ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για γέλια και για... κλάματα με την κατάντια «κάποιων»

Για γέλια και για... κλάματα με την κατάντια «κάποιων»
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά από τέτοια «αποκαλυπτική» κατάθεση, (επίσημη,; όχι στις «δίκες» της τηλεόρασης) και τέτοια «συντριπτικά» εις βάρος μας στοιχεία (όπου όπως αναφέρεται κιόλας δεν ακούστηκε καν το όνομα του Ολυμπιακού), έχουμε παγώσει από τον φόβο μας. Τελικά και έπαιξαν και το πάλεψε μέχρι το τέλος ο Ατρόμητος; Γιατί οι ρουφιάνοι και οι τηλεδικαστές άλλα λένε χρόνια τώρα. Θα τιμωρηθούν άραγε από την δικαιοσύνη όπως τους αξίζει για την επί χρόνια σπίλωση; Δεν εξοργίζεται ο κόσμος του Ολυμπιακού με τέτοια  μυθεύματα; Το μόνο που κάνουν είναι να φαίνεται ξεκάθαρα τι ρόλο βαράει ο καθένας. Όσο και να «προσπαθούν» με «υπερβάλλοντα ζήλο» να στρέψουν την προσοχή του κόσμου από το τι έχει συμβεί με την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας, δεν θα τα καταφέρουν. Με «επικοινωνιακά» παιχνίδια και ανύπαρκτες ακόμη και ενδείξεις, πόσο μάλλον αποδείξεις , απλά δείχνουν το μένος που τους διακατέχει για να σπιλώσουν έστω και πρόσκαιρα το όνομα του Ολυμπιακού.

Είναι ντροπή απλά και μόνο με αυτά που επισήμως βλέπουν το φως της δημοσιότητας να ασχολούνται με μια τέτοια υπόθεση. Σε όλα τα σοβαρά κράτη δεν θα υπήρχε καν αναφορά. Και εδώ το έκαναν πανηγυράκι οι αρδ από μια εισήγηση που μόνο απορίες γεννάει ως προς το σκεπτικό, και την στιγμή που επιλέχτηκε. Πόσο μάλιστα όταν διεξάγεται η δίκη, υπάρχει η μαρτυρία του Φύσσα που δεν αναφέρει τίποτε απολύτως, δεν εμφανίζονται πουθενά ατράνταχτα στοιχεία ώστε να στοιχειοθετηθεί ρε παιδάκι μου μια κατηγορία. Δεν θέλω καν να μπω σε διαδικασία να σκεφτώ, πόσο μάλλον να πιστέψω, αυτά που ακούγονται ως φήμες στα αθλητικά στέκια, και στο διαδίκτυο περί «πολιτικής δίωξης» από το πρόσφατο παρελθόν, γιατί ακόμη πιστεύω ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δικάζουν βάση νόμου και όχι βάση πολιτικών πεποιθήσεων. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει, όταν αθωώνονται όσοι διασύρετε το όνομα και η υπόληψη τους, να δικάζονται οι υπεύθυνοι και οι ηθικοί αυτουργοί για τις συκοφαντίες που ελεύθερα τους επιτρέπεται να σπέρνουν. Να υπάρχει σεβασμός από όλες τις πλευρές για όλους μέχρι την τελεσίδικη απόφαση.

Αν νοιώσει ο κάθε πολίτης ότι καταλύεται το Κράτος δικαίου και επικρατούν τα πολιτικά και  παρασκηνιακά  συμφέροντα, τότε οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Ουαί και αλλοίμονο, να κατασκευάζονται ένοχοι, επειδή του είπε, ότι άκουσε, από κάποιον που του είπαν ότι  μπλα μπλα μπλα, απλά και μόνο για να «πατσίσουν» στην συνείδηση του φίλαθλου κόσμου, την ενοχή αυτών που πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη. Που θα πάει; Θα λειώσει κι αυτή καραμέλα. Πιπιλίστε την όσο διαρκέσει. Όσο συνέβησαν αυτά που «έγιναν» με Βέροια και Πλατανιά, άλλο τόσο συνέβη με τον Ατρόμητο και τα μνημόνια που θα έσκιζαν. Και για να τελειώνει το παραμύθι… Το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας όταν λάβει την έκθεση της εισηγήτριας έχει τρεις επιλογές,  η πρώτη είναι, να την θέσει στο αρχείο, η δεύτερη να την στείλει πίσω κρίνοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και τεκμηρίωση, και η τρίτη επιλογή, να ορίσει  την έναρξη διαδικασιών πού θα προηγηθούν της δίκης. Με λίγα λόγια στρώστε σβέρκο για άλλη μια αθώωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ