ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρετά τον «Βασιλιά» (video)

Πελέ: Η Βραζιλία αποχαιρετά τον «Βασιλιά» (video)

H Bραζιλία είναι έτοιμη να πει το τελευταίο αντίο στον Πελέ. Σε λίγες ώρες η σορός του Βραζιλιάνου θρύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ αύριο θα γίνει η κηδεία σε στενό οικογενειακό κύκλο. Για τον Πελέ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην ορκωμοσία του Προέδρου Λούλα
Οι Βραζιλιάνοι είναι έτοιμοι να πουν το τελευταίο αντίο στον «Βασιλιά» τους, τον Πελέ.

Σε λίγες ώρες η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Το φέρετρό του μεταφέρθηκε ήδη από το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν», στον τόπου που συνδέθηκε όσο κανείς άλλος με το μεγαλείο του, στη Σάντος.

Η υποδοχή έγινε με πολλά βεγγαλικά και συγκινημένο κόσμο στους δρόμους να καλωσορίζει τον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου στο σπίτι του.

Στο γήπεδο που μεγαλούργησε, στο Βίλα Μπελμίρο, όλα είναι έτοιμα.

«Ζήτω ο Βασιλιάς» γράφει το τεράστιο πανό που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της κερκίδας. Στην κεντρική σκηνή θα τοποθετηθεί το φέρετρο, απ’ όπου ο κόσμος θα περνά.

Παντού φανέλες με το πρόσωπό του και με το 10, τον αριθμό στον οποίο ο Πελέ έδωσε άλλο νόημα με το τέλος της καριέρας του και μετά.

Ήταν άλλωστε ο δημιουργός του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου για κάποιους.

Στο Κογκρέσο, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του «μαύρου διαμαντιού», λίγο πριν την ορκωμοσία του Λούλα, του νέου ηγέτη της Βραζιλίας.

Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει 24 ώρες. Μετά την αγρυπνία, ο Πελέ θα ταφεί στο νεκροταφείο Ακροπόλ Εκουμένικα σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο ίδιος ο Πελέ είχε επιλέξει το συγκεκριμένο νεκροταφείο, καθώς λόγω του υψομέτρου στο οποίο βρίσκεται, είναι ορατό το Βίλα Μπελμίρο.

Πηγή: Megatv.com 

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ