ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αντίδραση της ΕΣΗΕΑ για τις δηλώσεις Κάκου

Αντίδραση της ΕΣΗΕΑ για τις δηλώσεις Κάκου
Book Small Mobile

Με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για τα όσα είπε ο Τάσος Κάκος σχετικά με τους αθλητικούς συντάκτες και για τη δήλωση του πως οι δημοσιογράφοι δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν κριτική. Παράλληλα κάνει αναφορά και στο σημείο όπου ο τηλεκριτικός διαιτησίας αναφέρθηκε «σε δημοσιογράφους που έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο».

Επίσης ζητά από τον Κάκο να ανακαλέσει τις τοποθετήσεις του επί του θέματος και να απέχει από προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αποδοκιμασία του για τις δηλώσεις του πρώην διαιτητή και νυν τηλεκριτικού κ. Τάσου Κάκου, που για μια ακόμη φορά στοχοποιεί τους αθλητικούς συντάκτες”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ και προσθέτει:

«Ο κ. Κάκος κατά την εμφάνισή του σε τηλεοπτική αθλητική εκπομπή έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, και για «δημοσιογράφους που έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο» και «ότι δεν έχουν οι δημοσιογράφοι δικαίωμα να κάνουν κριτική»!

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στον πυρήνα του δημοσιογραφικού λειτουργήματος βρίσκεται και η άσκηση κριτικής πάνω σε θέματα επικαιρότητας, σε πρόσωπα και πράξεις, προκειμένου να ενημερώνεται το κοινό. Συνεπώς, τέτοιες συστάσεις περί αποχής από την κριτική, καθώς και οι τυχόν χαρακτηρισμοί συναδέλφων δεν είναι μόνο άκαιροι και ατυχείς, αλλά είναι κυρίως απαράδεκτοι και υποβολιμαίοι.

Το Δ.Σ. καλεί τον κ. Κάκο να ανακαλέσει τις δηλώσεις αυτές και να απέχει στο εξής από προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά δημοσιογράφων».

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ