ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Το έξτρα κίνητρο του Όλεγκ!

Το έξτρα κίνητρο του Όλεγκ!

Ποδοσφαιριστής της χρονιάς για τρίτη διαδοχική σεζόν αναδείχτηκε ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, στην πατρίδα του. Ο Μολδαβός μπακ, πέτυχε έτσι ένα εντυπωσιακό ρεκόρ παραλαμβάνοντας το βραβείο του MVP στην πατρίδα του και αν το κατακτήσει και την επόμενη θα είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής από τη χώρα που θα έχει πετύχει αυτή την διάκριση. Δηλαδή να το κατακτάει τέσσερις διαδοχικές σεζόν.

Επίτευγμα ανάλογο με του 24χρονου άσου, έχει πετύχει και ο Αλεξάντερ Κατσάν που κατέκτησε το βραβείο τις χρονιές 2015, 2016 και 2017, αλλά και ο Σεργκέι Κόβαλτσουκ που είχε πάρει αυτό τον τίτλο τα έτη 2003, 2004 και 2005.

Αναφορικά με τους παίκτες που νίκησε σε αυτή τη διαδρομή ο Ρέαμπτσιουκ; Ο άσος του Ολυμπιακού συγκέντρωσε 81 πόντους, ενώ στην δεύτερη θέση και αρκετά πιο πίσω συναντήσαμε το όνομα του Βάντιμ Ράτα της ρουμανικής Βολουντάρι με 53 ψήφους, ενώ στην τρίτη θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Ιόν Νικολαέσκου της Μπειτάρ Ιερουσαλίμ, με 50 πόντους.

Σε αντίθεση με πέρυσι όπου το «γκαλά» της Ομοσπονδίας, προβλήθηκε σαν τηλεοπτικό σόου, αυτή τη φορά οι κορυφαίοι παίκτες σε ανδρικό και γυναικείο ποδόσφαιρο της Μολδαβίας, γνωστοποιήθηκαν μέσω ενός βίντεο. Ο Ρέαμπτσιουκ που έχει κατακτήσει ήδη δύο πρωταθλήματα στην Ελλάδα με τους «ερυθρόλευκους», ολοκλήρωσε το 2022, παίζοντας σε 46 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τους πρωταθλητές Ελλάδας (σκοράροντας ένα γκολ και δίνοντας τρεις ασίστ), αλλά και σε οκτώ αγώνες με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως ο Όλεγκ είναι και αυτή τη σεζόν, ο ποδοσφαιριστής που Ολυμπιακού με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ