ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Αν δεν βελτιώσουμε ριζικά την εικόνα μας, θα "προσφέρουμε" το πρωτάθλημα

Αν δεν βελτιώσουμε ριζικά την εικόνα μας, θα
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με τέτοιες εμφανίσεις, πρωτάθλημα δεν παίρνεις. Κρίμα και άδικο να βρίσκεται ο  Ολυμπιακός σε αυτήν την κατάσταση. Το βλέπεις στα πρόσωπα όλων. Λείπει το χαμόγελο από τα πρόσωπα τους. Δεν ευχαριστιούνται, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αυτό που κάνουν. Λείπει η αισιοδοξία και η ενέργεια μέσα στο παρκέ. Δεν έχει ψυχολογία η ομάδα; Πάντως, δυσκολεύεται να κερδίσει. Από την άλλη, καλύτερο καμπανάκι πριν τους τελικούς για την εικόνα της ομάδας, δεν μπορούσε να υπάρξει. Φταίνε ΟΛΟΙ. Δεν θα κάτσω να αναλωθώ στο ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο. Ο καθένας με το μερίδιο που του αντιστοιχεί.

Κάποιες κουβέντες, πάντως, που ακούστηκαν θα προτιμούσα να μην βγουν προς τα έξω. Καλύτερα να έμεναν μέσα στα αποδυτήρια. Το σίγουρο είναι πως με αυτό το κλίμα δεν πας πουθενά στους τελικούς. Χώρια που πρέπει να «σπάσεις» την έδρα, χώρια αυτά που θα αντιμετωπίσεις στο παρκέ από τους αρνητικούς «πρωταγωνιστές» των πρωταθλημάτων. Το σωματείο με σήμα την αλογοτροφή θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει το μοναδικό τρόπαιο φέτος σε όλα τα αθλήματα, σε όλα τα τμήματα. Η αλήθεια, πάντως, είναι πως τώρα δείχνει σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, γιατί εγώ έχω μάθει να λέω την αλήθεια. Αν δεν βελτιώσουμε αισθητά την εικόνα μας, θα «προσφέρουμε» το πρωτάθλημα χωρίς να χρειαστούν τη βοήθεια των «φίλων» τους. Η μη συμμετοχή μας στο Final 4 της Ευρωλίγκας, με στεναχώρησε. Η απώλεια του Κυπέλλου, όμως, από μια κλάσεις χειρότερη ομάδα με έσκασε.

Μπορούμε, πάντως, ακόμη να σώσουμε την χρονιά. Το πιστεύω ακόμη και τώρα. Ο Ολυμπιακός, όμως, όχι αυτή η ομάδα που βλέπω εδώ και κάποιο διάστημα να φοράει την ερυθρόλευκη. Όσο για «κάποιους» που πήγαν να δημιουργήσουν θέμα, έχουν τα φρύδια να πούνε για τους ισολογισμούς, τα συμβόλαια και την εφορία των παικτών της αλογοτροφής; Γιατί δεν ασχολούνται; Δεν ξέρουν; Ας μάθουν. Τόσες καταγγελίες έχουν γίνει . Όλα αυτά που γράφονται για συμβόλαια που λήγουν, για πληρωμές, για καρατομήσεις, πριν τους τελικούς, εγώ τα βλέπω ύποπτα. Χώρια που σπάνια αναφέρονται στο πόσο έχουν επηρεάσει οι τραυματισμοί την εικόνα της ομάδας γενικότερα.

Το βάρος θα πέσει και πάλι στους Έλληνες. Αν δεν βγουν μπροστά αυτοί, το πρωτάθλημα θα χλωμιάσει. Όμως, πρέπει, παράλληλα, να ανεβάσουν την απόδοση τους και οι Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς, ΜακΛιν, Γουίλτζερ και Μπράουν, να τους βοηθήσουν. Όπως οφείλει να βοηθήσει στη βελτίωση της εικόνας και ο Σφαιρόπουλος. Δικό του δημιούργημα είναι αυτό που βλέπουμε. Δικές του οι επιλογές σε ξένους, στις επιθέσεις και στην άμυνα. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξει τρόπο διαχείρισης, σκέψης και πλάνου.

Η εικόνα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή της ομάδας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Δεν υποτιμώ, όμως, ποτέ την καρδιά του Πρωταθλητή. Ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να αντιδράσει και να πολεμήσει. Μπορούν. Αρκεί να το πιστέψουν. Να «σβήσουν» όλη τη μέχρι τώρα χρονιά, να ανασυνταχτούν και να την «δουν» διαφορετικά. Τουλάχιστον αν χαθεί το πρωτάθλημα να τους το κλέψουν οι άτιτλοι στερημένοι σε όλα τα σπορ παντοτινοί, με την βοήθεια των  «γκρι». Κεφάλια μέσα. Στόμα κλειστό. Δουλειά πολλή. Και, επιτέλους, βγάλτε τον εγωισμό σας στο παρκέ...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ