ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Στήριξη και υπομονή

Στήριξη και υπομονή

Το τελευταίο πράγμα που με ενδιαφέρει στα φιλικά, είναι το αποτέλεσμα. Και πως είναι δυνατόν, άλλωστε, όταν χρησιμοποιούνται διαφορετικές εντεκάδες, άλλα συστήματα, νέοι παίχτες μετά από σκληρές προπονήσεις; Το πρώτο που με νοιάζει πρώτα από όλα είναι να μην τραυματίζεται κανείς. Να βρίσκει η ομάδα τον ρυθμό και τους αυτοματισμούς, που δουλεύει στις προπονήσεις. Να παίρνω μια πρώτη εικόνα από τα νέα αποκτήματα, χωρίς όμως να βγάζω βιαστικά συμπεράσματα. Ποιος ο λόγος να πανηγυρίζω ή αντίστοιχα να απογοητεύομαι από μια νίκη ή μια ήττα, από μια καλή εμφάνιση ή από αντίστοιχα μια κακή;

Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι μόνο στο πως θα είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη η ομάδα στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της που θα κρίνει και μια πρόκριση. Και βέβαια χάρηκα για την εμφάνιση των Μαρτίνη και κυρίως του Σουρλή, γούσταρα την πάσα που έβγαλε ο Ραντζέλοβιτς στον Φορτούνη με το εξωτερικό, την επιθετική ευστοχία του Γκερέρο που δείχνει ότι θέλει να διεκδικήσει θέση στην 11άδα, την ποιότητα που βγάζουν οι Σεμέδο και Βαλμπουενά, αλλά μέχρι εκεί. Αν στο επόμενο φιλικό δεν πιάσει την ίδια απόδοση η ομάδα, δεν θα τα βάψω και μαύρα.

Αν μη τι άλλο, έχω εικόνα της δουλειάς του Μαρτίνς την περσινή περίοδο. Οι προσθήκες στο ρόστερ, είναι ποιοτικές. Λογικά θα δούμε κάτι ακόμη καλύτερο φέτος. Και γιατί όχι από την στιγμή που όλοι δουλεύουν. Το ρόστερ για πρώτη φορά τέτοια περίοδο είναι σχεδόν έτοιμο. Λείπουν μόνο ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας και ένας ακόμη χαφ στην θέση του Νάτχο. Από εκεί και μετά, όποια προσθήκη γίνει θα προέρθει, είτε από πώληση, είτε αν δεν ικανοποιεί κάποιος με την απόδοση του τον Μαρτίνς. Κάποιοι επίσης θα δοθούν και δανεικοί, μιας και το ρόστερ έχει πληθώρα παιχτών, ενώ μην ξεχνάμε πως δεν μετέχουν και οι Μεριά, Σισέ και Καμαρά, λόγω των υποχρεώσεων τους με τις Εθνικές τους ομάδες στο Κόπα Άφρικα.

Σίγουρα στα επόμενα φιλικά με Δυναμό Κιέβου και Αμβούργο, ο Μαρτίνς θα έχει την ευκαιρία να σταθεροποιήσει τις σκέψεις του, όσον αφορά τα παιχνίδια με την Πλζεν. Το να βγαίνουν κάποιοι και να ασκούν κριτική, τόσο νωρίς, είναι δηλαδή εποικοδομητικό; Τι καλό μπορεί να προκύψει; Δεν συζητάω βέβαια για αυτούς που στο άκουσμα και μόνο των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί, τους έβγαλαν συνταξιούχους και σαπάκια. ΟΛΟΙ θα κριθούν, παλιοί και νέοι, ανάλογα με την εικόνα τους με την ερυθρόλευκη, στην διάρκεια της σεζόν.

Αν μη τι άλλο έχουν δοθεί και φέτος πάρα πολλά λεφτά. Οι Σα και Σεμέδο αγοράστηκαν από τις ομάδες τους. Οι Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί, μαζί με την ανανέωση του Φορτούνη στοίχισαν ένα σκασμό λεφτά. Ή μήπως δεν ήταν αρκετά αυτά που δαπανήθηκαν για τους υπόλοιπους; Ας δείξουμε λίγη εμπιστοσύνη όλοι μας, ανάλογη με αυτή που έχει δείξει μέχρι στιγμής 20,000 κόσμος που έκλεισε μόνιμη θέση στο Καραϊσκάκη. Και μην ξεχνάμε πως οι μεταγραφές τελειώνουν τον Αύγουστο. Τι λέτε; Αν προκύψει κάτι εξαιρετικό σε θέση που πιθανόν να μας κάνει πιο ισχυρούς ακόμη, ανάλογα και με την εξέλιξη που θα έχουν τα προκριματικά στην Ευρώπη, δεν θα κάνει την επιπλέον κίνηση ο Μαρινάκης; Εγώ λέω ναι. Ακόμη και πώληση να προκύψει, ο Ολυμπιακός θα είναι ακόμη πιο ισχυρός την νέα σεζόν.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ