ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τα πρωταθλήματα και οι επιτυχίες στην Ευρώπη ήρθαν γιατί…

Τα πρωταθλήματα και οι επιτυχίες στην Ευρώπη ήρθαν γιατί…

Αν θέλουμε να μιλάμε για πρόκριση στους «16»  του Γιουρόπα με την Αντβέρπ πρέπει να βάλουμε τις βάσεις. Είναι από τα ματς εκείνα που όταν δεν βρίσκεσαι στην επιθυμητή κατάσταση αυτό που μετράει είναι το πάθος και η θέληση για την νίκη. Αν η μουρμούρα του διαδικτύου μεταφερθεί στις κερκίδες, τότε θα έχουμε βγάλει τα μάτια μας μόνοι μας.

 

 

Και οι παίχτες είναι άνθρωποι. Επηρεάζονται από την ατμόσφαιρα. Την πίεση πρέπει να την νοιώσουν οι αντίπαλοι, όχι οι δικοί μας. Να μην μεταδώσουμε το άγχος για το γκολ και την νίκη σε μας, αλλά να «χαλάσουμε» το μυαλό των αντιπάλων με την στήριξη μας. Ο Μάρτινς ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας ποιοι είναι στην καλύτερη κατάσταση. Εκείνος τους «ζει» καθημερινά στο Ρέντη, όχι εμείς.

Κανένας αντίπαλος δεν είναι ίδιος, κανείς δεν μας αντιμετωπίζει το ίδιο. Κάποιες φορές προσαρμόζουμε και εμείς το παιχνίδι μας ανάλογα με τον αντίπαλο. Και χρειάζεται υπομονή. Μπορεί το γκολ να αργήσει. Ούτε μπορούμε να ασκούμε την ίδια πίεση επί 90 λεπτά. Και λάθη θα γίνουν, και ευκαιρίες θα χαθούν, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Και βέβαια παίζει και ο αντίπαλος. Δεν είναι μεγαθήριο, αλλά η υποτίμηση είναι κακός σύμβουλος.

Είναι από τα ματς εκείνα που λέμε ότι «πρέπει» οπωσδήποτε να κερδηθούν. Η νίκη θα φέρει ηρεμία και μεγαλύτερη αισιοδοξία για τα επόμενα ματς. Ο χρόνος κυλάει υπέρ μας. Κάθε ματς που «βάζουν» στα πόδια τους οι παίχτες μας θα εμφανίζονται και καλύτεροι, αν οι συνθήκες είναι φυσιολογικές.

Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη είμαστε εμείς. Κανένα εισιτήριο δεν πρέπει να μείνει απούλητο. Και όποιος μπορεί προλαβαίνει ακόμη και την ύστατη στιγμή να πάρει διαρκείας, ενισχύοντας παράλληλα και τον ερασιτέχνη. Μην ξεχνάτε τις τεράστιες απώλειες εσόδων που είχε πέρσι, και πόσο καλές ομάδες στήθηκαν φέτος.

Ε, με «μόνο» 13.500 μέλη και άλλα 16.000 με κάρτα φιλάθλου δεν γίνεται δουλειά μάγκες. Ως οπαδοί του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου του κόσμου είστε ικανοποιημένοι από την βοήθεια σας προς τον σύλλογο με τα νούμερα αυτά; Έχοντας δει κιόλας αθλητές και αθλήτριες αξίας να ενισχύουν τα ερασιτεχνικά τμήματα; Η διοίκηση έβαλε τον πήχη και πάλι ψηλά. Στοχεύει να κυριεύσει ξανά την Ευρώπη, ειδικά στο άθλημα του Πόλο και στα δύο τμήματα.

Και εμείς τι κάνουμε; Βαράμε παλαμάκια εξ αποστάσεως; Αυτοί είμαστε όλοι κ όλοι; 29.500 συνειδητοποιημένοι οπαδοί; Και οι υπόλοιποι του καναπέ και της κριτικής; ΟΛΟΙ έχουμε να διαθέσουμε τουλάχιστον τα 10 ευρώ ετησίως. Και δεν πιστεύω ότι μόνο 13.500 μπορούν να δώσουν τα 50 ευρώ ετησίως, όσο και αν έχουν δυσκολέψει οικονομικά τα πράματα για όλους μας. Σε κανέναν στην πλειοψηφία μας δεν περισσεύουν αυτά τα χρήματα. Σε όλους θα λείψουν από κάτι άλλο στην ζωή μας, όσο μικρό και να είναι αυτό.

Ο καλός «γονιός» όμως που αγαπάει το «παιδί» του, μένει «νηστικός» ο ίδιος, στερείται κάτι άλλο για να το «ταΐσει». Πόσο μάλλον όταν ξέρει ότι αυτός είναι ο κύριος «αιμοδότης» της οικογένειας. Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και μπάσκετ, δεν είναι μόνο μεταγραφές.

Δεν γίνεται από την φύση μας να μην πρωταγωνιστούμε παντού. Τα 21 Πρωταθλήματα τα τελευταία 25 χρόνια και οι επιτυχίες στην Ευρώπη, ήρθαν γιατί μείναμε ψύχραιμοι μετά από «δύσκολα» βράδια. Μείναμε ενωμένοι , δείχνοντας εμπιστοσύνη σε διοικήσεις και ομάδες, την ίδια ώρα που οι αντίπαλοι μας , περίμεναν στην γωνία να βγάλουμε τα μάτια μας, μόνοι μας.

Μια αναδρομή στο τι έχουν συμβεί σε ΠΑΟΚ- ΠΑΟ και ΑΕΚ μεταξύ ακόμη και των οπαδών τους, στις σχέσεις τους με τις διοικήσεις, και την ύποπτη σιωπή τους σε δεκάδες αποφάσεις για το μέλλον των ομάδων τους , θα σας πείσει για του λόγου το αληθές. Καλή επιτυχία να έχουμε μάγκες. Γιατί την τύχη μας την ορίζουμε εμείς.

 

PHOTO GALLERY

Τα πρωταθλήματα και οι επιτυχίες στην Ευρώπη ήρθαν γιατί…
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ