ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ο Ολυμπιακός, το «50-50» και η αλήθεια πίσω από αυτό

Ο Ολυμπιακός, το «50-50» και η αλήθεια πίσω από αυτό

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναιτωλικό και πήρε το «διπλό» στο Αγρίνιο, επιστρέφοντας έτσι τα χαμόγελα στα πρόσωπα των οπαδών του. Αν μη τι άλλο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους και μία νίκη σε μία δύσκολη έδρα και κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, σημαίνει αρκετά. Ειδικά όταν βρίσκονται σε μία σεζόν στην οποία όλοι οι αντίπαλοι τους ψάχνουν την παραμικρή ευκαιρία να εκμεταλλευτούν αυτή την αρνητική συγκομιδή, για να προσπαθήσουν να ακυρώσουν κάθε επιτυχία τους. 

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η «καραμέλα» που αναφέρουν κάθε λίγο και λιγάκι. «Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κερδίσει με 50-50 διαιτησία». Μία φράση που ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά όταν έγινε η πρώτη προσπάθεια να… πέσει το κατεστημένο της Αθήνας και γιγαντώθηκε τη σεζόν 2018-19 με τον ερχομό ξένων διαιτητών. Μέσα σε αυτά προσθέστε και την έλευση VAR, την επόμενη χρονιά

Επομένως, αν τα βάλουμε κάτω, η αρχή του 50-50 έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 18’, όταν ο τότε αρχιδιαιτητής, Μέλο Περέιρα, αποφάσισε να ορίζονται ρέφερι του εξωτερικού στα ντέρμπι, ώστε να σταματήσει η γκρίνια. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχει κάνει από τότε ο Ολυμπιακός. 

Πρώτον, κατάφερε να κατακτήσει τα τρία από τα τέσσερα πρωταθλήματα της Super League. Aν τα αναλύσει, δε, κανείς θα δει πως το ένα ήταν πιο εύκολο από το άλλο.

- Το 2020 μπαίνει στα πλέι οφ έχοντας διαφορά +7 με τον ΠΑΟΚ και καταλήγει να κερδίζει τον τίτλο με 18 βαθμούς απόκλιση.
- Το 2021 ο μοναδικός του διώκτης πριν τα πλέι οφ ήταν ο Άρης, ο οποίος βρίσκοταν στο… -16. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται με μία ακόμα κούπα για τους Πειραιώτες, συνοδευόμενη από το εκκωφαντικό +26.
- Ακόμα και στο τέλος της περσινής σεζόν που το κλαμπ δεν διένυε την καλύτερη περίοδο του, είχε κατορθώσει να μπεί στα πλέι-οφ με +13 από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, το πρωτάθλημα το πήρε με διαφορά 19 βαθμών. 

Δεύτερον, έχει καταφέρει να κερδίσει 36 φορές όλες τις υπόλοιπες υποτιθέμενες μεγάλες ομάδες, την ίδια ώρα που εκείνες εναντίον του έχουν μόλις… 12 τρίποντα.

- Κόντρα στον Παναθηναϊκό έχει πετύχει έξι νίκες την ώρα που οι «πράσινοι» μετρούν τρεις, ενώ τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι «ερυθρόλευκοι», επί της εποχής του Πέδρο Μαρτίνς, δεν πήραν απλά τρίποντα, αλλά έκαναν κανονικά «πάρτι» (3-0,3-1,1-4). Απεναντίας, η μεγαλύτερη νίκη του Παναθηναϊκού είναι με σκόρ… 2-1. 
- Κόντρα στην ΑΕΚ τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα. 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 0 (!) ήττες. Και αν στην περίπτωση του ΠΑΟ οι ποδοσφαιριστές έκαναν πάρτι, τότε κόντρα στην Ένωση διοργάνωναν… ολόκληρη συναυλία (1-5, 4-1, 3-0), νικώντας με κάθε τρόπο. 
- Κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε η ίδια ευκολία, ωστόσο εκεί ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε ίσως την καλύτερη ομάδα στα χρονικά του συλλόγου. Κι όμως κατάφερε να τον κερδίσει 7 φορές σε 20 παιχνίδια. Έξι ισοπαλίες και εφτά ήττες ήταν η υπόλοιπη συγκομιδή.
- Κόντρα στον Άρη ισχύει πάνω-κάτω ότι και με την ΑΕΚ, με την διαφορά πως οι Θεσσαλονικείς ζόρισαν κάνα-δυό φορές την κατάσταση. Πέραν τούτου τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους (4-2,2-4,4-1).

Τρίτον, ποιο 50-50; Tην τελευταία τετραετία ο Ολυμπιακός αδικείται και αυτό φαίνεται με παραδείγματα. Αρκεί να σκεφτεί κανεις πως όχι μόνο βρίσκεται στην τελευταία θέση των υπέρ του φάουλ, αλλά το κάνει έχοντας μεγάλη διαφορά και από τους υπόλοιπους. Συγκεκριμένα,ο Άρης έχει δεχθεί 2575 υπερ του σφυρίγματα για παράβαση, ο Παναθηναϊκός 2322, ο ΠΑΟΚ 2201, η ΑΕΚ 2139 και οι Πειραιώτες μόλις... 1993.

Αν πάμε, δε, στο κομμάτι πέναλτι εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο τραγικά. Τον περασμένο Γενάρη ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ βρίσκονταν στην τρίτη και όγδοη θέση, αντίστοιχα, στην κατάταξη με τις υπέρ παραβάσεις ανά την Ευρώπη.

Και αυτό διότι από το 2018 και έπειτα, ο ΠΑΟΚ έχει βρεθεί 38 φορές στην «λευκή βούλα» και ο ΠΑΟ 34, τουτέστιν 72 εκτελέσεις. Για να καταλάβει κανείς το παράδοξο, τόσες είχαν Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Άρης μαζί. Εν κατακλείδι, λοιπόν, όχι μόνο δεν υπάρχει το λεγόμενο «50-50», αλλά ακόμα και να υπήρχε ο Ολυμπιακός για ακόμα μία φορά ήταν κυρίαρχος.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ