ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Όταν η αλήθεια παραποιείται κατά το συμφέρον...

Όταν η αλήθεια παραποιείται κατά το συμφέρον...

Τελικά οι ίδιοι δεν την αντέχουν. Την αλήθεια, ντε! Αυτό το σπουδαίο αγαθό, το οποίο η δημοσιογραφία υποτίθεται ότι πρέπει να προασπίζει. Να τιμάει. Εκείνοι, όμως, στο γνωστό αντιολυμπιακό site, αυτοί που έχουν την προπαγάνδα στο... dna τους, το χαβά τους. Είναι μονίμως πιο... αργοί από την αλήθεια, η οποία τους προλαβαίνει στη... γωνία. Μιλάμε για το επικό εφεύρημα - "ρεπορτάζ" (προσέξτε τα εισαγωγικά, δεν είναι τυχαία) με το οποίο έκαναν τους αναγνώστες τους κοινωνούς της,,, προπαγάνδας τους και του ψέματός τους!

Χρέωσαν στον υποψήφιο πρόεδρο της FIFA, Ζερόμ Σαμπέιν, να πει πράγματα τα οποία... ονειρεύονται. Κακά πράγματα, για τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτά, ντε, με τα οποία ξυπνούν και κοιμούνται καθημερινά. Στο ρεπορτάζ από το οποίο εμπνεύστηκαν την προπαγάνδα τους αυτή τη φορά, το οποίο μπορεί κανείς να δει ΕΔΩ και ΕΔΩ ο κ. Σαμπέιν έκανε όντως δηλώσεις. Μίλησε για διάφορα πράγματα και εξαπέλυσε βολές κατά της UEFA για υποθέσεις διαφθοράς.

Αλλά δεν μίλησε ΠΟΤΕ για τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. ΠΟΤΕ. Στο άρθρο της ιστοσελίδας www.therepublic.com (το βλέπετε στο πρώτο link) φιλοξενούνται οι κανονικές δηλώσεις του κ. Σαμπέιν, για τις υποθέσεις Ελλάδας και Τουρκίας. Πουθενά δεν αναφέρει ο υποψήφιος πρόεδρος της FIFA το όνομα του Ολυμπιακού. Πουθενά δεν αναφέρει το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ακολουθεί η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ, Γκράχαμ Ντάνμπαρ, για το θέμα. Λέει, λοιπόν, ο κ. Ντάνμπαρ ότι η UEFA επέτρεψε στον Ολυμπιακό να αγωνιστεί στην Ευρώπη και ότι "φίλαθλοι στην Ελλάδα υποστηρίζουν ότι υπήρξε κάποια συνομωσία με τον εκτελεστικό του Τζιάνι Ινφαντίνο και τους δεσμούς συγγένειας που εκείνος διατηρεί με τον Ολυμπιακό". Οποία σύμπτωση, βέβαια... Ο Τζιάνι Ινφαντίνο είναι επίσης υποψήφιος πρόεδρος της FIFA και... ανταγωνιστής του Σαμπέιν.

Επαναλαμβάνουμε, για να το καταλάβουν και οι πλέον αδαείς. Πουθενά ο Ζερόμ Σαμπέιν δεν "κάρφωσε Ολυμπιακό και Μαρινάκη". ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ!

Πάμε και στο άρθρο της ιστοσελίδας www.espnfc.com (το βλέπετε στο δεύτερο link). Εκεί υπάρχει και σχετικό βίντεο. Με τις τοποθετήσεις του κ. Ζερόμ Σαμπέιν για την UEFA και τη FIFA, αλλά και πράγματα τα οποία εκείνος προτίθεται να κάνει ως πρόεδρος. Ξανά φιλοξενούνται οι δηλώσεις του σε γραπτό λόγο, για τις υποθέσεις σε Ελλάδα και Τουρκία γενικά. Και ξανά, δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ το όνομα του Ολυμπιακού ή του Βαγγέλη Μαρινάκη. ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ!

Όνομα αρθρογράφου εδώ δεν υπάρχει, αφού το κείμενο είναι σαφέστατα προϊόν αναπαραγωγής, από το πρωτότυπο ρεπορτάζ. Μάλιστα, υπάρχουν ακριβώς οι ίδιες τοποθετήσεις, όπως τις έχουν πάρει από το αρχικό κείμενο. "...η UEFA επέτρεψε στον Ολυμπιακό να αγωνιστεί στην Ευρώπη..." και "... φίλαθλοι στην Ελλάδα υποστηρίζουν ότι υπήρξε κάποια συνομωσία με τον εκτελεστικό του Τζιάνι Ινφαντίνο και τους δεσμούς συγγένειας που εκείνος διατηρεί με τον Ολυμπιακό...". Ακριβώς όπως ήταν γραμμένα και στην ιστοσελίδα www.therepublic.com.

Για να μην σας κουράζουμε περαιτέρω. Το πράγμα είναι απλό, αλλά ας το απλοποιήσουμε και άλλο:

Βλέπουμε σε ένα site ένα ρεπορτάζ με δηλώσεις του κ. Σαμπέιν, ο οποίος βάλλει κατά της UEFA και του Ινφαντίνο, στη μάχη για την εκλογή του στην προεδρία. Αναφέρονται στις δηλώσεις του οι υποθέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας και το πώς η UEFA κινήθηκε στη μία και την άλλη περίπτωση. Εμάς, βέβαια, μας βολεύει να πούμε ότι αυτές οι δηλώσεις είναι "καρφιά κατά του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη". Έτσι τις είδαμε... Έτσι ξυπνήσαμε σήμερα το πρωί... Με αυτή τη διάθεση. Όπως και κάθε πρωί, άλλωστε!

Το κάνουμε, λοιπόν. Λέμε ευθαρσώς, δίχως κανένα ίχνος ντροπής, ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της FIFA "κάρφωσε τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη". Στην πραγματικότητα, Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ του κειμένου και μόνο, έχει αναφέρει στο κείμενο, το οποίο επικαλούμαστε, τι υποστηρίζουν "φίλαθλοι στην Ελλάδα"!!! Καφενειακό επίπεδο δηλαδή!!! Από όλες τις πλευρές. Και εν κατακλείδι, ο Ζερόμ Σαμπέιν δεν ανέφερε στις τοποθετήσεις του πουθενά τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του...

Αλλά είπαμε. Ας γράφουμε εμείς άσχημα πράγματα για τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Και ας μην ισχύει τίποτα! Δεν έχει σημασία. Κάποιος θα τα διαβάσει. Κάποιος θα τα... μηρυκάσει και εντέλει θα τα καταπιεί αμάσητα! Και έστω και... 5 άνθρωποι να τα πιστέψουν και να τα αποδεχτούν, θα έχουν επιτελέσει για σήμερα το έργο μας. Συγγνώμη, λειτούργημα εννοούσαμε...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ