ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Κοντράρονται για 14η φορά!

Κοντράρονται για 14η φορά!

Έμερι και Μεντιλίμπαρ, θα τεθούν αντιμέτωποι για 14η φορά στην καριέρα τους, αφού έχουν συγκρουστεί συνολικά 13 φορές στη μεταξύ τους πορεία, όλες στη La Liga! Ο νυν προπονητής της Άστον Βίλα, Ουνάι Έμερι, υπερτερεί στις νίκες με επτά, ο «Μέντι» έχει 4 και δύο ματς έληξαν ισόπαλα. Αναλυτικότερα, για πρώτη φορά, αναμετρήθηκαν το 2007, όταν η Αλμερία του Έμερι, είχε κερδίσει 1-0 εντός την Ρεάλ Βαγιαδολίδ του Μεντιλίμπαρ. Ο τελευταίος, ανταπέδωσε στον δεύτερο γύρο, επίσης με νίκη 1-0. Στη συνέχεια, ο Βάσκος τεχνικός του θρύλου, βρήκε απέναντι τον συμπατριώτη του ξανά με τη Βαγιαδολίδ, , τη σεζόν 2008-09, αλλά αυτή τη φορά, με τον Έμερι να είναι στον πάγκο της Βαλένθια. Απολογισμός, δύο νίκες για τον νυν τεχνικό της Βίλα και μία για τον «Μέντι».

Επόμενα ραντεβού, αυτά της περιόδου 2010-11 και 11-12, με τον 63χρονο προπονητή στην Οσασούνα και τον Έμερι να παραμένει στις «νυχτερίδες». Σε τρία ματς, οι δύο προπονητές είχαν από μία νίκη και ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Από εκεί και πέρα, τη σεζόν 2012-13, ο Μεντιλίμπαρ νίκησε με την Οσασούνα 3-1 τον Έμερι, που πλέον ήταν προπονητής της Σεβίλλης.

Τη σεζόν 2015-16, ο «Μέντι» ήταν στην Έιμπαρ και αντιμετώπισε δύο φορές τους Ανδαλουσιάνους του Έμερι, με μία ήττα και μία ισοπαλία.

Τελευταίες αναμετρήσεις τους, αυτές της περιόδου 2020-21, με τον Έμερι, στη Βιγιαρεάλ αυτή τη φορά, να κερδίζει εντός και εκτός τον Μεντιλίμπαρ, που και πάλι ήταν στον πάγκο της Έιμπαρ.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ