ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στημένο πρωτάθλημα, με τους «όρους και τις μεθόδους» που ίσχυαν, δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά

Στημένο πρωτάθλημα, με τους «όρους και τις μεθόδους» που ίσχυαν, δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μια ερώτηση με πολλά σκέλη, ρε «ηθικοί», θα βρεθεί κανένας με παντελόνια να απαντήσει; Γιατί ορίστηκε ο Αναστόπουλος τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ(!!!!); Αν το ζήτησε παράγοντας  να οριστεί (!!!!!)... γιατί ενώ είχε οριστεί να σφυρίξει στην Ευρώπη ανακάλεσε (!!!!)... κατόπιν πιέσεων από ΠΟΙΟΝ;;; Και γιατί όλοι κάνετε τις κότες σε αυτά που γίνονται χρόνια τώρα; Οι εικόνες ντροπής δεν είναι μόνο αυτές έξω από το σπίτι του Αναστόπουλου, κύριε Βασιλειάδη. Είναι και αυτές που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην ΕΠΟ, στην ΚΕΔ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας του μπάσκετ, στα αποδυτήρια των διαιτητών, στις φυσούνες, οι απειλές, οι δημοσιεύσεις στα μίντια. Είναι οι εικόνες από τους τελικούς Κυπέλλων που διοργανώνονται 4 χρόνια τώρα. Είναι οι προαποφασισμένες απονομές τίτλων. Είναι τα χρήματα που σκορπιούνται αφειδώς στους «φίλους» σας.

Κυρίως όμως είναι οι εικόνες από τους πνιγμένους στη Μάνδρα, τους καμένους στο Μάτι, τους νεκρούς από την γρίπη, των συνανθρώπων μας που ψάχνουν στα σκουπίδια, που μένουν χωρίς φως, που τους κλέβουν τα σπίτια οι τοκογλύφοι των Τραπεζών, οι αυτοκτονίες λόγω της κρίσης, οι χιλιάδες νέοι που εγκατέλειψαν την Ελλάδα για να βρουν δουλειά προς το ζην, και η ανομία που ζει και βασιλεύει. Τις αγωνιστικές του πρωταθλήματος του ποδοσφαίρου μπορούσατε να τις αναβάλετε, τώρα όχι. Δεν υπήρχαν λόγοι ασφαλείας; Αν δεν δήλωνε κώλυμα ο Αναστόπουλος, ούτε εσύ, ούτε η αστυνομία θα είχατε πρόβλημα, ε; Γιατί να έχετε; Εσείς θα πνιγόσασταν στα χημικά; Εσάς θα συλλαμβάνανε από τον σωρό άσχετους να τραβάνε στα δικαστήρια, για να δικαιολογήσουν την υπηρεσία τους; Και θα έβγαιναν τα φερέφωνα να μας λένε για τους κακούς οπαδούς και τη βία, φωτογραφίζοντας ως ηθικούς αυτουργούς, όχι αυτούς που πραγματικά ευθύνονται αλλά αυτούς που βολεύει.

Η ουσία είναι ότι η ηθική πέτυχε μια ακόμη νίκη απέναντι στους «ανήθικους και στυγνούς δράστες» που επίμονα ζητούσαν τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού. Ο αγώνας θα συνεχισθεί μέχρι να καταλάβει και ο τελευταίος οπαδός ότι δεν ζητάμε εύνοια αλλά ισονομία. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τους «δικούς» τους με «δικούς» μας για να παίρνουμε τα πρωταθλήματα στα γραφεία. Θέλουμε να παίρνει ο καθένας ό,τι πραγματικά αξίζει. Αν δεν είμαστε καλύτεροι ποτέ μας να μην σώνουμε και να σηκώνουμε τίτλους. Δεν θέλουμε ούτε «Γραμμένους», ούτε «Ευαγγέλου και Σκουλάδες», ούτε παραρτήματα, για να κερδίζουμε άδικα τον όποιον αντίπαλο. Στημένο πρωτάθλημα, με τους όρους και τις μεθόδους που ίσχυαν, ο Ολυμπιακός θα κάνει τα πάντα για να μην υπάρξει ποτέ ξανά.

Ο Ολυμπιακός, έστω και μόνος του σε αυτόν τον άνισο αγώνα, θα σώσει το Ελληνικό μπάσκετ, είτε το θέλετε, είτε όχι. Η στάση όλων σας , απλά έδειξε για μια ακόμη φορά ότι αντιμετωπίζουμε μια Λερναία Ύδρα. Στο τέλος, όμως, εμείς θα νικήσουμε...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ