ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

To «μυαλό» του Ολυμπιακού

To «μυαλό» του Ολυμπιακού

Ο ποδοσφαιριστής από τον οποίο θα ξεκινάει η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στα επίσημα παιχνίδια της ομάδας, θα είναι ο Βιθέντε Ιμπόρα. Αυτό δείχνει τουλάχιστον μέχρι στιγμής η χρησιμοποίηση του 35χρονου μέσου από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ιμπόρα, έκανε το ντεμπούτο του στο τελευταίο παιχνίδι των Πειραιωτών στην Αυστρία, με αντίπαλο την Σαμπάχ και παρά το γεγονός πως είχε έρθει στα μισά της προετοιμασίας, αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο.

 Ο Ιμπόρα, παρά την ηλικία του, απέδειξε και στο «Ibrox» πως είναι «βιονικός» και έπαιξε και πάλι σε όλο το παιχνίδι, με την παρουσία του στη μεσαία γραμμή να είναι επιβλητική. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και στην αναμέτρηση με την Νόριτς, ήταν και πάλι «ενδεκαδάτος» και μάλιστα για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αφού έπαιξε περισσότερο από 70 λεπτά.

Είναι ξεκάθαρο πως ο κάτοχος των τεσσάρων Γιουρόπα Λιγκ θα είναι αυτός που θα έχει το ρόλο της «κολώνας» του κέντρου και από αυτόν θα ξεκινάει και το «χτίσιμο» του παιχνιδιού, δίνοντας την… πρώτη πάσα προς τους μεσοεπιθετικούς της ομάδας. Ο Ιμπόρα θα έχει ρόλο «καθοδηγητή» στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ και στο αμυντικό σκέλος η εμπειρία του θα είναι κομβική για τον Ολυμπιακό που «φτιάχνει» ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

 Παράλληλα, ο Ιμπόρα είναι και ένας… αρχηγός μέσα στο γήπεδο. Μπορεί αρχηγοί να είναι αυτή τη στιγμή οι Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Ελ Αραμπί και Μασούρας, αλλά ο Ισπανός μέσος με το «βαρύ» βιογραφικό, αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία στον άξονα και πολλές ήταν οι φορές που τον είδαμε να «τσαλακώνεται» στο γήπεδο και να βγάζει ποδοσφαιρικό «τσαμπουκά», υψώνοντας και ασπίδα προστασίας για τους συμπαίκτες του, όταν η κατάσταση πήγε να… ξεφύγει στα φιλικά στην Βρετανία.

 Ειδικότερα στη φάση των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ, η παρουσία του Ιμπόρα θα είναι καθοριστική για τον Ολυμπιακό, αφού είναι ένας παίκτης που έχει φάει τέτοια ματς με το… κουτάλι και έχει αγωνιστεί στα κορυφαία γήπεδα της Ευρώπης. Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν πως οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν έναν 35χρονο ποδοσφαιριστή. Αλλά ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν τις πρώτες τους… απαντήσεις για το… τι σημαίνει Ιμπόρα.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ