ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η υπέρβαση για την είσοδό μας στην 4άδα της Ευρωλίγκας θα κριθεί κυρίως στο ΣΕΦ

Η υπέρβαση για την είσοδό μας στην 4άδα της Ευρωλίγκας θα κριθεί κυρίως στο ΣΕΦ
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Εδώ μια προπόνηση χάνει κάποιος και βλέπεις ότι επηρεάζεται τόσο η απόδοση του όσο και γενικότερα της ομάδας, όχι με αυτό που μας βρήκε. Πόσο μάλλον για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό που στηρίζεται στην ομαδική δουλειά και κάθε παίκτης αποτελεί ξεχωριστό γρανάζι μιας καλοδουλεμένης μηχανής. Για αυτό εξ άλλου είμαστε στην 3η θέση της βαθμολογίας , παίζοντας ταυτόχρονα όμορφο μπάσκετ σε όλα τα παιχνίδια, πάνω από ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ. Όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Και τα εύσημα ανήκουν σε όλους. Και στη διοίκηση που έφερε τα «κομμάτια» που έλειπαν, και στον Μπαρτζώκα που παίρνει το 100% από όλους και στους παίκτες που ανταποκρίνονται στους ρόλους τους. Φάνηκε πεντακάθαρα ο ρόλος των «ειδικών» που περίμεναν στη γωνία το στραβοπάτημα με τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ για να «διαλύσουν» όλη τη δουλειά που γίνεται εκμεταλλευόμενοι την στεναχώρια του κόσμου από ένα αποτέλεσμα τυχαίο που προήλθε αποκλειστικά και μόνο από την έλλειψη καθαρού μυαλού και όχι ανωτερότητας του αντιπάλου. Απλά στο ΟΑΚΑ με το +19 αποκαταστάθηκε η τάξη και λούφαξαν. Ζενίτ, Αρμάνι, Ούνικς και ΤΣΣΚΑ μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι ομάδες που λογικά και σύμφωνα με τη βαθμολογία και την εικόνα τους στα μέχρι τώρα παιχνίδια θα παλέψουν για τις  εναπομείναντες δύο θέσεις της πρώτης 4άδας στην Ευρωλίγκα που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι πρώτες δύο θα καλυφθούν από τις Μπάρτσα και Ρεάλ.

Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι ομάδες; Ότι όλες πλην την Ρεάλ τις έχουμε στο ΣΕΦ. Μετά ότι τις Ούνικς και Αρμάνι τις έχουμε κερδίσει στις έδρες τους με 3 και 21 πόντους διαφορά αντίστοιχα. Ότι με Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ έχουμε να καλύψουμε την ήττα με μια διαφορά  6 πόντων και από τις δύο ομάδες ώστε σε περίπτωση ισοβαθμίας να είμαστε από πάνω. Χωρίς βέβαια να υποτιμήσουμε καμία άλλη ομάδα στα εναπομείναντα υπόλοιπα 12 παιχνίδια. Σημαντικό επίσης ότι τις Ούνικς και ΤΣΣΚΑ τις περνάμε ήδη 1 νίκη στην κατάταξη και να μην ξεχνάμε ότι και αυτές  θα παίξουν τόσο μεταξύ τους όσο και με άλλους ισχυρούς αντιπάλους οπότε θα χάσουν λογικά κ αυτές κάποια παιχνίδια. Άρα οι νίκες επί αυτών των  θα μας δώσουν ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα στην υπέρβαση για την κατάληψη μιας εκ των 4 πρώτων θέσεων της βαθμολογίας που μας δίνουν το πλεονέκτημα της έδρας στα προημιτελικά.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντικό θα είναι για τη συνέχεια να κρατήσουμε το απόλυτο στις νίκες στην έδρα μας. Το κυριότερο όμως είναι να βρει ο Ολυμπιακός ξανά τον ρυθμό που είχε πριν την διακοπή. Την Πέμπτη παίζουμε με την Μακάμπι εκτός. Κάθε νίκη ειδικά εκτός έδρας μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε αυτό που πριν ξεκινήσει η Ευρωλίγκα φαινόταν από αδύνατον έως υπέρβαση. Από την άλλη η Μακάμπι παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την είσοδο της στην 8αδα. Πράγμα που κάνει το ματς ακόμη πιο δύσκολο. Ο φετινός Ολυμπιακός όμως μας είχε δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες και δύσκολα ματς. Μπαίνει και παλεύει όλα τα ματς με το ίδιο σκεπτικό. Κλείστε τα αυτιά σας στα σαλιγκάρια που βγήκαν και άσκησαν δριμεία κριτική μετά την ήττα από τη Φενέρ αγνοώντας τις παραμέτρους. Να δικαιολογήσουν όμως τους αγαπητικούς τους, ήξεραν την επόμενη μέρα αναφερόμενοι στο πόσο τους επηρέασε η πανδημία.

Δεν βγαίνει με τίποτε η αλήθεια από το στόμα σας ρε γλείφτες για το συνεχιζόμενο και φέτος κατάντημα του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Για το 4-14 στη βαθμολογία, για τους         -136 πόντους στην διαφορά επίθεσης – άμυνας τους , για τα «γλέντια» όλων τελικά των ομάδων πάνω στον περιφερόμενο θίασο, δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν φταίει ούτε η διακοπή «ρυθμού» λόγω πανδημίας, ούτε η διαιτησία, ούτε ο Μπερτομέου, ούτε ο Πρίφτης. Αλλά αυτός που πήδηξε πρώτος από το καράβι που ο ίδιος φρόντισε να βυθίσει. Επιλογή τους ήταν να χτίσουν το υπάρχον ρόστερ και να διανείμουν το ύψος των συμβολαίων αναλογικά σε κάθε παίκτη. Επιλογή τους ήταν να έχουν ως αρχηγό και καλοπληρωμένο τον Ιωάννη. Επιλογή των οπαδών τους είναι να απουσιάζουν από το γήπεδο και να μην στηρίζουν οικονομικά τον σύλλογο. Και «δουλειά» σας είναι να τους γλείφετε. Μόλις μια νίκη πάνω από την τελευταία Ζαλγκίρις είναι και ακόμη μιλάτε ότι  προλαβαίνουν την 8άδα. Πως ρε; Τα χάλια τους δεν τα βλέπετε; Να κερδίσουν εκτός ποιον από τους Εφές, Μπάρτσα, Βιλερμπάν, Ολυμπιακό, Ζενίτ, Ούνικς, Φενέρ η  μήπως έχουν τύχη με Ρεάλ και Αρμάνι μέσα; Από πού και ως που αντλείτε ρε γλείφτες την σιγουριά ότι μπορούν τα παρτάλια να κερδίσουν τις υπόλοιπες στην έδρα τους; Συνεχίστε να εκτίθεστε με τις μεταδόσεις σας, με τα γραφόμενα σας, για να καταλαβαίνουν όλοι το ρόλο του καθενός όχι μόνο τώρα αλλά κυρίως στα χρόνια της χολέρας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ