ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο γνώριμος Γιούνγκ στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Ο γνώριμος Γιούνγκ στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Άλλος ένας ορισμός από το κάτω ράφι. Ο Σλοβένος Ματέι Γιουνγκ ορίστηκε να σφυρίξει το ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός, το οποίο γίνεται την Κυριακή (31/3) για την δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. O 44χρονος ρέφερι ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA και είναι διεθνής από το 2007.

Εχει ξανάρθει στην Ελλάδα. Ένα από τα ματς που σφύριξε ήταν μεταξύ ΑΕΚ-Παναθηναϊκού 0-0 για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της σεζόν 2021-22. Στην ανάπαυλα του αγώνα ο Παναθηναϊκός κατάγγειλε φραστική επίθεση από τον Μελισσανίδη εναντίον του, η οποία επιβεβαιώθηκε από το κατηγορητήριο, ενώ ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ τιμωρήθηκε από την αθλητική δικαιοσύνη. Πιο συγκεκριμένα τιμωρήθηκε (σ.σ. έπεσε στα μαλακά) με έναν μήνα απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο «για υβριστική και απαξιωτική συμπεριφορά» προς τον Σλοβένο διαιτητή.

Το κατηγορητήριο για τον Μελισσανίδη ανέφερε τα εξής: «4) Μετά τη λήξη του ημιχρόνου, κατά την  προσέλευση των διαιτητών προς τα αποδυτήρια, στο διάδρομο αυτών ευρίσκοντο ο δεύτερος εγκαλούμενος και μεγαλομέτοχος της πρώτης εγκαλουμένης Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ και ο τρίτος εγκαλούμενος, Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα να ευρίσκεται γενικώς στο χώρο εντός και πέριξ των αποδυτηρίων, ο δε πρώτος εξ αυτών (δεύτερος εγκαλούμενος), απευθυνόμενος προς τους διαιτητές του αγώνα, είπε: «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ. YELLOW – YELLOW – YELLOW CARD. ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΣΕ ΕΣΤΕΙΛΕ. ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΥ».

Το σκεπτικό της τιμωρίας: «Περαιτέρω, αποδεικνύεται ότι ο τρίτος εγκαλούμενος, Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, βρισκόταν στο διάδρομο των αποδυτηρίων, χωρίς να έχει δικαίωμα προς τούτο, καθώς, όπως ο ίδιος ο μάρτυρας των εγκαλουμένων καταθέτει, είναι απλά οπαδός της ομάδας, χωρίς καμία διαπίστευση, ως εκ τούτου βρισκόταν στο ως άνω σημείο παράνομα. Τέλος, ως προς τον δεύτερο εγκαλούμενο, Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, μεγαλομέτοχο της πρώτης 4,5ο φύλλο της υπ’ αριθ. 125/2022 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου  εγκαλουμένης ΠΑΕ, αποδείχθηκε, ότι δεν βρισκόταν στο εν γένει χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών, αλλά στο διάδρομο που οδηγούσε μεταξύ άλλων στα αποδυτήρια της πρώτης εγκαλουμένης και πρέπει, ως εκ τούτου, να απαλλαγεί από την αποδιδόμενη σε βάρος του πειθαρχική παράβαση της διάταξης της απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών κατ’ άρθρο 12 παρ. 5 του ΚΑΠ της ΕΠΟ. Ωστόσο αποδεικνύεται, ότι ο δεύτερος εγκαλούμενος, προέβη σε υβριστική και απαξιωτική προς το πρόσωπο του διαιτητή συμπεριφορά, καθόσον, η συγκεκριμένη έκφραση «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ. YELLOW – YELLOW – YELLOW CARD. ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΣΕ ΕΣΤΕΙΛΕ. ΓΑΜΩ ΤΗΝ  ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΥ» καταδεικνύει καταφρόνηση και ενέχει προσβολή προς το πρόσωπο και το θεσμό του διαιτητή, και δεν εκφράζει μόνο υποτίμηση προς το πρόσωπο του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της SUPER LEAGUE 1, Μ. Clattenburg, αλλά δηλώνει υποτίμηση και στον ορισθέντα από αυτόν διαιτητή του αγώνα. Επίσης η μη αναφορά στο φύλλο αγώνα της πράξης του δεύτερου εγκαλούμενου από τον διαιτητή του αγώνα και δέκτη της υβριστικής συμπεριφοράς, οφείλεται στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, ενώ δεν αποδεικνύεται και η παρουσία στο σημείο του τέταρτου διαιτητή, που είναι Έλληνας. Αντίθετα, η έκθεση του παρατηρητή είναι ρητή και σαφής προς τούτο, η δε έκθεση της Αστυνομίας λειτουργεί ενισχυτικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικρούσει την έκθεση του παρατηρητή. Σημειωτέον ότι στην Έκθεση της Αστυνομίας αποτυπώνεται ρητά ότι δεν κατέστη αντιληπτό το ακριβές περιεχόμενο της έκφρασης, που εκστόμισε ο δεύτερος εγκαλούμενος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντικρούσει σε καμία περίπτωση την έκθεση του παρατηρητή».

Αναλυτικά η απόφαση:

7η Αγωνιστική Playoffs

«ΠΑΕ ΑΕΚ, Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ (Μεγαλομετόχου ΠΑΕ ΑΕΚ), Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  (Μη διαπιστευμένου): "Βάσει των αναφερομένων στο από 8/5/2022 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 8/5/2022 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα,": Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολική χρηματική ποινή ποσού τριάντα ενός χιλιάδων πεντακοσίων (31.500) ευρώ. Επίσης, ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ τον δεύτερο εγκαλούμενο Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ της αποδιδόμενης σε αυτόν πράξης της εισόδου στα αποδυτήρια των διαιτητών (αρθ. 12 παρ. 5 ΚΑΠ της ΕΠΟ). Τέλος, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον δεύτερο εγκαλούμενο Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, την πειθαρχική ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για ένα (1) μήνα [παράβαση άρθρων 1, 5επ., 10 παρ.1 περ. δ Ι, 11, 12 παρ. 1 περ. β ΠΚ της Ε.Π.Ο.]».

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ