ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Και όλα πάλι ξανά, όπως τελειώνουν, έτσι θα αρχίσουν. Ακόμη δεν έχουμε ζήσει τα καλύτερα...

Και όλα πάλι ξανά, όπως τελειώνουν, έτσι θα αρχίσουν. Ακόμη δεν έχουμε ζήσει τα καλύτερα...
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με την έλευση τόσων καλών παιχτών τα τελευταία χρόνια και με το αδιαμφισβήτητο γεγονός πλέον πως μας εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερο ως σύλλογο και παίχτες και μάνατζερ, τόσο για την ανάδειξη όσο και για την συνέχεια της καριέρας τους, το μόνο που δεν ανησυχώ είναι οι κινήσεις μας στο μεταγραφικό παζάρι. Είναι απόλυτα λογικό, κάποιοι να μην «βγαίνουν», όχι τόσο από το γεγονός ότι δεν αξίζουν αλλά κυρίως στο θέμα της προσαρμογής και των ευκαιριών που δεν εκμεταλλεύονται. Σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, οι παίχτες οι θεωρούμενοι ως μη βασικοί πρέπει να είναι απολύτως έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία όταν τους δοθεί. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τους Τσιμίκα- Κούτρη δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός πλέον αναδεικνύει σωρηδόν νέους παίχτες.

Άγνωστοι ποδοσφαιριστές στα πρωταθλήματα των χωρών τους, ακόμη και σε μικρότερες κατηγορίες, ή και αναπληρωματικοί σε μεγαλύτερες ομάδες, μέσα από την προετοιμασία,την δουλειά, και την εικόνα τους μέσα στο γήπεδο εκτοξεύουν την αξία τους. Γιατί να ανησυχώ; Η λογική λέει ότι δεν θα «ξηλωθεί» το ρόστερ παρά το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων για τα 2/3 της ομάδας. Αυτή την στιγμή δύο είναι ουσιαστικά τα «προβλήματα». Αν θα ανανεώσει ο Ομάρ ή θα κινηθεί για αντικαταστάτη του ο Ολυμπιακός και να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Ποντένσε, άσχετα αν προσωπική καθαρά άποψη είναι ότι πρέπει να κινηθούμε και για βασικό 8αρι αξίας. Οι υπόλοιπες προσθαφαιρέσεις αφορούν την συμπλήρωση του ρόστερ σε θέσεις πάγκου και ρόστερ (Τοροσίδης, Γκασπάρ, Αβραάμ, Λάζαρος, Μορ, Μπρούνο),κυρίως. Όπως επίσης και η εξέλιξη της πορείας των τραυματιών Κούτρη και Σουντανί. Αν, πότε και κατά πόσο θα είναι απολύτως έτοιμοι να προσφέρουν.

Μιλάμε για συμβόλαια 8 παιχτών που μόνο ο Σουντανί θα είναι «απώλεια» βάσει συμμετοχών και προσφοράς. Τι λέτε; Δεν μπορεί άνετα να αναπληρώσει ο Ολυμπιακός όσους δεν συνεχίσουν από αυτή την 8άδα με τα συμβόλαια που έχουν; Όσον αφορά τα κενά που θα προκύψουν από τις πιθανές πωλήσεις 1-2 παιχτών, (μάξιμουμ 3, δε νομίζω ότι οι αποχωρήσεις θα είναι περισσότερες), τι λέτε; Με την οικονομική ευχέρεια που θα προκύψει, γιατί όλοι ξέρουν πλέον πόσο κοστολογεί ο Ολυμπιακός τον κάθε παίχτη του, και τις σωστές επιλογές από τις προτάσεις του σκάουτινγκ και των μάνατζερ που συνεργάζονται με επιτυχία, με τον σύλλογο μας, για πιο λόγο να ανησυχώ; Θα ανησυχούσα αν έλειπαν όλα αυτά και ήμουν στην κατάσταση των «άλλων», με χρέη, με χαμηλές αναγκαστικές πωλήσεις, με μείωση συμβολαίων, με φυγή καλών παιχτών χωρίς την δυνατότητα αντικατάστασης, χωρίς «προπονητές» στον πάγκο, χωρίς έσοδα, ανίσχυροι σε κάθε κλήρωση στην Ευρώπη, χωρίς κόσμο στα γήπεδα ( ΠΑΟΚ 18.425 … ΑΕΚ 15.808… ΠΑΟ 5.693 μέσος όρος εισιτηρίων – πάλι καλά που υπήρχαν τα ντέρμπι και τους ανέβασαν λίγο). Αυτή είναι η αλήθεια. Μόνο τυχαία δεν ήρθε αυτή η επιτυχία για τον Ολυμπιακό.

Γιατί κάνει όλα αυτά που δεν κάνουν οι «άλλοι» χρόνια τώρα. Και βέβαια είναι ηλίου φαεινότερο ποιοι κρατικοδίαιτοι, έχουν ανέκαθεν την ανάγκη να τους στηρίζει διαχρονικά η ΕΠΟ και η ΚΕΔ για να «πρωταγωνιστούν» στην Ελλάδα χωρίς να επενδύουν ανάλογα. Γιατί είτε το θέλετε κύριοι, είτε το κρύβεται επιμελώς με τα φερέφωνα σας, υπάρχει ο Ολυμπιακός ως αντίπαλο δέος και ως μέτρο σύγκρισης. Όσον αφορά τους «νεόπλουτους» ο «αγώνας» περιορίζεται στο να… φτάσουν στο ποδόσφαιρο την 3η, ΑΕΚ σε πρωταθλήματα (12-3), στο μπάσκετ τον 3ο Άρη( 8-2)… και στο Βόλεϊ τον 4ο Ηρακλή(5-3)…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ