ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Επιστολή FIFA, UEFA: «Άγριο χέρι» στην ΕΠΟ

Επιστολή FIFA, UEFA: «Άγριο χέρι» στην ΕΠΟ

Τέσσερα είναι τα «καυτά σημεία» της επιστολής των FIFA, UEFA που βάζουν «άγριο χέρι» στην ΕΠΟ για την καθυστέρηση της ολιστικής μελέτης. Η επιστολή αναμένεται να διαβαστεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία ξεκίνησε να συνεδριάζει στις 12.30 μ.μ. και υπάρχουν σύμβουλοι που ξεσήκωσαν σκόνη επειδή δεν ενημερώθηκαν για το περιεχόμενό της.

Συγκεκριμένα, τα βασικά σημεία της επιστολής είναι τα εξής:

1) Οι FIFA, UEFA βγάζουν στη... σέντρα την ΕΠΟ επειδή «δεν προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό η υλοποίηση της ολιστικής μελέτης».

2) Οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές αναφέρονται στο ότι «δεν έχουν τηρηθεί οι προθεσμίες». Να προσθέσουμε ότι με βάση το αρχικό πλάνο αυτές έληγαν τον Ιούνιο του 2021 και η ολιστική μελέτη ψηφίστηκε στις 27 Αυγούστου 2021.

3) FIFA και UEFA, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν από την ΕΠΟ «να εντείνουν τις προσπάθειές τους» για την υλοποίηση των αλλαγών, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

4) Ζητούσαν μέχρι τις 31/1 να σταλεί, προκειμένου να ενημερωθούν, σχέδιο εργασίας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πώς θα προχωρήσουν οι αλλαγές, προκειμένου να υλοποιηθεί η ολιστική μελέτη.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Παραπέμπουμε στη συνάντησή μας με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου στην έδρα της FIFA στη Ζυρίχη και τη γενικότερη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε όσον αφορά την κατάσταση και την εξέλιξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (εφεξής "ΕΠΟ").

Η FIFA και η UEFA επικροτούν τη δέσμευση της ΕΠΟ να εγκρίνει και υλοποιήσει τις συστάσεις της Ολιστικής Μελέτης για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο (εφεξής "Ολιστική Μελέτη") και ειδικότερα την απόφαση να υιοθετηθούν σημαντικές αλλαγές στην οργανωτική διάρθρωση και στα όργανα της Ομοσπονδίας, όπως επίσης και τα βήματα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί προς την κατεύθυνση της καλύτερης οικονομικής διακυβέρνησης και διαχείρισης.

Δεδομένου τούτου, φαίνεται ότι η υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης δεν προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό. Επιπρόσθετα, έχουμε σημειώσει ότι δεν έχουν τηρηθεί αρκετές από τις προτεινόμενες προθεσμίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν προταθεί από το Προεδρείο της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA.

Ως εκ τούτου, προτρέπουμε την ΕΠΟ να εντείνει τις προσπάθειές της για την αδιαμφισβήτητη και πλήρη υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης σε όλα τα επίπεδα της οργανωτικής διάρθρωσης της ΕΠΟ.

Επιπλέον, προσδοκούμε ότι το αναθεωρημένο Καταστατικό της ΕΠΟ θα υποβληθεί προς επικύρωση στο οικείο δικαστήριο χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση ούτως ώστε να τεθούν σε ισχύ οι μεταρρυθμίσεις σε επίπεδο διακυβέρνησης.

Τέλος, συνιστούμε στην ΕΠΟ να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό (ήτοι μετά την επικύρωση του Καταστατικού της ΕΠΟ) στην εκλογή νέου Προέδρου της ΕΠΟ για το υπόλοιπο της τετραετούς θητείας μέχρι το έτος 2024.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, σας παρακαλούμε όπως καταρτίσετε ένα αναλυτικό σχέδιο εργασίας, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει εφικτές προθεσμίες και θα περιγράφει τον τρόπο υλοποίησης των συστάσεων της Ολιστικής Μελέτης, καθώς επίσης και έναν οδικό χάρτη (σχέδιο) για την εκλογική διαδικασία της ΕΠΟ. Σας παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε και θέσετε υπόψη μας αυτό το σχέδιο εργασίας το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και παραμένουμε στην πλήρη διάθεσή σας στην περίπτωση που έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις».

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ