ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Καραπαπάς: «Δεν προκύπτει τραυματισμός, υπάρχει στον εγκέφαλο του παίκτη»

Καραπαπάς: «Δεν προκύπτει τραυματισμός, υπάρχει στον εγκέφαλο του παίκτη»

Ξεκίνησε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Super League η εκδίκαση της υπόθεσης του αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού που διεκόπη στο 49’ με το σκορ 1-1. Ο Ολυμπιακός που εκπροσωπείται από τους δικηγόρους Βασίλη Δημακόπουλο, Δημήτρη Καρπετόπουλο και Ιωάννη Χατζησαββάογλου ζήτησε να υπάρχει προθεσμία για υπομνήματα.

Ως μάρτυρας - η διαδικασία συνεχίζεται - κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος ήταν αποκαλυπτικός και χειμαρρώδης:

-«Δεν προκύπτει από πουθενά τραυματισμός, πώς να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για κάτι που μπορεί να υπάρχει στον εγκέφαλο του παίκτη».

-«Δεν έχω ξαναδεί ομάδα να φεύγει από το γήπεδο και να μην είναι αυτή υπόλογη».

-«Ο διαιτητής είπε ξεκάθαρα ότι "δεν είδα τίποτα, θα συνεχίσω τον αγώνα».

-«Παρά πολλές φορές στα γήπεδα υπάρχουν τέτοια περιστατικά, αν μπει το ποδόσφαιρό μας σε τέτοιο δρόμο, δεν ξέρετε τι θα ακολουθήσει, θα διαλυθούμε. Έχουν ανοίξει κεφάλια και το αμφισβητούν οι ομάδες».

-«Στα αποδυτήρια ο διαιτητής έδωσε πέντε λεπτά διορία στους παίκτες του ΠΑΟ να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο».

-«Στην αρχή ο γιατρός έλεγε ότι ειναι "οκ" αλλά μετά τις πιέσεις και τις απειλές τα άλλαξε».

-«Μετά από δύο ώρες, είπε ο Παναθηναϊκός που έτρωγε πίτσες, ότι δεν έχει πρόβλημα να παίξει. Έτσι εξερράγη ο διαιτητής. Ο διαιτητής είπε "τώρα μας το λέτε αυτό". Ήταν μπροστά και ο κ. Μπουτσικάρης».

-«Ο διαιτητής ζητούσε απάντηση από τον γιατρό που δεν πήρε ποτέ».

-«Πρώτη φορά στην ιστορία κινδυνεύει μία ομάδα με μία τιμωρία για ένα γεγονός μη αντικειμενικό. Η διακοπή συνέβη επειδή δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο μετά από 2.5 ώρες».

Αναλυτικά η κατάθεση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού:

Καραπαπάς (Ολυμπιακός): «Επειδή είμαι εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, ένας από τους τρεις αξιωματούχους με διαπίστευση για όλους τους χώρους του γηπέδου. Ήμουν σε όλη τη διαδικασία μπροστά σε όλα τα περιστατικά. Συνέβη το εξής. Ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα γκολ, υπάρχει μεγάλη ένταση και κάποια στιγμή αντιληφθήκαμε ότι στο χώρο που προθερμαίνονται οι παίκτες, μπροστά από την θύρα 28, όπου ήταν παίκτες και των δύο ομάδων, κοντά στο κόρνερ. Ηταν παίκτες, γυμναστές σεκιούριτι. Αντιληφθήκαμε ότι ένας παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν στο έδαφος. Υπάρχει μεγάλη ένταση πανηγυρισμοί, αντιληφθήκαμε ότι στον χώρο της προθέρμανσης, ένας από τους 15 ανθρώπους (παίκτες Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, σεκιούριτι, γυμναστές) που ήταν εκεί. Αντιληφθήκαμε έναν παίκτη του Παναθηναϊκού να είναι στο έδαφος. Όταν υπάρχει ένταση δεν αντιλαμβάνομαι τίποτα. Κατάλαβα μόνο τον γιατρό του Παναθηναϊκού, τον κ. Βλάχο να τρέχει στο σημείο.

Μαζί με εμάς κινήθηκαν οι γιατροί των ομάδων και ο γιατρός του αγώνα. Είπε ο γιατρός της Λίγκας "πάμε στο ιατρείο να δούμε τι έχει". Ήρθε το φορείο για να τον πάει μέσα. Εκείνη την ώρα είδα την ομάδα του Παναθηναϊκού να φεύγει στα αποδυτήρια. Ο αγώνας παιζόταν, δεν είχε διακοπεί.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν αποχώρησε. Βλέποντας τους παίκτες του Παναθηναϊκού να φεύγουν ο διαιτητής σφύριξε για να φύγουμε όλοι. Στα αποδυτήρια ο διαιτητής έδωσε 5 λεπτά διορία στους παίκτες του ΠΑΟ να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο. Φώναζε 5 minutes για να αρχίσει πάλι ο αγώνας.

Κανένας τραυματισμός δεν υπήρξε, το είδα με τα μάτια μου. Ρώτησα τους σεκιούριτι που μου είπαν "κάτι ακούστηκε".

Αμφισβητώ ότι έπεσε κροτίδα σε εκείνο το σημείο που ήταν οι παίκτες, έπεσε πιο μακριά. Είδαμε μετά από δύο ώρες, σε όλα τα γηπεδα της Ελλάδας δυστυχώς γίνονται αυτά, από την Κυριακή κοιτάμε όλες τις κάμερες για να τον βρούμε και να τον αποκλείσουμε που δεν ξέρουμε αν είναι οπαδός του Ολυμπιακού.  

Ο διαιτητής είπε ότι δεν είδε τίποτα, ο βοηθός διαιτητή είπε ότι άκουσε κάτι».

Πρόεδρος (Αντιγόνη Σταμολέκα): «Γιατί δεν έγραψε στο φύλλο αγώνα  διαιτητής ότι σε λίγο θα βγει έξω.

Καραπαπάς: «Δεν το ξέρω αυτό. Είπε και στον Παναθηναϊκό "εγώ δεν είδα τίποτα, αν δεν βγείτε θα είστε υπεύθυνοι". Ηταν ο κ. Μπουτσικάρης μπροστά». Ο διαιτητής αιφνιδιαζόμενος από την αποχώρηση, φώναξε τον γιατρό, ο οποίος είπε ότι έχει επηρεαστεί από τον ήχο η ακοή του και θα δούμε σταδιακά πώς θα πάει. Μετά είπε ότι εσύ αποφασίζεις αν είναι fit ή όχι. O διαιτητής λέει ότι εγώ θα βγω στο γήπεδο και θα σφυρίξω, εάν εσείς δεν έρθετε…. Όμως, δέκα λεπτά πριν από τη δεύτερη εξέταση ο Παναθηναϊκός ήταν σίγουρος ότι δεν θα παίξει και στα αποδυτήρια έτρωγαν πίτσες. Ο γιατρός από τις κλήσεις που  είχε δεχθεί ήταν σε κατάσταση να πάθει έμφραγμα.

Ο παίκτης μετά από μια ώρα άκουγε κανονικά αλλά ζαλιζόταν. Στην αρχή ο γιατρός έλεγε ότι ειναι "οκ" αλλά μετά τις πιέσεις και τις απειλές τα άλλαξε. Εμείς ως γηπεδούχοι είχαμε μεγαλύτερη πίεση γιατί υπήρχε 35.000 κόσμος έξω και περίμενε. Ο διαιτητής ζήτησε μετά από μια ώρα να γράψει ο γιατρός αν ο παίκτης μπορεί ή όχι. Ο γιατρός άρχισε να λέει "δεν μπορώ να πω αν είναι ή αν δεν είναι". Κάποια στιγμή λοιπόν, ο γιατρός μα ενημέρωσε ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να πάρει τον παίκτη να τον πάει στο νοσοκομείο. Όταν ένας άνθρωπος έχει πάθει κάτι θα φύγει αμέσως, δεν θα περιμένει δύο ώρες να πάει σε γήπεδο στην άλλη άκρη της της γης». 

Για το αν έγραψε ο γιατρός για αστάθεια η έλλειψη ακοής, ο κ. Καραπαπάς ανέφερε: «Υπήρχαν ασθενοφόρα στο γήπεδο. Εμείς έχουμε σύμβαση με το Metropolitan. Αυτό το ασθενοφόρο εξυπηρετεί τους εμπλεκόμενους του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός δεν κάλεσε κάποιο ΕΚΑΒ. Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε τη διακομιδή. Ο γιατρός είπε ότι αφού είναι δική σας απόφαση, να τον πάτε. Ο γιατρός είπε στον διαιτητή πώς αν εκείνος θέλει περισσότερες εξετάσεις, πρέπει να πάει αλλού. Μετά την πίεση ο γιατρός έλεγε ότι δεν μπορεί να πει εάν ο παίκτης είναι fit ή όχι. Δεν πήρε θέση ο γιατρός. Στην αρχή έλεγε ότι δεν έχει κάτι κλινικά».

Ήταν αποτέλεσμα πίεσης. Μετά από δύο ώρες, είπε ο Παναθηναϊκός που έτρωγε πίτσες, ότι δεν έχει πρόβλημα να παίξει. Έτσι εξερράγη ο διαιτητής. Ο διαιτητής είπε "τώρα μας το λέτε αυτό". Ήταν μπροστά και ο κ. Μπουτσικάρης».

Ο διαιτητής ζητούσε απάντηση από τον γιατρό που δεν πήρε ποτέ. Οι παίκτες δεν μπορούν να περιμένουν να παίξουν μετά από τόσες ώρες. Ο διαιτητής είπε πως μετά από 2,5 ώρες δεν μπορούν να αγωνιστούν οι παίκτες.

Εδώ δεν υπάρχει τραυματίας, ο γιατρός δεν λέει ότι υπάρχει τραυματισμός. Ο γιατρός είπε ότι εγώ δεν μπορώ να πω. Ο γιατρός έπαιρνε απειλητικά μηνύματα, υποβάλλεται σε δύσκολη κατάσταση, έχει μπλοκάρει ο άνθρωπος. Πρώτη φορά στην ιστορία κινδυνεύει μία ομάδα με μία τιμωρία για ένα γεγονός μη αντικειμενικό. Η διακοπή συνέβη επειδή δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο μετά από 2.5 ώρες. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν 40 λεπτά προθέρμανση. Οι γυμναστές φώναζαν. Αντικειμενικός τραυματισμός είναι να υπάρχει τραύμα. Δεν είναι πάντα ορατά, αλλά στην ακοή υπάρχουν συγκεκριμένη τραυματισμοί, όπως ρήξη τυμπάνου.

Δεν προκύπτει από πουθενά τραυματισμός, πώς να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για κάτι που μπορεί να υπάρχει στον εγκέφαλο του παίκτη. Η ζάλη δεν είναι αντικειμενική. Τι να σας πώ; Έκπτωση ακοής μπορεί να είχαν άλλοι δέκα από την κροτίδα. Παρά πολλές φορές στα γήπεδα υπάρχουν τέτοια περιστατικά, αν μπει το ποδόσφαιρό μας σε τέτοιο δρόμο, δεν ξέρετε τι θα ακολουθήσει, θα διαλυθούμε. Έχουν ανοίξει κεφάλια και το αμφισβητούν οι ομάδες.

Δεν έχω ξαναδεί ομάδα να φεύγει από το γήπεδο και να μην είναι αυτή υπόλογη.

Δημακόπουλος (Ολυμπιακός): Θέλω να κάνω έναν έλεγχο της πιστότητας του φύλλου αγώνα. Ο γιατρός αρχικά περιέγραψε τραυματισμό;

Καραπαπάς: Όχι.

Δημακόπουλος: Η απώλεια ακοής δεν είναι τραυματισμός, δεν σημαίνει οτι δεν ειναι μια βλάβη. Την απώλεια ακοής πως την περιέγραψε.

Καραπαπάς: Προσωρινή. Αργότερα ο γιατρός έλεγε ότι ήταν καλύτερα. Ο διαιτητής είπε ξεκάθαρα ότι "δεν είδα τίποτα, θα συνεχίσω τον αγώνα". Ο διαιτητής είπε ότι δεν είναι δυνατόν μετά από 2,5 ώρες να παιχθεί ποδόσφαιρο. Δεν έχει καμία αξία τι είπε μετά από δύο μέρες.

Δημακόπουλος: «Ο γιατρός έλεγε πως κάθε φορά που τον έβλεπε ήταν και καλύτερα. Δεν γίνεται παίκτες να παίξουν μετά από 2,5 ώρες στον 'πάγο'».

Καραπαπάς: Στη περίπτωση Γκαρσία υπάρχει τραυματισμός που τον είδε όλη η Ελλάδα. Είχαν ανοιξει τα χείλια του, έτρεχε αίμα. Ήταν αποτυπωμένος τραυματισμός στις κάμερες, έφαγε ρολό χαρτί. Αν μπορείτε να συγκρίνεται τους δύο τραυματισμούς, έχουμε διαφορετική άποψη. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει γνωμάτευση του γιατρού αγώνα με Γκαρσία γιατί πολύ απλά γιατρός αγώνα ήταν ο γιατρός των ακαδημιών του ΠΑΟΚ.

Είπε ο γιατρός στον παίκτη ότι είναι ικανός να αγωνιστεί ρώτησε ο συνήγορος του Παναθηναϊκού:

 Καραπαπάς: «Δεν του είπε ποτέ ότι δεν είναι ικανός να αγωνιστεί».

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ