ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κοιτάζει μόνο μπροστά

Κοιτάζει μόνο μπροστά

Η ισοπαλία στο «Κλ. Βικελίδης» ήταν σαν ήττα για το Ολυμπιακό. Μπορεί ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να τόνισε μετά τον αγώνα πως υπήρχε «χώρος» για  μια απώλεια, αλλά σαφώς ούτε ο ίδιος ούτε οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να έρθει.

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός έδωσε δικαιώματα στον Άρη, ο οποίος σαφώς βρήκε εν τέλει τρόπο να τα εκμεταλλευτεί και που μοιάζει – όπως και πέρυσι – να είναι αυτός ψαλιδίζει σχεδόν στο ελάχιστο τις σημαντικές πιθανότητες που υπήρχαν για τον τίτλο.

Βέβαια, το ματς με τον Άρη αποτελεί παρελθόν, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει και ο Βάσκος τεχνικός θα πρέπει να λύσει τα προβλήματα που υπήρξαν στο ματς στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν υπάρχει χρόνος για απογοήτευση (που σαφώς υπάρχει σε ομάδα και κόσμο).

Τα σημαντικά θέματα που ήταν εμφανή διά γυμνού οφθαλμού και από τους πλέον αδαείς, ήταν ότι ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος, αμυντικά δεν ήταν προσεκτικός και συγκεντρωμένος με τον Άρη να δημιουργεί προβλήματα. Και στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την ισοφάριση, ήταν σαν να «έσβησαν»  οι μηχανές.

Οι «ερυθρόλευκοι» τέλειωσαν με 62% κατοχή της μπάλας, αλλά επέτρεψαν στους Θεσσαλονικείς (που είχαν 38%) να κάνουν 16 τελικές, με τις πέντε από αυτές να είναι στην εστία του Τζολάκη (πέντε ήταν άστοχες έξι σουτ μπλόκαραν οι «ερυθρόλευκοι» αμυντικοί). Ο Ολυμπιακός είχε 23 τελικές με εννιά σουτ προς το τέρμα, με τέσσερις μεγάλες φάσεις, ένα δοκάρι και άφησε 11 κερδισμένα κόρνερ να περάσουν ανεκμετάλλευτα.

«Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε τη “φρεσκάδα” που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο και δεν παίξαμε με την ίδια ένταση. Δεν πιστεύω όμως ότι αυτό οφείλεται στην κούραση γιατί έχουμε κάνει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο μας παιχνίδι, είχαμε 8 αλλαγές. Δε νομίζω ότι οφείλεται τόσο στην κούραση, μας επηρέασε το λάθος που κάναμε και δεχτήκαμε το γκολ και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στην καλή προσπάθεια που έκανε ο Άρης και όχι στην κούραση» είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Μεντιλίμπαρ που καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα στο «Κλ. Βικελίδης» ενόψει, αρχικά του αγώνα με τη Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης» και βέβαια στον μεγάλο ημιτελικό στην Αγγλία με την Άστον Βίλα.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ