ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Μαρινάκης: «Πρότεινα την επαγγελματική διαιτησία, το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η ΕΠΟ»

Μαρινάκης: «Πρότεινα την επαγγελματική διαιτησία, το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η ΕΠΟ»

Η Νότιγχαμ Φόρεστ πέτυχε χθες Παρασκευή (18/8) την πρώτη της νίκη για τη νέα σεζόν κερδίζοντας την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 2-1 στο City Ground.

Μάλιστα,ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε μεταξύ άλλων, στην βρετανική Daily Mail για την επιτυχία της διεξαγωγής του UEFA Super Cup στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και το μεγάλο αγκάθι του ελληνικού ποδοσφαίρου, την ΕΠΟ.

Πιο αναλυτικά οι Άγγλοι με αφορμή το Super Cup που φιλοξενήθηκε στο Καραϊσκάκης, στο ρεπορτάζ τους τονίζουν πως: «Ο 56χρονος (σ.σ Βαγγέλης Μαρινάκης) είναι αποφασισμένος να ανεβάσει το προφίλ του ελληνικού ποδοσφαίρου και να κάνει τη χώρα ένα hotspot υποδοχής μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Η φιλοξενία του Supercup έλαβε θετικά σχόλια από την UEFA κι ο Μαρινάκης είναι αποφασισμένος να ηγηθεί της αλλαγής του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ζητήματα που έχουν οδηγήσει τη χώρα να πέφτει κατακόρυφα στην κατάταξη της UEFA τα τελευταία 20 χρόνια.

Στην αλλαγή της χιλιετίας, η Ελλάδα ήταν έκτη στην κατάταξη της UEFA, που σημαίνει ότι η χώρα θα έπαιρνε τρεις αυτόματες θέσεις στην πρόκριση της φάσης των ομίλων του Champions League. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η χώρα μαραζώνει στη 19η θέση, χωρίς καμία ομάδα από την Ελλάδα να προκρίνεται αυτόματα στους ομίλους του Champions League ή σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2021/22.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού θέλει τώρα η πατρίδα του να επανέλθει στην κατάταξη της UEFA και είναι απογοητευμένος που βλέπει άλλους που τους περιγράφει ως "ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο" και προκαλούν όλεθρο στις τάξεις των ομοσπονδιών».

Συγκεκριμένα τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για το θέμα:

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή και δεν είναι μυστικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η ομοσπονδία (ΕΠΟ). Έχουμε μια ομοσπονδία που δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες προκλήσεις», εξηγεί.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και αυτό δημιουργεί επίσης βία και διάφορα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου εμείς που έχουμε επενδύσει πολλά σε παίκτες, υποδομές, γήπεδα, προπονητικά κέντρα και δουλεύουμε για τη βελτίωση και την προώθηση του brand, είναι ένα πρόβλημα.

«Πριν από δύο χρόνια υπήρξε συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της UEFA και υπέγραψαν ένα μνημόνιο κατευθυντήριων γραμμών για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Aνέφερε ότι πρέπει να έχουμε επαγγελματικό σώμα διαιτησίας και ήταν δική μου πρόταση γιατί είμαι και πρόεδρος της ελληνικής Super League, να αντιγράψω το μοντέλο της Premier League με επαγγελματίες διαιτητές», προσθέτει.

«Είναι κάτι που λειτουργεί πολύ καλά στην Αγγλία και αυτό που είπαμε είναι να αντιγράψουμε ακριβώς το ίδιο. Η Πορτογαλία το έκανε με επιτυχία και βλέπετε πόσο επιτυχημένη είναι. Μπορείτε να δείτε ότι η Πορτογαλία είναι ένα παράδειγμα επειδή επίσης τα χρήματα στον προϋπολογισμό είναι περιορισμένα, αλλά έχουν καλύτερη απόδοση».

«Πρέπει να το κάνουμε αυτό και επίσης να έχουμε έναν επαγγελματία για την επιτροπή που αποφασίζει για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αντί να το κάνει αυτό, η επιτροπή έχει ψήφο μειοψηφίας και σε κάθε περίπτωση δεν έχει νόημα».

 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ