ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν προέχει ούτε το θέαμα, ούτε οι μεταγραφές, αλλά η πρόκριση με Μακάμπι!

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν προέχει ούτε το θέαμα, ούτε οι μεταγραφές, αλλά η πρόκριση με Μακάμπι!

Μεταγραφές δεν είναι μόνο οι αφίξεις, αλλά και οι αναχωρήσεις, που επίσης παίζουν ρόλο στην διαμόρφωση του ρόστερ. Με διαφορετική χρησιμότητα η κάθε μία.

Ας πούμε, έφυγαν ως δανεικοί οι Σουρλής και Πινακάς, για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους, ώστε να επιστρέψουν πιο έτοιμοι, διεκδικώντας μια θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου, ο Ονιεκούρου με οψιόν αγοράς, για να αποσβεστεί η χασούρα όσο το δυνατόν περισσότερο από μια μεταγραφή που δεν βγήκε, ο Μάρκοβιτς επέστρεψε στην Παρτιζάν με καλή συμφωνία και σειρά πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν και όσοι δεν υπολογίζονται.

Υπάρχουν «αγκάθια» όπως οι Σεμέδο, Πέπε, Λοβέρα, Τσούμιτς, που πέρα από το γεγονός ότι στοίχισαν αρκετά χρήματα, έχουν οι περισσότεροι μεγάλα συμβόλαια και από την στιγμή που δεν υπολογίζονται, επιβάλλεται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με τους προαναφερόμενους. Αυτή την στιγμή, στο ρόστερ επισήμως υπάρχουν συνολικά 47 παίχτες. Παίχτες που προέρχονται από τον Ολυμπιακό Β’ όπως οι Καραργύρης, Κινκουέ, Αποστολόπουλος, Κίτσος, Φαντινγκά, Νταμπό, Κεϊτά, Αλίγιαγκιτς, Αλγκασίμ Μπα… Κάποιοι που ακόμη διεκδικούν με τις όποιες  πιθανότητες θέση στο ρόστερ της επόμενης περιόδου, όπως οι  Κούτρης, Ανδρούτσος, Ραντζέλοβιτς και κάποιοι που δεν υπολογίζονται, όπως οι Φορτούνης, Βρουσάϊ, Γ. Μασούρας, Νικολιάς, Λαλά.

Αλλά και κάποιες περιπτώσεις παιχτών που για να έρθουν άλλοι στις θέσεις τους, πρέπει πρώτα να υπάρξει πώληση. Δεν αναφέρομαι στις θέσεις του αριστερού μπακ, του 10αριου και του αριστερού εξτρέμ που πρέπει να ενισχυθούμε οπωσδήποτε, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη. Όλοι αυτοί, πλην εκείνων που θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό Β’, «επιβάλλεται» να πάρουν μεταγραφές σε άλλες ομάδες και κυρίως, να «ελαφρύνουν» το μπάτζετ από τα συμβόλαια τους.

Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε σημαντικά στο ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου, χωρίς να έχουν προηγηθεί όλες αυτές οι προϋποθέσεις. Με πρώτο στόχο την συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί ανήκει ο Ολυμπιακός. Στην ελίτ. Έστω και αν γνωρίζει ότι θα είναι δύσβατος ο δρόμος στους ομίλους. Με τα περιθώρια διάκρισης λίγα, έστω για να τερματίσει ως 3ος, ξέροντας ότι θα είναι πολύ δύσκολο να μαζέψει βαθμούς αντιμετωπίζοντας μεγαθήρια.

Ο πιο «εύκολος» δρόμος της «ευρωπαϊκής επιτυχίας» είναι το Κόνφερενς. Και μετά ακολουθεί το σαφώς πιο δύσκολο από το Κόνφερενς, Γιουρόπα. Για να κάνει πορεία στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, η λογική λέει (αν υπάρχει λογική στο ποδόσφαιρο) πως πρέπει πρώτα να «αποτύχει». Εμείς, όμως, οφείλουμε να πετύχουμε. Με πρώτο στόχο να μπούμε στους ομίλους και δεύτερο στόχο να κάνουμε την υπέρβαση στους ομίλους και να συνεχίσουμε το ευρωπαϊκό  μας ταξίδι. Πρώτα από όλα, όμως, κοιτάμε πως να προκριθούμε με την Μακάμπι.

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν προέχει ούτε το θέαμα, ούτε οι μεταγραφές στις θέσεις που υπολείπονται να ενισχυθούμε, απλά να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ετοιμοπόλεμοι για αυτά τα πρώτα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια.

Και κάτι τελευταίο για τον Σκάρπα. Ο παίχτης θα έρθει στον Ολυμπιακό. Οι προσπάθειες εντείνονται για να έρθει άμεσα. Το ποιος έμεινε με την πίκρα φάνηκε από την χαρά που ένοιωσαν οι έγκριτοι, πιστεύοντας ότι πάει τελικά στην Νότιγχαμ. Θα σας πονάει για πολλά χρόνια, πάντως, η Νόττιγχαμ. Με πολλούς τρόπους. Θα με θυμάστε κάθε φορά που θα πονάτε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ