ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μαγικός Θρύλος διέλυσε την Άστον Βίλα και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στον τελικό!

Μαγικός Θρύλος διέλυσε την Άστον Βίλα και βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στον τελικό!

ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ! Ο Θρύλος της Ευρώπης «πάτησε» με 2-4 την Άστον Βίλα στην Αγγλία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον «φονιά» Αγιούμπ Ελ Κααμπί (3 γκολ)! Οι Πειραιώτες έκαναν το πρώτο βήμα για την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference League, τρελαίνοντας τους πάντες, έχοντας στο πλευρό τους πάνω από 2.000 ΓΑΥΡΟΥΣ στο «Villa Park», οι οποίοι επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

«Φουλ» επίθεση και στο Villa Park

Φουλ επιθετικό σχήμα παρέταξε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον Ολυμπιακό και στο παιχνίδι με την Άστον Βίλα στο «Villa Park».

O Tζολάκης βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τους Κάρμο και Ρέτσο μπροστά του και τους Ροντινέι - Ορτέγκα στα άκρα. Οι Έσε, Ιμπόρα και Τσικίνιο αποτελούσαν την τριάδα του άξονα, με Φορτούνη - Ποντένσε στα επιθετικά «φτερά» και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να πιέσει και να παίξει το παιχνίδι του χωρίς να φοβηθεί την Άστον Βίλα, με τον «Μέντι» να μην αλλάζει την φιλοσοφία του. Μόλις στο 3’, ο Θρύλος ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στο ματς. Ο Ποντένσε έκανε την σέντρα και ο Ιμπόρα πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά απόκρουσε ο Όλσεν. Τρία λεπτά μετά, ο Ρότζερς έκανε ένα επικίνδυνο σουτ, απόκρουσε εντυπωσιακά ο Τζολάκης. Οι Άγγλοι πίεσαν από εκείνο το σημείο και μετά και μάλιστα βρήκε γκολ, το οποίο ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Κόνσα στον Ιμπόρα. Ωστόσο στο 17’, ο Τσικίνιο έβγαλε σε θέση βολής τον Ελ Κααμπί με εκπληκτική κάθετη πάσα με τακουνάκι και εκείνος πλάσαρε ιδανικά (εξετάστηκε από το VAR για οφσάιντ) για το 0-1 «παγώνοντας» το «Villa Park». Οι Πειραιώτες πραγματοποιώντας ένα συγκλονιστικό πρώτο μισάωρο μέσα στην έδρα της Άστον Βίλα, σε άμυνα και επίθεση κατάφεραν να βρουν και δεύτερο τέρμα ξανά με τον «killer» Ελ Κααμπί. Ο Ποντένσε έβγαλε μία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Μαροκινός τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι και πέρασε τον Όλσεν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Στη συνέχεια, η ομάδα του Έμερι έβγαλε αντίδραση και πίεσε αρκετά και κατάφερε να μειώσει με τον Γουότκινς στο 45+1’ μετά από αδράνεια της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Άστον Βίλα μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και πίεσε ψηλά και κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με την πρώτη της καλή στιγμή. Στο 52’ Ο Μπέϊλι έκανε την βαθιά μπαλιά στην πλάτη του Ρίτσαρντς και ο Ντιαμπί από καλή θέση έκανε το 2-2. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, δεν πτοήθηκε και κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με το τρίτο προσωπικό γκολ του μαγικού Ελ Κααμπί, από την άσπρη βούλα, μετά από πέναλτι που έδωσε ο Γκουίντα , καθώς ο Λουίζ έκανε χέρι. Ο επιθετικός «χείμαρρος» του Θρύλου δεν σταμάτησε εκεί, καθώς βρήκε και τέταρτο γκολ, ανοίγοντας τον δρόμο της… πρόκρισης με ένα φανταστικό γκολ του Έσε. Πιο συγκεκριμένα, στο 67’,  ο Ποντένσε τροφοδότησε τον Έσε και εκείνος με ένα ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-4, σε μια ιστορική και θριαμβευτική βραδιά του Ολυμπιακού. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το προβάδισμα τους μέχρι το τέλος και πανηγύρισαν μια ιστορική νίκη με 2-4 και βρίσκονται μια... ανάσα από την πρόκριση.

Άστον Βίλα (Έμερι): Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντιν, Μπέιλι, Μαγκίν, Λουίζ, Ρότζερς, Ντιαμπί, Γουότκινς

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ):  Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46’ Ρίτσαρντς, Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70’ Όρτα), Ελ Κααμπί

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ