ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν έχουμε γεννηθεί για να είμαστε κομπάρσοι σε όσα αθλήματα συμμετέχουμε, αλλά πρωταγωνιστές

Δεν έχουμε γεννηθεί για να είμαστε κομπάρσοι σε όσα αθλήματα συμμετέχουμε, αλλά πρωταγωνιστές
Book Small Mobile
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλοι βλέπετε την προσπάθεια του Ερασιτέχνη να διατηρήσει σε επίπεδο πρωταθλητισμού για μια ακόμη χρονιά όλα του τα τμήματα, εν μέσω πανδημίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από οικονομικής πλευράς. Μεταγραφές και ανανεώσεις αθλητών και αθλητριών με σκοπό τη διεκδίκηση όλων των τίτλων. Όλοι είμαστε χαρούμενοι με αυτά που γίνονται σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός όμως μας κάνει υπερήφανους παντού. Για να συνεχιστούν οι αυτοκρατορίες στον ερασιτέχνη χρειάζεται η βοήθεια όλων μας. Βλέπετε πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων να ενδιαφέρονται επιχειρηματίες να βοηθήσουν; Βλέπετε χορηγούς να ενισχύουν έστω τα τμήματα (Βόλεϊ γυναικών και Πόλο Ανδρών και Γυναικών) που διαπρέπουν κάθε χρόνο στην Ευρώπη;

ΕΜΕΙΣ κρατάμε στα χέρια μας την τύχη του Ερασιτέχνη. Συγνώμη, όμως, αλλά με 2.200 μέλη και με 8.600 με κάρτα φιλάθλου, μέχρι στιγμής θα είναι πολύ δύσκολη η χρονιά. Κακώς έχουν συνδέσει οι περισσότεροι την εγγραφή μέλους στον Ερασιτέχνη, με την έκδοση διαρκείας ή εισιτηρίου. Είναι καθήκον μας, μάγκες. Όχι, υποχρέωση. Σε κανέναν απολύτως , σε όσο δύσκολη οικονομική κατάσταση και να βρίσκεται ( πάντα βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις) δεν θα λείψουν τα 50 πόσο μάλλον τα 10 ευρώ ετησίως. Η μήπως είμαστε μόνο 95.000 όπως πέρσι σε όλη την επικράτεια; Και η εγγραφή- ανανέωση πλέον είναι εξαιρετικά εύκολη. Ακόμη και με μειωμένο μπάτζετ και τις μέχρι τώρα υπάρχουσες συνθήκες έχουν στηθεί πολύ καλές ομάδες τηρουμένων των αναλογιών. Μην κοιτάτε τι κάνουν οι «άλλοι». Να κοιτάτε τι ΔΕΝ κάνουμε εμείς που μπορούμε. Όταν «λέμε» στον Μαρινάκη και στους Αγγελόπουλους να βάζουν λεφτά στον Ολυμπιακό για να γίνεται καλύτερος, δεν πρέπει και εμείς να κάνουμε το ίδιο; Και αν το 50άρικο δεν περισσεύει να δοθεί άμεσα από κάποιους, το 10άρικο είναι ποσό για να το συζητάμε; 150.000 10άρικα να ήμασταν δεν θα είχαμε να συζητάμε για τίποτε απολύτως. Μόνο στην γκρίνια μαζευόμαστε πολλοί και για να βοηθήσουμε τον Ερασιτέχνη λίγοι; Πλέον, δεν υπάρχει δεν ξέρω, δεν μπορώ. Υπάρχει δεν θέλω.

Πέρα από τα 2 εντυπωσιακά βιβλία με την Ιστορία του Ολυμπιακού σε Πόλο και Βόλεϊ που κυκλοφορούν και τα έσοδα τους θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη, εδώ και καιρό ο Ολυμπιακός πρωτοτυπεί έχοντας ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τα μέλη του. Βασική προϋπόθεση να είναι ενεργά μέλη και να έχουν δηλώσει το προσωπικό τους e-mail , ώστε να λαμβάνουν πρώτοι κάθε είδηση που αφορά όλα τα τμήματα του, όπως επίσης και το επίσημο ηλεκτρονικό περιοδικό της ομάδας. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις τους επόμενους μήνες στην προσπάθεια ενίσχυσης του Ερασιτέχνη, ώστε να παραμείνει υγιής και δυνατός μέσα από τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας.

Υ.Γ. Ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος έχει υπογράψει αιώνιο συμβόλαιο με την ερυθρόλευκη ριγωτή. Αυτόν αγαπάμε, όχι το όνομα στην πλάτη. Για να βάλουμε κάποιον στην καρδιά μας περνάει από μακροχρόνιες και δύσκολες «εξετάσεις». Οπαδός γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Αυτοί-ες που θέλαμε και θέλανε μένουν. Όλοι-ες όσοι έμειναν έβαλαν πλάτη για το σύλλογο αναγνωρίζοντας τα όσα τους έχει προσφέρει. Είδαν και βλέπουν τον αγώνα που κάνει η διοίκηση για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της, καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, κάτω από αντίξοες οικονομικά συνθήκες. Όλα στη ζωή μας είναι επιλογές. Σημασία δεν έχει μόνο ότι φεύγεις. Σημασία έχει και ο τρόπος και που πας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ