ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2019-2020

Δεν πρέπει να καταστρέψουμε την ομάδα. Οφείλουμε να χτίσουμε πάνω της και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα

Δεν πρέπει να καταστρέψουμε την ομάδα. Οφείλουμε να χτίσουμε πάνω της και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μεγάλη στεναχώρια και τεράστια πίκρα. Να κλείσουμε τόσο άδοξα μια σεζόν που είδαμε πως κάτι καλό φτιάχνεται χωρίς τρόπαιο και κυρίως χωρίς να πάρει μια μεγάλη χαρά ο κόσμος που στήριξε όλη αυτή την προσπάθεια. Να μένουμε εκτός στόχων από υποδεέστερες ομάδες από τα τέλη Φλεβάρη. Σε μια σεζόν που έπρεπε, από την στιγμή που ξέραμε όλα τα υπόλοιπα να πηγαίνουμε υποψιασμένοι σε κάθε ματς. Τι έλειψε από την φετινή ομάδα; Τύχη και καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Δεν έφτασε να παίζουμε μόνο καλή μπάλα στο σύνολο σχεδόν των παιχνιδιών. Χάσαμε ανόητα από ατομικά κυρίως  λάθη, δικά μας ματς. Ήμασταν συνεχώς εμείς εκείνοι που κατεβαίναμε επιθετικά να παίξουμε το παιχνίδι μας. Σε κάποια ματς ίσως έπρεπε να παίξουμε πιο πονηρά. Σε ματς που μέναμε πίσω στο σκορ, θολώναμε και αγχωνόμασταν αδικαιολόγητα κατ’ εμέ, με αποτέλεσμα να δίνουμε δικαιώματα.

Σε μια χρονιά μεταβατική, μπορούσαμε να τα είχαμε πάει σαφώς καλύτερα. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να καταστρέψουμε την ομάδα. Οφείλουμε να χτίσουμε επάνω της και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Να τη συμπληρώσουμε σε λίγες αλλά κομβικές θέσεις με παίκτες με προσωπικότητα. Που να βγαίνουν μπροστά στις δύσκολες στιγμές και να την παίρνουν στις πλάτες τους. Ταλέντο έχουμε άφθονο. Η προσωπικότητα λείπει. Αυτή είναι που θα κάνει πιο εύκολα τα πράγματα, όταν στραβώνουν. Ο θυμός, η στεναχώρια και η πίκρα δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος. Βραδιές σαν την χτεσινή, είναι που πρέπει η λογική να επικρατεί του συναισθήματος. Δεν αποκλειστήκαμε γιατί δεν παίξαμε καλά, γιατί δεν προσπαθήσαμε, γιατί έγιναν κάποιες αλλαγές. Σε νοκ άουτ ματς, ειδικά, το παραμικρό λάθος το πληρώνεις πιο ακριβά. Όταν δεν τελειώνεις ΜΙΑ από τις δεκάδες φάσεις που δημιουργείς, η πόρνη θα σε εκδικηθεί. Εκεί πρέπει κατά την γνώμη μου να εστιάσουμε την προσοχή μας για την επόμενη κομβική για μένα σεζόν. Να αποφύγουμε αυτά τα φτηνά λάθη στην άμυνα και να λύσουμε το εύκολο γκολ στην επίθεση. Η ομάδα δημιουργεί, έχει πλάνο, όταν της πάει από την αρχή καλά το παιχνίδι είναι σούπερ, αλλά της λείπουν οι ΗΓΕΤΕΣ μέσα στο τερέν στα δύσκολα. Το είχα γράψει και πριν τα τελευταία ματς, στις 23 Φλεβάρη... Μια το πολύ δύο πωλήσεις και μεταγραφές, αριστερό μπακ, στόπερ, εξτρέμ και σέντερ φορ, ίσως και ένα χαφ ακόμη που θα εξαρτηθεί από το ποιοι θα φύγουν.

Προσωπικά, δεν απαξιώνω, ούτε ισοπεδώνω την φετινή ομάδα. Αν γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες και επαναληφθούν τα ίδια λάθη, τότε και μόνο θα πρέπει να αρχίσουν να αποδίδονται οι όποιες ευθύνες, εκεί που τους αναλογούν . Όχι φέτος. Αυτή είναι η γνώμη μου, χωρίς να μπαίνω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με όποιον έχει διαφορετική. Εξάλλου, πάγια άποψή μου είναι ότι όλοι όσοι αγαπάμε πραγματικά αυτήν την ομάδα θέλουμε το καλό της, άσχετα αν εκφραζόμαστε διαφορετικά...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ