ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Έκθεση κόλαφος!

Έκθεση κόλαφος!

Οργανωμένα και προσχεδιασμένα ήταν τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στην Λεωφόρο, σύμφωνα με την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία καταρρίπτει τον "μύθο" περί προβοκάτσιας και αποδίδει τεράστιες ευθύνες στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός επισημαίνοντας παράλληλα ότι σκοπός όσων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ήταν να φτάσουν μέχρι τ' αποδυτήρια!

Στην εν λόγω έκθεση, την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Live Sport", αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι οπαδοί του ΠΑΟ έθεσαν εκτός λειτουργίας το ένα από τα δύο τουρνικέ της Θύρας 14, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οπαδοί να εισέλθουν στον γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας χωρίς έλεγχο, ουσιαστικά κάνοντας "ντου"! Σε μια περίοδο, κατά την οποία υποτίθεται ότι είχαν παρθεί επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας ελέω των τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη!

Όπως αναφέρεται, εξάλλου, όλοι όσοι μπήκαν αργότερα στον αγωνιστικό χώρο προκαλώντας τα βίαια επεισόδια, είχαν σκοπό να φτάσουν μέχρι και τ' αποδυτήρια του γηπέδου "Απόστολος Νικολαΐδης"!

Το ερώτημα πλέον είναι, μετά από τόσες μέρες, πώς είναι δυνατόν να μην έχει βγει ο Γιάννης Αλαφούζος ή ο επίσημος ΠΑΟ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για ό,τι έγινε το βράδυ του Σαββάτου, αλλά αντιθέτως να εμμένει στο "παραμυθάκι" της προπαγάνδας, ενώ κινδύνευσαν σοβαρά ανθρώπινες ζωές...

Η έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας ρίχνει άπλετο φως στην υπόθεση των επεισοδίων της 21ης Νοεμβρίου και ουσιαστικά επιβεβαιώνει όλους όσοι εξ αρχής επεσήμαναν ότι επρόκειτο για οργανωμένα και προσχεδιασμένα επεισόδια και άπαντες έδρασαν βάσει συγκεκριμένου πλάνου. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν φυσικοί, αλλά -κυρίως- και ηθικοί αυτουργοί και πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη!

Διαβάστε αναλυτικά την Έκθεση της ΕΛ. ΑΣ. για όλα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας:

"17:15Στη συμβολή των οδών Παναθηναϊκού και Τσόχα και Λεωφόρου Αλεξάνδρας  πολυπληθείς ομάδες φιλάθλων του Παναθηναϊκού που δεν διέθεταν εισιτήρια, επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στους αστυνομικούς φραγμούς στο ανωτέρω σημείο με μολότοφ, πέτρες, κύλα κι άλλα αντικείμενα, ενώ ταυτόχρονα φίλαθλοι που είχαν εισέλθει ήδη στη Θ14 εκσφεδόνιζαν από το υψηλότερο σημείο αυτής πλαστικά καθίσματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι επιτιθέμενοι φίλαθλοι απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στη γύρω περιοχή, όπου συνέχισαν τις επιθέσεις τους κατά των αστυνομικών ιδίως των παρακείμενων του γηπέδου οδούς (Κόνιαρη-Τσόχα-Αρματωλών και Κλεφτών, Λ.Αλεξάνδρας, Μελά) για μία επιπλέον ώρα. 

17:20 - Ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά ο υπογράφων ότι ένα από τα δύο τουρνικέ της Θ14 είναι εκτός λειτουργίας. Ενημερώθηκαν άμεσα οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού κ.Βλάχος και Κασκάνης, οι οποίοι έστειλαν τεχνικό στο σημείο, ο οποίος ενημέρωσε τον επικεφαλής αστυνομικό ότι η ζημιά ήταν αδύνατο να αποκατασταθεί (κρέμονταν κομμένα καλώδια). Στο μεταξύ λόγω της καθυστέρησης αυτής έξω από τη Θ14 συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός φιλάθλων που είχαν εισιτήρια στη συγκεκριμένη θύρα με αποτέλεσμα οι διενεργούντες τον σωματικό έλεγχο υπάλληλοι της εταιρίας σεκιούριτι, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς, να δέχονται αφόρητες πιέσεις από το μέγα πλήθος, διακινδυνεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα και καθιστώντας έτσι δυσχερή τον έλεγχο εισερχόμενων στη θύρα φιλάθλων. 

17:45 – Άφιξη, χωρίς κανένα πρόβλημα της αποστολής του Παναθηναϊκού. 

18:07 – Άφιξη χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και είσοδος στα αποδυτήρια της αποστολής του Ολυμπιακού. 

18:15 – Είσοδος των παικτών του Ολυμπιακού εντός του αγωνιστικού χώρου για την αναγνωριστική βόλτα. Από τις θύρες 13 και 14 εκτοξεύτηκαν εναντίον τους πέντε φωτοβολίδες τύπου στυλό, με αποτέλεσμα μία απ' αυτές να χτυπήσει τον παίκτη του Ολυμπιακού Φινμπόγκασον κι ο γιατρός του αγώνα που τον εξέτασε στη συνέχεια διαπίστωσε μία ερυθρότητα στην έξω επιφάνεια του δεξιού μηρού στο σημείο που χτυπήθηκε από τη φωτοβολίδα. Άμεσα η φιλοξενούμενη ομάδα αποχώρησε και κατά την είσοδό της στη φυσούνα δέχτηκε άλλες δύο φωτοβολίδες ίδιου τύπου. 

18:50 – Στη Θ11 εκδηλώθηκε επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων (ΔΙΜΕΤ), που ευρίσκοντο στο σημείο για την προστασία των ομάδων κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο, με προφανή σκοπό την είσοδο τους εντός του γηπέδου. Οι επιτιθέμενοι φίλαθλοι απωθήθηκαν τόσο από τις δυνάμεις της αστυνομίας, όσο και με τη βοήθεια των υπαλλήλων της ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι. 

19:00 - Ο υπογράφων επικεφαλής των μέτρων, ενώ βρισκόταν ΒΟΟΤΗ 4 για τον συντονισμό των αστυνομικών δράσεων εκλήθη να παρουσιαστεί στο γραφείο των διαιτητών. Πράγματι μετέβη στο εν λόγω γραφείο στο οποίο, εκτός από τους διαιτητές, παραβρισκόταν ο παρατηρητής του αγώνα κ. Πατμανίδης Νίκος, ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σιμιτζόγλου Κωνσταντίνος και εκπρόσωποι και των δύο ομάδων. Ο επικεφαλής αξιωματικός κάποια στιγμή ρωτήθηκε από τον διαιτητή του αγώνα κ. Παππά αν η Αστυνομία μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα μετά από αυτά που συνέβησαν κατά την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού στο γήπεδο (ρίψεις φωτοβολίδας ευθείας βολής). Η απάντησή του ήταν ότι η Αστυνομία μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, καθώς είχε εκπονήσει σχέδιο για τον σκοπό αυτό, ενώ εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου υπάρχουν επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα ήταν σε θέση να προστατεύσουν τους παράγοντες, τους διαιτητές και τους παίκτες των δύο ομάδων. 

Στη συνέχεια ο διαιτητής ξαναρώτησε τον επικεφαλής των μέτρων αξιωματικό αν έχουν συλληφθεί ο δράστης ή οι δράστες που εκτόξευσαν τις φωτοβολίδες κατά την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού στο γήπεδο και αν μπορεί να διαβεβαιώσει κατηγορηματικά ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εκ νέου ρίψεις φωτοβολίδων. Η απάντηση του αξιωματικού ήταν ότι οι δράστες δεν έχουν έως τώρα εντοπιστεί, γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν από τους χειριστές των καμερών και τους άλλους αρμόδιους αστυνομικούς, ενώ απάντησε ότι δεν μπορεί κατηγορηματικά να διαβεβαιώσει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί εκ νέου ρίψη φωτοβολίδων εντός του αγωνιστικού χώρου. Ο διαιτητής επέμενε για τη σύλληψη ή όχι των δραστών και κάποια στιγμή δήλωσε ότι θα πάει μόνος του στον αγωνιστικό χώρο να εκτιμήσει την επικρατούσα κατάσταση και όταν μετά επέστρεψε ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση για αναβολή του αγώνα περί τις 20.05 ώρα. Στις 20.15 ώρα ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η απόφαση του διαιτητή.

19:25 - Από την Θ11 ερρίφθησαν αντικείμενα στην στατική δύναμη, που υπήρχε εντός εισόδου αυτής, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι από πλαστικό κάθισμα, του επικεφαλής αξιωματικού της δύναμης της εν λόγω θύρας.

20:15 - Με την ανακοίνωση της αναβολής του αγώνα ομάδες φιλάθλων από τις θύρες 13 και 14 παραβίασαν τα κιγκλιδώματα και εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, όπου επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας καθίσματα, πέτρες, φωτοβολίδες, πυρσούς, πυροσβεστήρες, μεταλλικά κοντάρια κ.ά. με απώτερο σκοπό την είσοδό τους στα αποδυτήρια. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν προς τις ανωτέρω θύρες. Η διάρκεια των επιθέσεων ήταν εκτός από σφοδρή και παρατεταμένη και κράτησε περίπου μία ώρα. Σημειώνεται εδώ ότι οι επιθέσεις ομάδων φιλάθλων κατά των αστυνομικών δυνάμεων συνεχίστηκαν και σε παρακείμενες του γηπέδου οδούς με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

23:00 - Η αποχώρηση του Ολυμπιακού καθώς και των διαιτητών, πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η ανωτέρω αθλητική εγκατάσταση ελέγχθηκε εξονυχιστικά από συνεργείο ΤΕΕΜ και αστυνομικούς σκύλους, πριν από την είσοδο των φιλάθλων εντός αυτής, μα αρνητικά αποτελέσματα. Στις δύο προηγηθείσες του αγώνα συσκέψεις την 14/11 και 21/11/2015 επικράτησε κλίμα απόλυτης συναίνεσης, αποδοχής εκατέρωθεν των αιτημάτων-ενστάσεων, που διατυπώθηκαν και των ιδιαίτερων αστυνομικών μέτρων, που προτίθεται να λάβει η Αστυνομία λόγω του κλίματος που υπάρχει στην Ευρώπη, ύστερα από τα τρομοκρατικά γεγονότα.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Σημειώθηκαν συνολικά 17 τραυματισμοί αστυνομικών, εκ των οποίων οι 13 όλως ελαφρά και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν, χωρίς να κωλυθούν των υπηρεσιακών καθηκόντων, ο ένας παρέμεινε στο 401 νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι τρεις θα μεταβούν στον υπηρεσιακό ιατρό για τα περαιτέρω.

Σε 8 αστυνομικούς σημειώθηκαν φθορές σε δημόσια είδη από εκτοξεύσεις αντικειμένων από φιλάθλους, όπως ασπίδες, κράνη, περικνημίδες, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε 4 υπηρεσιακά οχήματα (λεωφορεία) από ρίψεις πετρών σίδερων, καθισμάτων, κροτίδων, μολότοφ. Τέλος καταγράφηκαν φθορές σε 4 ΙΧ αυτοκίνητα".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • Δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

    Δεν ξέρουν τι τους γίνεται!

    Αστεία πράγματα ακούστηκαν κατά την απολογία του ΠΑΟ στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League!

  • Πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟ

    Πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟ

    Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, κάλεσε σε απολογία τους "πράσινους"

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ