Ο Ελ Κααμπί, ο Μεντιλίμπαρ και ο Ολυμπιακός
Στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, έφτασε τα 50 γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην εποχή Μεντιλίμπαρ (63 συνολικά). Με τα δύο τελευταία τέρματα που πέτυχε με τα ερυθρόλευκα χρώματα, έχει γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην προπονητική καριέρα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Αυτά τα νούμερα ήρθαν σε 76 αναμετρήσεις στον Πειραιά, κάτω από τις οδηγίες του Βάσκου τεχνικού, αφήνοντας πίσω τον Χοσέμπα Γιορέντε, με τον οποίο ο «Μέντι» συνεργάστηκε σε τρεις ομάδες! Ο Χοσέμπα μέτρησε 48 γκολ σε 124 ματς, δηλαδή πολλά περισσότερα σε σύγκριση με του Ελ Κααμπί.
Οι υπόλοιποι παίκτες, μάλιστα, είναι αρκετά πιο πίσω, αφού συναντάμε στην τρίτη θέση τον Σέρτζι Ενριχ, με τον οποίο είδε τα αντίπαλα δίχτυα να κουνιούνται σε 39 περιπτώσεις και σε 197 αγώνες! Τέταρτος ο Κίκε Γκαρθία με 37 γκολ σε 160 αναμετρήσεις και η πεντάδα «κλείνει» με τον Τσάρλες, με 32 τέρματα σε 100 παιχνίδια!
Υπενθυμίζουμε, φέτος, πως με εννέα συμμετοχές και 711 αγωνιστικά λεπτά, ο Ελ Κααμπί είναι ο παίκτης που έχει χρησιμοποιήσει περισσότερο από όλους ο Μεντιλίμπαρ. Τόσα λεπτά έχει και ο Ορτέγκα, αλλά δεν έχει παίξει σε όλα τα ματς.









