ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μαρινάκης: «Αυτό θα είναι το θέατρο των ονείρων μας»

Μαρινάκης: «Αυτό θα είναι το θέατρο των ονείρων μας»

Ιστορική ημέρα η Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 για τον Ολυμπιακό, κατά την οποία ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, παρουσίασε επίσημα το νέο «Γ. Καραϊσκάκης». Το νέο γήπεδο του Θρύλου, το οποίο θα μεγαλώσει, θα εκσυγχρονιστεί και θα αποτελεί το νέο στολίδι της ομάδας. Ένα μοναδικό έργο, το οποίο θα φιλοξενεί σε κάθε αγώνα περισσότερους από 53.000 φιλάθλους, έτοιμους να ζήσουν νέες μεγάλες στιγμές με τον Θρύλο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο ηγέτης του Συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης, παρουσίασε το νέο «Γ. Καραϊσκάκης» σε επίσημη παρουσίαση, η οποία έλαβε χώρα στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο της πόλης του Πειραιά. Το «παρών» έδωσε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, αθλητές του Ερασιτέχνη, εκπρόσωποι της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών και πλήθος ακόμη προσωπικοτήτων.

Δείτε όλα όσα είπε ο Ηγέτης του Θρύλου:

«Σήμερα είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ μέρα για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας!

Είναι μια μέρα ΙΣΤΟΡΙΚΗ και για την πόλη που γέννησε τον ΘΡΥΛΟ του αθλητισμού, τον ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΑΣ, αλλά και για την ΕΛΛΑΔΑ.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το μεγαλύτερο έργο που έχει παρουσιαστεί στην Ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, ένα μοναδικό έργο για το οποίο δε ζητήθηκε, δεν δόθηκε και δεν θα δοθεί κανένας κρατικός πόρος και κανείς Έλληνας φορολογούμενος δεν θα επιβαρυνθεί.

Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση, μας έχει καθυστερήσει και δεν καταλαβαίνω γιατί, από την στιγμή που επαναλαμβάνω ότι δεν ζητάμε από το κράτος ούτε μισό ευρώ!

Σε αντίθεση με ότι έγινε με άλλα γήπεδα τα οποία δεν καθυστέρησαν και δόθηκαν ως περιουσία, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με διαδικασίες εξπρές! Γήπεδα που πλήρωσε μέρος τους ή ολόκληρα ο Έλληνας φορολογούμενος, ο ελληνικός λαός.

Θέλω να ενημερώσω λοιπόν ότι από πλευράς μας, έχουν ήδη δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ για μελέτες και προετοιμασία, και είμαστε πανέτοιμοι στο κατασκευαστικό κομμάτι όπως επίσης είναι έτοιμη και εργάζεται ήδη η μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο.

Ζητάμε από τον Σεπτέμβριο του 2025 μια ρύθμιση που αφορά στο ύψος και αν την είχαμε θα είχαμε ήδη οικοδομική άδεια.

Επίσης ζητάμε μια χρονική επέκταση της σύμβασης με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην οποία θα προσφέρουμε οικειοθελώς ένα μεγάλο οικονομικό αντάλλαγμα.

Αν είχαμε τη ρύθμιση θα ξεκινούσαμε φέτος το Μάιο και θα μπορούσαμε να μπούμε στο γήπεδο τον Αύγουστο του 2028. Χάθηκε ήδη μια χρονιά χωρίς λόγο.

Το έργο που θα κοστίσει περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και εμένα προσωπικά και θα είναι ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ, το οποίο θα είναι ανοιχτό 365 μέρες το χρόνο!

Θέλω όμως να ξεκινήσω από λίγο πιο νωρίς. Διότι δε μιλάω συχνά και προτιμώ να μιλάω με έργα.

Το 2010 όταν ανέλαβα το τιμόνι του Ολυμπιακού δήλωσα ότι έχω 3 στόχους.

Να είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αυτάρκης, παντοδύναμος οικονομικά και να μην έχει κανέναν ανάγκη. Αυτή την στιγμή ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι πανίσχυρος οικονομικά και ατενίζει το μέλλον του με ασφάλεια και σιγουριά.

Έχει το δικό του υπερσύγχρονο ΝΕΟ προπονητικό κέντρο στο Ρέντη το οποίο είναι το καλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη.

Κάθε χρόνο βελτιώνεται όπως και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ιδιόκτητων γραφείων του Συλλόγου ο οποίος έχει πλέον όλους τους πόρους, για να αντέχει το μεγαλύτερο ελληνικό μπάτζετ και μια ομάδα επιπέδου Champions League.

Αυτά έγιναν με τεράστιες επενδύσεις από μέρους μου, όπως τεράστιες ήταν και οι επενδύσεις στο γήπεδο Καραϊσκάκη που πλέον δε χωράει την ομάδα που ονειρευόμαστε να μεγαλουργεί ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Γι’ αυτό και το νέο μας σπίτι θα έχει χωρητικότητα μεγαλύτερη από 53.000 θέσεις και θα είναι το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο στη χώρα, ένα τεχνολογικό θαύμα για το οποίο θα καμαρώνει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

O δεύτερος στόχος, το 2010 όταν ανέλαβα, ήταν να γίνει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μέλος της ποδοσφαιρικής ελιτ και να διαπρέψει στην Ευρώπη.

Τα τελευταία 16 χρόνια βρεθήκαμε στις καλύτερες θέσεις στην Ιστορία στο ranking της UEFA, ζήσαμε τεράστιες νίκες απέναντι σε γίγαντες του ποδοσφαίρου!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, συμπεριλαμβάνεται πλέον από όλους τους Ευρωπαίους στα ελίτ κλαμπ.

Αποκορύφωμα το ΕΠΟΣ του 2024 με την κατάκτηση του Conference League και του Champions League από τους Νέους μας.

Ήταν η πρώτη φορά στην Ευρώπη που μια ομάδα κατέκτησε την ίδια χρονιά Ευρωπαϊκό και Ευρωπαϊκό στους Νέους! Ήταν ένα θαύμα!

Ένα όνειρο, ενός αιώνα για κάθε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ για κάθε ΕΛΛΗΝΑ το ζήσαμε, το απολαύσαμε πάνω σε ελληνικά χώματα και εύχομαι να είναι η αρχή για ακόμα μεγαλύτερες δόξες για όλες τις ελληνικές ομάδες!

Το τρίτο που είχα θέσει ως στόχο, ήταν ένας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που θα σαρώνει σε τίτλους και θα γράφει ιστορία σε όλα τα σπορ.

ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με την προσωπική μου οικονομική στήριξη σε όλα τα σπορ του ΘΡΥΛΟΥ απο το 2010 ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ και έγινε ένας από τους δυο μεγαλύτερους πολυαθλητικούς συλλόγους της Ευρώπης μαζί με την Μπαρτσελόνα!

Από το 2010 ως σήμερα στα σπορ που έχουμε εμπλακεί, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας κατέκτησε 143 τίτλους, οι 11 από τους οποίους είναι ευρωπαϊκοί στα βασικά ομαδικά σπορ και περισσότερους από 120 τίτλους σε ατομικά αθλήματα, σε διοργανώσεις και Ολυμπιακούς Αγώνες!

Στο ποδόσφαιρο, έχουμε κατακτήσει 19 τίτλους!

11 Πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ και

ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ… 300 ΤΙΤΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕ 16 ΧΡΟΝΙΑ!

ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ, ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΡΕΛΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ…

Μιλάμε για μια ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ που όμοια της δεν έχει ζήσει ο αθλητισμός.

ΟΛΟΙ οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

Μια ιστορία ανεπανάληπτη. Μια ιστορία που μόνο η ομάδα που γεννήθηκε για να νικά από την πρώτη ανάσα μπορεί να δώσει.

Φυσικά τα όνειρα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δεν τελειώνουν και είναι πάντα ακόμα μεγαλύτερα.

Κεντήσαμε στην ερυθρόλευκη φανέλα το 4ο Αστέρι, όταν φτάσαμε τον απίστευτο αριθμό των 40 Πρωταθλημάτων!

Κεντήσαμε το Ευρωπαϊκό μας Αστέρι!

Έχουμε ήδη φτάσει τα 48 Πρωταθλήματα.

Θέλουμε να φτάσουμε τα 50 πρωταθλήματα, σύντομα, και να κεντήσουμε το 5ο αστέρι και να μπούμε στο κλειστό κλαμπ των μόλις 5 ομάδων σε ολόκληρο τον πλανήτη που έχουν κατακτήσει περισσότερα από 50 εθνικά πρωταθλήματα!

Και φυσικά αγωνιζόμαστε και για τα επόμενα ευρωπαϊκά!

Το πιστεύαμε πολύ πριν το 2024, από το 2010!

Στην αρχή το πίστευε ένας, μετά ένας ακόμα, μετά περισσότεροι και στην συνέχεια το πίστεψαν όλοι. Το καταφέραμε.

Τώρα ξέρουμε όλοι ότι μπορούμε! Είμαστε γεννημένοι νικητές και διαρκώς θέλουμε να πηγαίνουμε ψηλότερα!

Όπως έχω δηλώσει στο τέλος εμείς είμαστε οι νικητές.

Εγώ είμαι εδώ, με περισσότερη όρεξη και πάθος από ποτέ.

Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, με πίστη και αγάπη για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας!

Όλα αυτά τα χρόνια, ζήσαμε και αντιμετωπίσαμε, σκευωρίες, ασύμμετρο πόλεμο, βρόμικο πόλεμο σε μένα και την ομάδα.

Έχω δηλώσει ότι θέλω να είμαι ΕΓΩ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Ξανατονίζω, ότι ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ και ακούω διαρκώς την αιώνια φωνή του Σταύρου Νταϊφά να λέει για όσους στέκονται απέναντί μας:

Είστε όλοι ΝΑΝΟΙ μπροστά στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Είμαστε τυχεροί στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ που θα ζήσουμε δυο φορές το Καραϊσκάκη να αλλάζει, να ομορφαίνει, να εκσυγχρονίζεται!

Η πρώτη ήταν το 2004 με τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Θέλω να τον ευχαριστήσω ξανά γι’ αυτό και εγώ και όλοι οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ.

Θα το ζήσουμε ξανά! Θα γιορτάσουμε ξανά! Θα δούμε το γήπεδό μας ξανά, να αλλάζει, να μεγαλώνει με την ομάδα μας να μεγαλουργεί και να σηκώνει τρόπαια!

Πάντα εδώ,

πάντα στην ιερή γη που ποτίστηκε με το αίμα και τη θυσία του ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, Γεώργιου Καραϊσκάκη.

Στην Γη που ακούμπησαν τα όνειρα, οι μνήμες εκατομμυρίων ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ και άνθισαν και έγιναν χαρές στη ΘΡΥΛΙΚΗ μας ΙΣΤΟΡΙΑ!

Ήρθε η ώρα λοιπόν να δώσουμε εικόνα στα όνειρα μας,

να δούμε τις πρώτες εικόνες από το ΝΕΟ ΣΤΑΔΙΟ Καραϊσκάκη:

ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ, ΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥ ΣΠΙΤΙ

ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ