ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τους «καταντήσαμε» να θέλουν να προκριθούμε στους «32»

Τους «καταντήσαμε» να θέλουν να προκριθούμε στους «32»

Ας κάνουμε εμείς το καθήκον μας και οι «άλλοι» ας φέρουν ότι αποτέλεσμα θέλουν. Αν κερδίσει η Φενέρ καλώς, αν πάρει θετικό αποτέλεσμα η Άϊντραχτ, και πάλι στα «φρύδια» μας. Ο Ολυμπιακός είτε έτσι, είτε αλλιώς θα συνεχίσει στην Ευρώπη, όπως κάθε χρόνο έντεκα χρόνια τώρα σχεδόν, στους «32» η στους «16» του Γιουρόπα.

 

 

Δεν είναι υπερδύναμη η Αντβέρπ, ούτε όμως και αμελητέα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να την υποτιμήσουμε. Και διαφωνώ με όσους λένε ότι είναι αδιάφορη. Ούτε τα έσοδα από ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα, ούτε οι βαθμοί της είναι αδιάφοροι έστω και αν δεν έχει ελπίδες πρόκρισης. Πέρα από το θέμα του πρεστίζ.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Ολυμπιακό άσχετα αν έχει ήδη προκριθεί. Θα είναι πολύτιμοι οι βαθμοί της νίκης στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ σε μελλοντικές κληρώσεις και κατανομή εσόδων, ανεξάρτητα του τι θα γίνει στο άλλο ματς. Για μας ούτως η άλλως το βράδυ θα είναι μαγικό. Για τους «σωτήρες» του ποδοσφαίρου θα είναι μια ακόμη καθημερινή βραδιά ρουτίνας, από τον καναπέ του σπιτιού τους να βλέπουν τον Ευρωπαίο Ολυμπιακό να προκρίνεται πριν καν δώσει το τελευταίο του παιχνίδι στον όμιλο.

Τι ζόρι όμως κ αυτό, να μην μπορούν να πανηγυρίσουν ακόμη και να βλέπουν τον Ολυμπιακό να μην κερδίζει. Να σκέφτονται το 3μπαλο στο ΟΑΚΑ και ότι είναι στο -15 πριν καν τελειώσει ο α΄ γύρος. Να σκέφτονται την κλήρωση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα, και να μην ξέρουν τι θέλουν  να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός; Να αποκλειστεί και να αφιερωθεί στο Ελληνικό Πρωτάθλημα με τα μπούνια με ότι επιπτώσεις θα προκύψουν για τους ίδιους η να συνεχίσει μπας και πάρουν καμιά ισοπαλία; Ζούνε κ αυτοί το δικό τους «ευρωπαϊκό» δράμα. Και θα φροντίσουμε να συνεχίσουν να το ζουν και μετά την επόμενη φάση. Τους καταντήσαμε να αγωνιούν αν θα προκριθούμε απ΄ ευθείας στους «16» , έχοντας ήδη προκριθεί στους «32».

 

 

Όσον αφορά τους αποτυχημένους του Βορρά, μπορεί να «σερβίρονται» όμορφα κάποια πράματα αλλά έρχεται και η  στιγμή που τα «τρως» και καταλαβαίνεις την διαφορά. Στο μόνο που συμφωνώ ως «επιτυχία» που διαδίδουν είναι οι 6.000 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει ο Μπάοκ στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ μέχρι στιγμής σε σχέση με τα προηγούμενα 4 χρόνια που συγκέντρωσε, 1.500 - 3.000 - 2.500 και 5.000 βαθμούς. Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Πρώτον οι διοργανώσεις που τους συγκέντρωσε. Και δεύτερον οι ομάδες που τους πήρε. Άλλο είναι τα προκριματικά και οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ που δεν έχει παίξει ΠΟΤΕ και άλλο του Κόνφερενς και Γιουρόπα. Θεωρούν επιτυχημένη την φετινή χρονιά και όχι αποτυχημένη που έχασαν από τους ψαράδες της Μποέμιανς, που δεν κέρδισαν τους πρόσκοπους της Ριέκα, και δεν κέρδισαν σε κανένα ματς την Σλόβαν. Σε 9 ματς η μοναδική «καλή» νίκη ήταν επί της Κοπεγχάγης εκτός γιατί εντός είδαν τα ραδίκια ανάποδα  κ αυτή γιατί έπαιζε με 10 παίχτες από το 8o λεπτό η ομάδα της Δανίας.

Είναι άλλο να κερδίζεις την Φενέρ και στα δυο ματς κ άλλο την Λίνκολν από το Γιβραλτάρ (κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για το ματς της Τούμπας). Είναι άλλο να είσαι 84ος και άλλο 36ος. Είναι άλλο να συνεχίζεις στο Γιουρόπα και να αντιμετωπίζεις πιθανόν την 3η ομάδα από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και άλλο ΑΝ συνεχίσεις στους «32» του Κόνφερενς.

Δεν έχουν κύριοι αντικειμενικοί την ίδια αξία οι 6.000 βαθμοί του Μπάοκ με τους 8.000 του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής. ΑΝ ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν συνεχώς σε Γιουρόπα η σε Κόνφερενς όπως όλοι οι «άλλοι», αντί για ομίλους κυρίως του Τσάμπιονς Λιγκ ξέρετε πόσους βαθμούς θα είχε συγκεντρώσει; Αφήστε λοιπόν το παραμύθι και την προπαγάνδα κατά μέρους για την προσφορά των ομάδων στην βαθμολογία της χώρας και την βαθμολογική τους θέση στην ΟΥΕΦΑ. Η Ανtβέρπ δεν είναι Λίνκολν, ούτε η Φενέρ και η Άιντραχτ έχουν καμιά σχέση με τις Σλόβαν και Κοπεγχάγη…

 

PHOTO GALLERY

Τους «καταντήσαμε» να θέλουν να προκριθούμε στους «32»
Τους «καταντήσαμε» να θέλουν να προκριθούμε στους «32»
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ