ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τώρα όλα για όλα στο Ισραήλ

Τώρα όλα για όλα στο Ισραήλ

Στη ρεβάνς του Μπερ Σεβά θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League. Οι πρωταθλητές δεν έπαιξαν καλά στο πρώτο ματς με την Χαποέλ, δεν εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα έδρα και πλέον θα πρέπει να σκοράρουν στο Ισραήλ για να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το πιο σημαντικό θέμα ήταν ότι δεν κατάφεραν να βγάλουν φάσεις απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μπερ Σεβά.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Με την Χαποέλ Μπερ Σεβά να παίζει με φουλ αμυντικό σχήμα, καθώς σχεδόν όλη η ενδεκάδα έπαιζε πίσω από τη σέντρα. Ο Θρύλος είχε την κατοχή της μπάλας με ποσοστό 54% στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να την μετουσιώσει στο ζητούμενο, το γκολ. Το σύστημα της ισραηλινής ομάδας, 5-2-3, λειτουργούσε καλά, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" είχαν και πάλι πρόβλημα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία φάσεων. Και μετά το πρώτο 20λεπτο είχαν ένα δεκάλεπτο που αύξησαν κατακόρυφα την πίεσή τους, όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα με το αποτέλεσμα να παραμένει 0-0.

Οι δυο πιο καλές στιγμές ήταν με τον Φορτούνη στο 20’ και τον Σεμπά στο 24’. Η επιλογή του διδύμου Μιλιβόγεβιτς και Μανιάτη στον κεντρικό άξονα ναι μεν λειτουργούσε στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά επιθετικά δεν βοηθούσαν. Με δεδομένο ότι και ο Ντουρμάζ δεν ήταν σε καλή ημέρα, είχαν μείνει ο φιλότιμος Σεμπά και ο Φορτούνης. Αλλά η μπάλα δεν έφτανε στον Ιντέγε που είχε, σε πολλές περιπτώσεις, δύο παίκτες να τον μαρκάρουν. Το μοναδικό αρνητικό ήταν ο τραυματισμός του Σιόβα και το γεγονός ότι ο Βίκτορ αναγκάστηκε να "σπαταλήσει" την πρώτη αλλαγή με αυτό τον τρόπο, με τον Ντα Κόστα να μπαίνει στο ματς.

Με τον Ισπανό τεχνικό να βλέπει τον μπαίνει δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και να κερδίζει δύο φάουλ έξω από την περιοχή. Το σημαντικό ήταν πως τις ατομικές ενέργειες των "ερυθρολεύκων" σε εκείνο το διάστημα, η άμυνα της Μπερ Σεβά έδειξε πώς είχε κενά και τρωτά σημεία. Με τον Βίκτορ να κάνει τις άλλες δύο αλλαγές του γρήγορα, ως το 63’, ρίχνοντας στο ματς κατά σειρά τον Τσόρι και τον Μπουχαλάκη. Το ίδιο σκηνικό. Κατοχή της μπάλας, στο μισό γήπεδο, αλλά η άμυνα της Μπερ Σεβά καλά κρατούσε.

Οι πρωταθλητές δεν μπορούσαν να κάνουν φάση και η μοναδική, αξιόλογη ήρθε στο 88’. Με το πείσμα του Μιλοβόγεβιτς, με τον Σέρβο να κάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής και τον Γκορές να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση, στη δεξιά του γωνία, διατηρώντας το 0-0.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας (39’ Ντα Κόστα), Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (63’ Μπουχαλάκης), Ντουρμάζ (58’ Ντομίνγκεζ), Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε.

Χαποέλ Μπερ Σεβά: Γκορές, Μιγκέλ Βίτορ, Γ. Σοάρες, Τάχα, Μπιτόν, Νταβιντζάντα, Μπράουν, Ογκού, Μέλικσον (76’ Ράντι), Νουακάμε (90’+2 Σαμπτάι), Μπαρντά (68’ Σαχάρ).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ