ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Και που να δεις τι σου έχω για μετά….

Και που να δεις τι σου έχω για μετά….
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το επίτευγμα των Νέων μας, να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, είναι τεράστιο. Η ουσία για μένα όμως θα φανεί μετά από μερικά χρόνια. Με την παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτά τα παιδιά στην επαγγελματική ομάδα. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για εκείνους. Τώρα είναι που πρέπει να προσεχθούν, να δουλέψουν ακόμη περισσότερο για να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους και να εξελίξουν το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους.

Δεν πρέπει να «χαθεί» στην πορεία αυτή η γενιά. Το ιδανικό θα είναι να γράψουν τα ονόματα τους ξανά στην χρυσή Ιστορία του Ολυμπιακού με την μεγάλη ομάδα. Το έχω γράψει και κατά το παρελθόν. Από το να βλέπω αδιάφορους ξένους μισθοφόρους που κοστίζουν και ένα σκασμό λεφτά, να συμπληρώνουν το ρόστερ, χωρίς να νοιώθουν τι σημαίνει Ολυμπιακός, χίλιες φορές να βλέπω φιλόδοξα και γεμάτα πάθος να προσφέρουν πρόσωπα από τις ακαδημίες μας. Που έχουν γαλουχηθεί με τα ιδεώδη της οικογένειας του Ολυμπιακού, που τα όνειρα τους συμβαδίζουν με τα όνειρα της κερκίδας.

 Την Δευτέρα ζήσαμε μοναδικές στιγμές. Την ίδια ώρα που η αντρική ομάδα Βόλεϊ σήκωνε το 32ο Πρωτάθλημα στην Ιστορία της , από τα μάτριξ του Ρέντη γινόταν η απονομή του Ευρωπαϊκού στα μαγκάκια του Πειραιά. Τα όνειρα μας εμείς τα ζούμε. Τίποτε δεν είναι τυχαίο, ούτε μας χαρίστηκε. Για όλα παλεύουμε καθημερινά και σε βάθος χρόνου. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και στήριξη. Και δυστυχώς ως φίλαθλοι δεν την έχουμε οι περισσότεροι. Κριτική μέχρι εκεί που δεν παίρνει, μετά από ΚΑΘΕ αρνητικό αποτέλεσμα σε ΟΛΑ τα αθλήματα. Στον τοίχο όλοι για το «εκτελεστικό απόσπασμα».

Λες και όσοι τρέχουν τα αθλήματα, δεν βλέπουν, δεν καταλαβαίνουν, δεν αναγνωρίζουν τα λάθη τους, δεν προσπαθούν να τα διορθώνουν, λες και δεν υπάρχουν κακές μέρες, ντεφορμάρισμα, αντίπαλοι, διαιτησίες, και ένα σωρό καθημερινά γεγονότα που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Γιατί και οι αθλητές άνθρωποι είναι, συμβαίνουν απρόοπτα, τραυματισμοί που σε βγάζουν εκτός ρυθμού και φόρμας . Λογικό να μην τα ξέρουμε όλα όσα συμβαίνουν καθημερινά στις προπονήσεις. Αλλά σε τι ωφελεί η ισοπεδωτική πολλές φορές κριτική; Τώρα ξανάγινε καλός ο Μαρινάκης; Δεν «ευθύνεται» για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου των Νέων; Για την πορεία στα ημιτελικά του Κόνφερενς; Ότι βλέπουμε ξανά Ολυμπιακό και γουστάρουμε; Όχι, έπρεπε να πουλήσει και να φύγει. Κουράστηκε. Ασχολείται με την Νόττιγχαμ και την Ρίο Άβε περισσότερο. Αμ δε το βλέπω; Να μιλήσω για την αντρική ομάδα Βόλεϊ; Μόλις έχασε το πλεονέκτημα της έδρας , έπεσαν οι «Ολυμπιακάρες» να την αποδομήσουν.

Παρωχημένος προπονητής ο Καστελάνι, γέροι και ξεζουμισμένοι οι παίχτες, καλύτερα να αποκλειστούμε από τον Μίλωνα για να μην μας γλεντήσει ο Παναθηναϊκός. Αμ δεν το είδα; Νταμπλ η ομάδα. Ελάχιστη στήριξη όμως . Έπρεπε η όχι να είναι κατάμεστο το γήπεδο; Για να μην πω για τον ένα «μ@λ@κ@ που βρέθηκε και τσίμπησε στις προκλήσεις των παιχτών του πάγκου του ακατανόμαστου και πέταξε το μπουκάλι. Τι κατάλαβε; «Βοήθησε» την ομάδα από την πολλή αγάπη που της έχει;  Έκοψε τον ρυθμό της ομάδας στο κρισιμότερο σημείο, και εκκενώθηκε το πέταλο χάνοντας το υπόλοιπο του αγώνα ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι που δεν έφταιγαν σε τίποτε απολύτως.

Υπάρχει κανείς που δεν ξέρει πως ότι καταφέρνουμε το κάνουμε ως ερασιτέχνης απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ ( με εξαίρεση τα τμήματα Πόλο); Γιατί εμείς δεν φοροδιαφεύγουμε. Δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ας πούμε τα  χρήματα που μας αναλογούν να πληρώσουμε στην εφορία για να στήσουμε καλύτερες ομάδες; Ναι , αν όμως κλέβαμε το Κράτος. Το κάνουν άλλοι; Ας μας απαντήσει επιτέλους το ίδιο το Κράτος. Και όλα αυτά με 25.000 μέλη και 95.000 με κάρτα φιλάθλου. Τόσοι είμαστε μόνο ; Τόσοι χαιρόμαστε για τις επιτυχίες; Και επειδή πάντα λέω την αλήθεια, καθαρά συνειδητά αν ήταν οι εγγραφές, δεν ξέρω πόσοι θα ήμασταν. Στην «ανθρωποφαγία» όμως ξέρω. Εκατοντάδες χιλιάδες.

Υ.Γ. Τεράστια νίκη της ομάδας Πόλο απέναντι στην αήττητη Φερεντσβάρος. Εδώ και αν υπήρχαν προβλήματα. Κ όμως ξεχείλιζε από πάθος και πίστη η ομάδα για να αποκτήσει πλεονέκτημα στην μάχη που δίνει για την πρόκριση της σε ένα ακόμη Ευρωπαϊκό final 4.

 

PHOTO GALLERY

Και που να δεις τι σου έχω για μετά….
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ