ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η μεγάλη των «γλειφτών» σχολή!

Η μεγάλη των «γλειφτών» σχολή!
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως δεν απορούσαν πως οι Φασούλας και Τάρλατς χρεώνονταν από 3 φάουλ ο καθένας , έτσι και τώρα δεν απορούν πως γίνεται να βγάζει η αγαπημένη τους ομάδα, ολόκληρο ματς με έναν μόνο σέντερ τον Λεσόρτ χωρίς να κάνει φάουλ , χωρίς να «κουράζεται». Όπως δεν έβλεπαν τα φάουλ του Διαμαντίδη , του Μπατίστ , τα βήματα του Γιασισκεβίτσιους κλπ, έτσι δεν απορούν πως γίνεται να κερδίζουν μόνο με 6 παίχτες ουσιαστικά στο παρκέ, παίζοντας «ακούραστη» άμυνα, κυνηγώντας στο σκορ χωρίς να ακουμπάνε τους αντιπάλους τους. Και όχι μόνο σε ένα παιχνίδι.

Αποθεώνουν οι γλείφτες την ομάδα που έσκασε ένα βουνό λεφτά για να φτιάξει ομάδα και ρόστερ δεν έφτιαξε, που έχει 4 ήττες και 2 χαμένα τρόπαια από τον Ολυμπιακό, μόνο φέτος, που έχει να δει final 4 από την εποχή της «δραχμής», που απέχει μόλις 1 νίκη από τον Ολυμπιακό των τόσων τραυματισμών και ατυχιών. Και τον Ολυμπιακό που 3 χρόνια τώρα διδάσκει μπάσκετ με σχετικά μικρό μπάτζετ για την εικόνα του, τον στήνουν στο απόσπασμα κάθε φορά που δεν κερδίζει. Κάθε φορά ολοένα και πιο ελεεινή και τρισάθλια μετάδοση. Να τους χαίρονται όσοι τους προσέλαβαν για να διαστρεβλώνουν την αλήθεια , να «καθοδηγούν» τους τηλεθεατές και τους ακροατές, βγάζοντας τους τυφλούς.

 Η επιλεκτική ερμηνεία των κανονισμών σε ίδιες φάσεις ανάλογα με το χρώμα της φανέλας που γίνεται η φάση τους καθιστά γνήσιους απόγονους της μεγάλης των γλειφτών σχολής. «Βλέπουν» ότι θέλουν, όπως τα θέλουν, και περνάνε τα μηνύματα που θέλουν. Τα μπινελίκια του Μπαρτζώκα τους πειράζουν, «άλλων» δεν τα ακούνε καν. Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Και γιατί να το κάνουν άλλωστε, αφού τους «βόλεψαν», πρέπει να ακούγονται τα θέλω των αφεντικών, φανερών και μη. Οι οπαδοί δε βλέποντας να επανέρχονται οι «εργοστασιακές ρυθμίσεις» του παρελθόντος, δεν «ντρέπονται» για το πώς κερδίζουν. Περιμένουν μια νίκη, μια κούπα, για να ξεκοκκινίσει ο σβέρκος από τότε που επανήλθε η κανονικότητα.

 Χωρίς την διαιτησία δεν μπορούν να μας κερδίζουν. Δεν είναι καλύτεροι, ούτε ως ρόστερ, ούτε ως ομάδα συνολικά. Τους το αποδείξαμε. Και το πλεονέκτημα έδρας που έχουν, θα το σπάσουμε στο εξοχικό μας. Αρκεί να είμαστε πλήρεις και υγιείς. Βλέπετε αυτοί ούτε «κουράζονται», ούτε «τραυματίζονται». Το πραγματικό τους πρόσωπο δεν το έχουν δείξει ακόμη. Θα φανεί μόλις χάσουν το Πρωτάθλημα , εκεί που θα τους φταίει μόνο ο Λιόλιος . Γελάει δε ο κόσμος με τις «διαμαρτυρίες» τους για την διαιτησία στην Ευρωλίγκα.

Ιεροσυλία βρε. Τραίνο σας πάνε. Μια ματιά στο μ.ο συμμετοχής των μόλις 6 παιχτών σας στην πλειονότητα των παιχνιδιών , να ρίξει κάποιος και θα καταλάβει αμέσως ότι κάτι εξωπραγματικό συντελείται. Για τα μάτια του κόσμου και για τα προσχήματα είναι οι φωνές και οι τεχνικές ποινές. Και εγώ αν ήξερα ότι δεν θα σφυρίζουν εναντίον μου όσα φάουλ θα έκανα, θα έπαιζα άμυνα για ράγκμπι. Κ εγώ αν πρόσεχα τι τρώω θα έβγαζα 35 λεπτά χωρίς να ιδρώνω την φανέλα.

Τώρα πως γίνεται με 4 νίκες και 2 τρόπαια σε τελικούς εναντίον τους να ήμαστε εμείς εκείνοι που φοβόμαστε και όχι αυτοί, μόνο οι «αντικειμενικοί» θα μπορούσαν να το ερμηνεύσουν. Και βέβαια είναι καλύτεροι από τα περσινά τους χάλια , αλλά Ολυμπιακός της μπέσας, της ηθικής και της μαγκιάς δεν θα γίνουν ποτέ. Πόσο μάλλον να παίξουν το μπάσκετ που διδάσκουμε.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ