ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τέτοιο μάγκικο πρωτάθλημα όπως το φετινό, εσείς δεν θα πάρετε ποτέ!

Τέτοιο μάγκικο πρωτάθλημα όπως το φετινό, εσείς δεν θα πάρετε ποτέ!
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλη η Ελλάδα περιμένει πώς και πώς να αρθούν τα μέτρα και εσείς κάνατε αγώνα δρόμου, πάλι με «συμμαχία», ώστε να μπει παύλα σε όλες τις φετινές αθλητικές διοργανώσεις. «Ενδιαφέρεστε» για την υγεία του κόσμου, αλλά δεν σας είδα να επικρίνετε τη συγκέντρωση κάποιων οπαδών σας για να γιορτάσουν τα γενέθλια του συλλόγου σας, για να μην πω τα ξεφτιλίκια να πλακώνονται σε σπίτια και στους δρόμους. Δεν σας είδα να μιλάτε για το ξεφτιλίκι με τον πρόσφυγα και τη δολοφονία του Βούλγαρου οπαδού. Δεν θέλετε να γίνουν τα πλέι οφ και μάλιστα ούτε καν κεκλεισμένων. Για να μην ξεφτιλιστείτε ξανά. Για να μην χάσετε τη 2η θέση. Προτιμάτε να μπει παύλα από το να διεκδικήσετε μέσα στα γήπεδα ό,τι σας αξίζει.

Για τη ρετσινιά που θα μείνει αιώνια στην ιστορία σας, ούτε κουβέντα. Για να βρούμε την ιστορία σας στο Champions League, ή θα πρέπει να απευθυνθούμε στον τομέα της βιβλιοθήκης για τα επιστημονικής φαντασίας, αλλιώς το μόνο που απομένει είναι στα Μουσεία που φιλοξενούν προϊστορικές επιγραφές πάνω σε πέτρα. 1 και μόνη φορά έχετε παίξει Πρωταθλητριών με το παμπάλαιο σύστημα το 1976-77 και έχετε 1 νίκη επί της Ομόνοιας, 1 ισοπαλία, 1 πρόκριση στον β’ γύρο και 2 ήττες με τέρματα 3-7. Μέσα σε 1 γραμμή όλη η ιστορία σας. Ε, μία συμμετοχή έχει και η Λάρισα!!! ΟΛΕΣ τις άλλες φορές 6 συνολικά, στα προκριματικά είδατε τα ραδίκια ανάποδα, ενώ συνολικά έχετε βγει μόλις 38 χρονιές (από τις 60) Ευρώπη (!) από το 1959-60 που καθιερώθηκαν οι θεσμοί. Τις υπόλοιπες 22 χρονιές δεν σας άφηνε προφανώς το... κατεστημένο της Αθήνας.

Λένε, όμως, κάτι πετυχημένα ώρες-ώρες. Βγήκε ο Κρέσπο και είπε ότι όνειρο του είναι να παίξει Champions League. Να του πάρετε ένα ονειροκρίτη να του το εξηγήσει. Αυτό που όλοι τους έχουν ως όνειρο, εμείς το έχουμε ζήσει 12 φορές ως Πρωταθλητριών και άλλες 19 ως Champions League. Αυτά τα λέτε στα παιδιά σας ή τα έχετε και αυτά φλομώσει στα ψέματα, όπως σας φλόμωναν οι πατεράδες σας; Φαντάζεστε να σας «δαγκώσει» πάλι ο «σύμμαχος» και να βγει εκείνος 2ος; Στον 1 βαθμό διαφορά είσαστε και σας έχει πάρει ήδη τα «μέτρα». Η «νέα εποχή» του ΠΑΟΚ μετράει μόλις 1 πρωτάθλημα. Να θυμίσουμε άραγε οι «νέες» εποχές του Ολυμπιακού από την ίδρυση του μέχρι σήμερα πόσα πρωταθλήματα μετρούσαν συνεχόμενα; Είσαστε σίγουροι ότι μηδενίστηκε το κοντέρ τα προηγούμενα δύο χρόνια; Γιατί αν το φετινό πρωτάθλημα σηματοδοτήσει μια ακόμη «νέα» εποχή Μαρινάκη, θα πρέπει να ξεχάσετε τα πρωταθλήματα για τα επόμενα 7 χρόνια τουλάχιστον. Γιατί ο στόχος θα είναι, όχι μερικά ακόμη πρωταθλήματα αλλά να σπάσει το ρεκόρ των 7 συνεχόμενων που είχε ισοφαρίσει και για λόγους που όλοι ξέρετε και δεν τολμάτε να αποκαλύψετε δεν το κατέρριψε. Ο κοντινός, όμως, στόχος είναι να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια ένδοξης ιστορίας το 2025 έχοντας κατακτήσει 50 πρωταθλήματα. Ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι μόνο ο χρόνος και ο εαυτός μας. Όλους εσάς τους υπόλοιπους δεν σας βλέπουμε αγωνιστικά καν. Μόνο με Χούντες, τη συμπλήρωση 2.300 χρόνων της Σαλονίκης, Δούρους, «μπουγάδες», «Κομίνηδες» και «Πρέσπες» θα πανηγυρίζετε πρωταθλήματα και στα video games. Για όλα αυτά μένετε στην ιστορία. Ελάχιστες είναι οι φορές που άξια κερδίζατε τίτλους και το 90% αυτών είναι ασπρόμαυρες αναμνήσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ