ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η γη πολύ μικρή για να σ’ αφήσω...

Η γη πολύ μικρή για να σ’ αφήσω...
Book Small Mobile
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με 6.000 εγγεγραμμένα μέλη, κοντά στα 4.500 με κάρτα φιλάθλου και σχεδόν 5.000 ανανεώσεις διαρκείας, με το ημερολόγιο να δείχνει 12 Ιουλίου, δουλεύουν στο φουλ οι μηχανές τόσο για την επιστροφή μας στο Ναό, όσο και για την στήριξη του Ερασιτέχνη. Μια στήριξη προς τα ερασιτεχνικά τμήματα που όμως δεν πρέπει να έχει να κάνει με εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους, ή με την αγορά διαρκείας και εισιτηρίου, αλλά με την αγνή αγάπη για τον δαφνοστεφανωμένο και τα ιδανικά που πρεσβεύει. Δυστυχώς έπρεπε να κυκλοφορήσουν διαρκείας για να αυξάνονται οι εγγραφές και να αρχίσει να αναπνέει οικονομικά ο Ερασιτέχνης. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι ο Ολυμπιακός είναι ο τρόπος ζωής του και να μην ξέρει τι κινήσεις έκανε στις μεταγραφές ο Ερασιτέχνης. Δεν υπάρχει κανείς που να μην ξέρει ότι ο λαός του Ολυμπιακού είναι ο βασικός αιμοδότης του συλλόγου.

Θα το λέω συνέχεια και ας μαλλιάζει η γλώσσα μου ή να ακούγεται κουραστικό για κάποιους. Είναι τιμή μας και παράλληλα υποχρέωσή μας να είμαστε μέλη στον Ερασιτέχνη. Αν στο ποδόσφαιρο υπάρχει ο Μαρινάκης και στο μπάσκετ οι Αγγελόπουλοι, στα ερασιτεχνικά αθλήματα είμαστε εμείς «Πρόεδροι». Εμείς βάζουμε το χέρι στην τσέπη. Ακόμη και να μην γουστάρουν κάποιοι κάποιο άθλημα, ακόμη και αν η πλειοψηφία δεν πηγαίνει στους αγώνες, δεν έχει το δικαίωμα κανείς από όλους όσους «ασχολούνται» με τον Ολυμπιακό να μην είναι μέλη του συλλόγου. Είναι «απαράδεκτο» να γινόμαστε «αναγκαστικά» μέλη για να έχουμε πρόσβαση σε διαρκείας ή εισιτήρια. Να αγωνιούμε οι λίγοι «γραφικοί», να φτάσουμε τα 25.000 μέλη τουλάχιστον για να είμαστε «υγιείς». Αν δεν κυκλοφορούσαν διαρκείας και φέτος τι θα γινότανε δηλαδή; Θα μέναμε πάλι με 3.500 μέλη όπως πέρσι και θα διαλύαμε τα πάντα; Ή θα απαιτούσαμε από τον Μαρινάκη να συνεχίζει να μας ενισχύει, απαιτώντας παράλληλα να ανεβάζει τον πήχη στο ποδόσφαιρο; Και εδώ δεν υπάρχει ούτε μια δικαιολογία για τους «αρνητές» εγγραφής μέλους, μιας και βλέπουν που πάνε τα χρήματα τους.

Είναι δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει ελεύθερα για το αν θα κάνει ή όχι το εμβόλιο και όχι μόνο για να μπαίνει στο γήπεδο. Είναι υποχρέωση όμως όλων όσων ζούνε και αναπνέουν τουλάχιστον κατά τα λεγόμενα τους για τον Ολυμπιακό, να είναι οπαδοί με όλη την σημασία της λέξεως. Οπαδός δεν σημαίνει μόνο να βρίσκεσαι στις κερκίδες του Καραϊσκάκη. Ειδικά το να είσαι οπαδός του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου της χώρας, έχει άπειρες υποχρεώσεις και εκφράσεις. Ανέκαθεν ό,τι και να πίστευε ο καθένας μας, πάνω από όλους και από όλα βάζαμε τον Ολυμπιακό. Στις «μάχες», στις αφιλόξενες έδρες και τις κερκίδες, ήμασταν όλοι αδέλφια, χωρίς να μας νοιάζει αν ο διπλανός μας ήταν δεξιός, αριστερός ή αναρχικός , χριστιανός ή καθολικός,. Όποιος πείραζε τον Ολυμπιακό μας αυτόματα γινόταν «εχθρός» μας. Αυτό θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει ποτέ. Αυτό είναι το dna μας. Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να μας διχάσουν σπέρνοντας διχόνοια με οποιαδήποτε μορφή. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει τον τρόπο που θα ζει. Με τα οφέλη, με τις δυσκολίες ή με το τίμημα που θα κληθεί να «πληρώσει» προστατεύοντας τις απόψεις και τα ιδανικά του. Σε 9 μέρες θα ανοίξουν έστω και με προϋποθέσεις οι πύλες του Ναού. Με την ελπίδα να ανοίξουν διάπλατα όσο το δυνατόν πιο σύντομα χωρίς περιορισμούς για όλο τον κόσμο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ