ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μαρινάκης σε Μπαλτάκο: «Να ξεβρωμίσει η ΕΠΟ από σένα…»

Μαρινάκης σε Μπαλτάκο: «Να ξεβρωμίσει η ΕΠΟ από σένα…»

Έξαλλος ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με αφορμή τον ορισμό του διαιτητή Σιδηρόπουλου, στο κυριακάτικο παιχνίδι (11/09, 21:00) ανάμεσα στον Παναθηναϊκός και την ΑΕΚ, ενώ στη διοργανώτρια αρχή της Super League, υπήρχε συμφωνία να ορίζονται ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι.  

Ο πρόεδρος της Super League εξαπέλυσε επίθεση Μπαλτάκο και τον έβγαλε στη σέντρα: «Να ξεβρωμίσει η ΕΠΟ από σένα, είσαι ένας ψεύτης, καθάρισε την ΚΕΔ». Όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτά. «Είσαι άνθρωπος του κ. Μελισσανίδη», είπε επίσης, στον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Αρχικά, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος κατηγόρησε ευθέως τους παράγοντες της ΕΠΟ, πως έχουν δημοσιογράφους σε ανοιχτή ακρόαση, και στη συνέχεια «άστραψε και βρόντηξε εναντίον του Μπαλτάκου, όπως αναφέραμε τον κατηγόρησε ότι τίναξε το πρωτάθλημα στον αέρα, με αφορμή τόσο τη διαρροή του ορισμού του Σιδηρόπουλου όσο και την επιβεβαίωση του ορισμού του στον αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

Επίσης, ο πρόεδρος της SuperLeague έκανε επίθεση κατά του Μπαλτάκου τονίζονας: «Από χθες υπήρξε διαρροή, ότι θα υπάρξει Έλληνας διαιτητής στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και σήμερα το είδαμε στην πράξη. Κύριε, Μπαλτάκο, κατάλαβες τι έκανες; Σήμερα, έχεις τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα. Εμείς, σαν Super League, αύριο θα συγκαλέσουμε μια συνεδρίαση και θα προτείνω να σταματήσει το πρωτάθλημα, μέχρι να ξεκαθαρίσει, να ξεβρωμίσει η ΕΠΟ από εσένα, γιατί είσαι ένας άνθρωπος που δεν κρατά το λόγο του, είσαι ανακόλουθος, είσαι ένας ψεύτης, είσαι ένας άνθρωπος που έχει τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα. Είσαι ένας άνθρωπος του κύριου Μελισσανίδη και να καταγραφεί στα πρακτικά».

Να σημειωθεί ότι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν μέσω τηλεδιάσκεψης και όταν ο Μπαλτάκος τον απείλησε να διακόψει τη σύνδεση, όχι μόνο δεν αποθαρρύνθηκε αλλά έβαλε τον πρόεδρο της ΕΠΟ στην θέση του: «Αν το κάνεις, να ξέρεις ότι το επόμενο βήμα θα είναι να θα έρθω εκεί. Είσαι ένας αλήτης, ένας ψεύτης, ένας ελεεινός άνθρωπος».

Ο Μπαλτάκος δεν έκρυψε τον πανικό του. Μέχρι που διάβασε στον Μαρινάκη τη δήλωσή του, πριν αυτή ανέβει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, ανέφεροντας ότι δεν γνώριζε ότι ο Μπένετ όρισε τον Σιδηρόπουλο στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, ωστόσο, ο πρόεδρος της Super League και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ «στρίμωξε» τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Μαρινάκης: «Καλά δεν ντρέπεσαι λιγάκι; Καθαίρεσέ τους λοιπόν, καθάρισέ τους λοιπόν. Σταμάτησέ τους λοιπόν σήμερα, αν αυτό που λες ισχύει».

Μπαλτάκος: «Πώς; Τι να κάνω δηλαδή;».

Μαρινάκης: «Σου είπα, καθάρισέ τους. Αν αυτό έχει ένα ίχνος αλήθειας, σταμάτησέ τους τώρα. Θα πάρουμε απόφαση τώρα, να σταματήσουν».

Μπαλτάκος: «Συζητάμε αλλαγή της ΚΕΔ»

Ο πρόεδρος της πρωταθλήματος είχε έτοιμη την απάντηση, όταν ρωτήθηκε από τον Μπαλτάκο, για το ποιος θα ορίζει διαιτητές: «Θα σταματήσει το πρωτάθλημα για μια αγωνιστική και θα βάλουμε καινούργιους στην ΚΕΔ, αν αυτό που λες είναι αλήθεια».

Ο Μπαλτάκος δεν είχε αντίρρηση: «Ωραία, το συζητάμε»!

Μάλιστα, ο Βαγγέλης  Μαρινάκης ζήτησε να πάρει θέση και ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος είπε ότι ο ΠΑΟΚ είναι υπέρ του ορισμού ξένων διαιτητών και ότι δεν έπρεπε να μπει Ελληνας στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. «Πρέπει να αλλάξει ο ορισμός των συγκεκριμένων διαιτητών, γιατί πραγματικά από 'δω και στο εξής δεν θα ξέρει κανείς σε ποιο ματς ορίζονται ξένοι διαιτητές και με ποια κριτήρια», μεταξύ άλλω, ανέφερε ο Γκαγκάτσης.

Μετά από ερώτηση του προέδρου της Super League, ο Μάκης Γκαγκάτσης επιβεβαίωσε ότι «στο περιθώριο της κλήρωσης είχαμε συμφωνήσει όλες οι ομάδες τότε, να συνεχίσουμε να ζητάμε ξένους διαιτητές, γιατί προσθέτει περισσότερη αξιοπιστία στο πρωτάθλημα».

Ετσι, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αποφασίστηκε και επίσημα να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές τα ντέρμπι μεταξύ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρη. Και μάλιστα, μετά από πρόταση του Μπαλτάκου που προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επειδή η ξευτίλα, ως αποτέλεσμα της επιλογής του Σιδηρόπουλου, είχε ξεπεράσει κάθε όριο.

Αρχικά, ο Μπαλτάκος είχε ζητήσει να ορίζονται ξένοι στα παιχνίδια των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Όμως, μετά ο Γκαγκάτσης ζήτησε και στο ματς ΠΑΟΚ-Αρης, αλλά με πρόταση Μαρινάκη, που έγινε δεκτή, ξένοι ρέφερι θα μπαίνουν σε όλα τα ματς του Αρη με τις προαναφερόμενες ομάδες.

Στη συνέχεια, ο Μαρινάκης ακύρωσε και τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στο ματς Παναθηναϊκός-ΑΕΚ:

Μαρινάκης: «Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ είναι να αντικατασταθεί άμεσα ο διαιτητής αυτός, μ' έναν first class ξένο διαιτητή, αλλιώς δεν θα γίνει το ματς».

Μπαλτάκος: «Ζητούμε τώρα, να διακόψουν το σεμινάριο που κάνουν στην Κόρινθο και να ψάξουν να βρουν ξένο διαιτητή και να ανατραπεί αυτή η απόφαση».

Στο τέλος ο πρόεδρος της Super League ζήτησε να πάρει θέση και ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ στο θέμα του ορισμού ξένων διαιτητών σε ντέρμπι. «Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω με το ότι είχε συμφωνήσει ο κύριος Κοσμάς με την SL», ανέφερε ο Αλέξης Αλεξίου.

Να σημειωθεί ότι, ο Παναθηναϊκός δεν έχει εκπρόσωπο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ