ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Για τα πανηγύρια ξανά! Όρισαν τον Mαριάνι που δεν είναι καν ελίτ διαιτητής!

Για τα πανηγύρια ξανά! Όρισαν τον Mαριάνι που δεν είναι καν ελίτ διαιτητής!

Από το κακό, στο χειρότερο… Από τον ένα πάτο του βαρελιού, στον άλλο… Στον πιο χαμηλό… Η «εξυγίανση» στα… χειρότερά της, αγνόησε πλήρως το λογικό, το σωστό, το ηθικό, το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και όρισε τον Iταλό Μαριάνι, στο ντέρμπι, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Τι είναι ο Μαριάνι; Να σας πούμε καλύτερα τι δεν είναι ο Μαριάνι: Ελίτ διαιτητής. Ο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΙΤ διαιτητής, αλλά από την πρώτη κατηγορία της UEFA…

Είναι 41 ετών (συγκεκριμένα γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1982) , ρέφερι της πρώτης κατηγορίας της UEFA και λόγω ηλικίας δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Να προσθέσουμε ότι είναι διεθνής από το 2019.

Αντίθετα ο VAR Αμπατίστα δεν είναι διεθνής και φέτος δεν έχει σφυρίξει παιχνίδι της πατρίδας του. Περιττό το αναφέρουμε ότι ρεζιλεύονται και με το ότι δεν μπορούν να βρουν διεθνή για το VAR!

Στις 16 Φεβρουαρίου ο Μαριάνι  σφύριξε το παιχνίδι Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2, όπου στο 85' οι Καταλανοί ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Φρέντ. Παράλληλα, την τρέχουσα σεζόν διαιτήτευσε τρία ματς ομίλων Champions League, συγκεκριμένα Ρεάλ-Λειψία 2-0, Σεβίλλη-Ντόρτμουντ 1-4, Λεβερκούζεν-Μπριζ 0-0. Ακόμη, σφύριξε και δυο ματς για τη δεύτερη κατηγορία του Nations League: Σλοβενία-Σερβία 2-2, Σκωτία-Ουκρανία 3-0.

Στην Ιταλία ο Μαριάνι σφύριξε αρκετά δύσκολα παιχνίδια, μεταξύ αυτών Ουντινέζε-Φιορεντίνα 1-0, Μίλαν-Νάπολι 1-2, Τορίνο-Γιουβέντους 0-1, Αταλάντα-Νάπολι 1-2, Μίλαν-Αταλάντα 2-0. Επίσης, σφύριξε και τέσσερα ματς της Serie B.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μαριάνι, στο παρελθόν, έχει πάει και στην Κύπρο. Στις 14/4/21 σφύριξε τον ημιτελικό κυπέλλου Ανόρθωση ΑΠΟΕΛ 1-0. Έχει σφυρίξει και ματς του Άρη, στις 8/8/19, με τη Μόλντε. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε ηττηθεί στη Νορβηγία με σκορ 3-0.

O VAR Αμπατίστα δεν είναι διεθνής και φέτος δεν έχει σφυρίξει κανένα ματς. Άλλη μια απόδειξη του χαμηλού επιπέδου των ορισμών. Άλλη μια απόδειξη ότι είναι ακατάλληλοι για αυτούς.

Αδιανόητο! Ξεφτίλισαν κάθε τι ποδοσφαιρικό, στον βωμό της «εξυγίανσης». Αισχροί… Φέρνουν σε ένα κρίσιμο ντέρμπι έναν ρέφερι από την πρώτη κατηγορία και όχι έναν κορυφαίο, κατηγορίας elite, όπως όφειλαν να κάνουν, σε ένα τόσο μεγάλο ματς… Αδιόρθωτοι πραγματικά… Ξεπέρασαν κάθε όριο…

Γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το επίπεδο της ΚΕΔ και της ΕΠΟ των Μπένετ και Μπαλτάκου, είναι απλώς πιο χαμηλό.

Μένει να φανεί αν η επιλογή του εν λόγω ρέφερι μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή τόσο σημαντικού ντέρμπι, όπως αυτό της Κυριακής…

Αναλυτικά η διαιτητική ομάδα:

Διαιτητή: Μαουρίτσιο Μαριάνι (Ιταλία)

Βοηθοί: Ντανιέλε Μπιντόνι, Αλμπέρτο Τεγκόνι (Ιταλία)

4ος: Βαγγέλης Μανούχος (Αργολίδας)

VAR, AVAR: Εουτζένιο Αμπατίστα (Ιταλία), Κώστας Ψαρρής (Ζακύνθου)

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γιώργος Μπίκας (Χαλκιδικής)

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ