ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Είναι πολύ ωραίο να σταματάς ψηλά"

Στην Ελλάδα επέστρεψε ο Σπύρος Γιαννιώτης. Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού και ασημένιος Ολυμπιονίκης στο Ρίο, στα 10χλμ. ανοικτής θαλάσσης, γύρισε στη βάση του, μαζί με την Κέλλυ Αραούζου (11η στο αντίστοιχο άθλημα των Γυναικών, στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες) και με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό και αρχιπροπονητή του Θρύλου, Νίκο Γέμελο.

Μάλιστα, μίλησε για τα συναισθήματά του, τονίζοντας πως είναι πολύ ωραίο να σταματάς ψηλά και τόνισε πως θα μείνει στον αθλητισμό από κάποιο πόστο.

"Είναι μια απίστευτη ικανοποίηση. Τόσα χρόνια προσπάθειας και απωθημένου έγιναν πραγματικότητα. Είναι μια δικαίωση για μένα. Όταν προσπαθείς για κάτι κι έρχεται μετά από τόσα χρόνια είναι κάτι μοναδικό. Υπομονή κι επιμονή. Δεν περιγράφεται η χαρά μου. Είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Είναι η καλύτερη στιγμή μακράν.

Ήξερα ότι ήταν η τελευταία μου κούρσα κι έδωσα παραπάνω από ό,τι είχα. Έκλεισα τα μάτια μου γιατί ήταν τόσο έντονος ο πόνος, αλλά ήταν μεγάλη και η επιθυμία μου γι’ αυτό το μετάλλιο", δήλωσε αρχικά ο Γιαννιώτης.

Για την απόφασή του να μη γίνει ένσταση για το τελικό αποτέλεσμα: "Ο Ολλανδός ακούμπησε πρώτος το χέρι του στο φίνις κι εγώ ήμουν δεύτερος. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στόχος μου ήταν το μετάλλιο και το κατάφερα. Ήταν κάτι τόσο όμορφο, κάτι συγκλονιστικό".

Για την επόμενη μέρα: "Είναι πολύ ωραίο να σταματάς ψηλά. Είχα πει κι από πριν πως θα σταματούσα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Νιώθω ολοκληρωμένος σαν αθλητής και θα ήμουν ακόμη και χωρίς το μετάλλιο. Η ολοκλήρωση της καριέρας μου με αυτό το μετάλλιο ήταν ό,τι καλύτερο. Θα μείνω στον αθλητισμό. Είναι μέρος της ζωής μου για 30 χρόνια και θα συνεχίσω από κάποιο άλλο πόστο. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ και μετά θα δούμε".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  • "Ολύμπιος Θρύλος!"

    Το μήνυμα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού για τον μοναδικό Γιαννιώτη...

  • Είσαι ΜΥΘΟΣ!

    Είσαι ΜΥΘΟΣ!

    Μας καθήλωσες, μας ανατρίχιασες, μας συγκίνησες! Σπύρο Γιαννιώτη, υποκλινόμαστε στο μεγαλείο σου...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ