ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τρέμει τη μαύρη γραβάτα ο Μπαλτάκος!

Τρέμει τη μαύρη γραβάτα ο Μπαλτάκος!

Ένας πρόεδρος ανίκανος, επικίνδυνος και όπως αποδεικνύεται και… θρασύδειλος! Ένας πρόεδρος που επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά πόσο επικίνδυνος είναι με αυτά που κάνει και λέει. Ο λόγος για τον Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος φοβούμενος να φορέσει… μαύρη γραβάτα, έκανε… κωλοτούμπα και απέρριψε την πρόταση του προέδρου του Ολυμπιακού και της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη για να βοηθήσει, με την ιδιότητα του προέδρου της διοργανώτριας, στην έλευση υψηλού επιπέδου ξένων ρέφερι.

Άλλα έγραφε χθες (20/3) η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη συμφωνία με τον Μαρινάκη, ενώ σήμερα (21/3), με άλλη ανακοίνωση, από το Πάρκο Γουδή «συντονίστηκαν» με τη γραμμή των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: «Ο κ. Μαρινάκης πρότεινε να συνδράμει η SL1, με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ, ούτως ώστε να επιτευχθεί η έλευση elite διαιτητών ή διαιτητών Α’ κατηγορίας από τα έξι προηγμένα πρωταθλήματα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανταπάντησε ότι η παραπάνω πρόταση τελεί υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η επιλογή και ο ορισμός των διαιτητών θα γίνεται πάντα από την ΚΕΔ/ΕΠΟ», έγραφε η χθεσινή (20/3) ανακοίνωση της ΕΠΟ, αφήνοντας να διαφανεί ότι ο Μπαλτάκος είδε με καλό μάτι την πρόταση του προέδρου του Ολυμπιακού και της Super League.

Πάντως, ο Μαρινάκης είχε «καρφώσει» από χθες (20/3) την ΕΠΟ για την …κωλοτούμπα καθώς στην ανοικτή επιστολή τόνιζε: «Αμέσως μετά την συνάντηση και μετά από πιέσεις (που ίσως ήταν ασφυκτικές), η ΕΠΟ έβγαλε μια ανακοίνωση με διαφορετικό περιεχόμενο και αναφορές σε θέματα που δεν συζητήθηκαν». Μετά από όλα αυτά η ΕΠΟ, δηλαδή ο Μπαλτάκος, φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι εξακολουθεί να θέλει να έρχονται χαμηλού επιπέδου ξένοι διαιτητές που βάζουν μπουρλότο στα πλέι οφ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της SL1 κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι.

1. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1:

«…..ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών.»

2. Σύμφωνα με την «Διαιτητική Συνθήκη» της UEFA (Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12.:

«Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους ΠΡΕΠΕΙ να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας).»

Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα".

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ