ήρθε για τον Θρύλο. Ένα αποτέλεσμα που δεν άρεσε σε κανένα, αλλά δεν είναι καταστροφικό. Διότι με ένα γκολ εκεί, ο Ολυμπιακός θα έχει και πάλι το αβαντάζ, γιατί για να μην περάσει θα πρέπει να δεχθεί δύο.

 

PHOTO GALLERY

Είχε την κατοχή, δεν είχε το αποτέλεσμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Δέχεται γκολ στην έδρα της!

    Δέχεται γκολ στην έδρα της!

    Ο Ολυμπιακός πρέπει να σκοράρει στο Μπερ Σεβά. Και η αντίπαλός του σπάνια κρατά το μηδέν εκεί.

  • Τώρα όλα για όλα στο Ισραήλ

    Τώρα όλα για όλα στο Ισραήλ

    Στο Μπερ Σεβά την προσεχή Τετάρτη θα κυνηγήσει ο Θρύλος την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ