ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Δεν θέλουμε μεγάλα λόγια από παίκτες και προπονητή. Ό,τι είναι να πουν, να το πουν μέσα στο γήπεδο

Δεν θέλουμε μεγάλα λόγια από παίκτες και προπονητή. Ό,τι είναι να πουν, να το πουν μέσα στο γήπεδο
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το σίγουρο είναι ότι σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει τον Ολυμπιακό να μην δημιουργεί και να βγάζει ευκαιρίες με το σταγονόμετρο. Και να το βλέπει αυτό απέναντι σε μεγαθήρια πάει στο διάολο, αλλά να το βλέπει απέναντι σε υποδεέστερες ομάδες είναι κάπως. Το σίγουρο είναι επίσης ότι του λείπουν οι δημιουργικοί παίκτες, ή καλύτερα δεν χρησιμοποιούνται. Που αυτή την στιγμή είναι οι Κούντε, Καρβάλιο και ο αειθαλής Βαλμπουενά. Κανείς όμως δεν μπορεί να πει με σιγουριά εκ των υστέρων αν και κατά πόσο θα ήταν καλύτεροι από αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν σε ματς που παιζόταν η μισή πρόκριση.

Ο Μαρτίνς επέλεξε να μειώσει τους κινδύνους για την εστία μας, και να ψάξει το γκολ, γνωρίζοντας και την κατάσταση των παικτών του και τους κινδύνους που κρύβουν τα ματς των προκριματικών. Και θα τα κατάφερνε μιας και ουσιαστικά «φάγαμε» μόνο δύο φάσεις, ένα πλασέ που έφυγε άουτ και το δοκάρι μετά την επέμβαση του Βατσλίκ. Αλλά η μπάλα τιμωρεί. Όταν επιλέγεις να μην ψάχνεις το δεύτερο γκολ που θα μετατρέψει σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς , δέχεσαι την ισοφάριση στις καθυστερήσεις και με τον πιο άδοξο τρόπο. Πλέον για μένα ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη θα πρέπει να πετύχει δύο γκολ και να μην δεχτεί κανέναν για να μην έχουμε χτυποκάρδια στο τέλος. Δεν είναι καλύτερη ομάδα η Μακάμπι. Ο Ολυμπιακός ακόμη και αν χρειάζεται ενίσχυση, έχει καλύτερους παίκτες, αρκεί να το «πάρουν όλοι αλλιώς». Και οι 16 παίκτες που θα χρησιμοποιηθούν οφείλουν να τα δώσουν όλα. Η Μακάμπι πρέπει να φοβάται, όχι ο Ολυμπιακός. Καμιά ομάδα δεν είναι απολύτως έτοιμη. Τακτικά ίσως ναι να ήμασταν. Ο προπονητής όμως θεωρώ ότι έπρεπε να αμολήσει τα γκέμια κατά διαστήματα. Αν πιέσει στη ρεβάνς ψηλά ο Ολυμπιακός η Μακάμπι θα κάνει τα λάθη. Πρέπει να κυριαρχήσουμε, να έχουμε κατοχή της μπάλας, και να τους «πνίξουμε» μέσα στην περιοχή τους. Και όχι όταν προηγηθούμε να «χαλαρώσουμε». Να ψάξουμε άμεσα το 2ο γκολ. Και μετά να τους δώσουμε χώρο ώστε να ανοιχτούν, παίζοντας πιο άνετα, με αντεπιθέσεις. Αντεπίθεση που την ίδια αξία μη σας πω και μεγαλύτερη έχει αυτός που θα σιγουρέψει το γκολ από αυτόν που θα το βάλει. Είναι κρίμα και άδικο για όλους να ξεκινήσει η σεζόν με αποτυχία. Φιλότιμος ο Κανέ αλλά με ταβάνι. Ελπιδοφόρος ο Αγκιμπού αλλά με εμφανίσεις σαν την χτεσινή ας κάτσει και πάγκο. Και ο Αμπουμπακάρ στον Ολυμπιακό παίζει, όχι στον Άρη. Η ομάδα είναι πάνω από προσωπικές διακρίσεις. Ας παραδειγματιστεί από τον Τικίνιο.

Στη ρεβάνς, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, κομβικό ρόλο θα παίξουν οι Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά (όσο χρησιμοποιηθεί). Θα μετρήσει το πάθος, και η δίψα τους, ώστε να παρασύρουν και τους υπόλοιπους. Δεν θέλουμε λόγια από παίκτες και προπονητή. Ό,τι είναι να «πουν» να το «πουν» μέσα στο γήπεδο. Οι μεταγραφές που δεν έχουν γίνει δεν είναι δικαιολογία για κανέναν, όσο και αν πιθανόν να βοηθούσαν περισσότερο κυρίως στην βελτίωση της εικόνας επιθετικά. Οι Ισραηλινοί πήγαν 30.000 στην έδρα τους. Δείχνοντας πόσο θέλουν την πρόκριση. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να απουσιάζουμε. Τόσο οι 12.000 που έχουν ήδη προμηθευτεί διαρκείας, όσο και οι υπόλοιποι που δεν έχουν την δυνατότητα παρά μόνο για αγορά εισιτηρίου. Και κάτι τελευταίο. Στην 7 η είσοδος πλέον γίνεται μόνο με διαρκείας. Δεν θα κυκλοφορήσουν εισιτήρια. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Εμείς κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Αν παίξουμε καλά θα προκριθούμε. Αν όχι, καλά ξεμπερδέματα. Το να επαναλαμβάνεις τα περσινά σου λάθη δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Η ζημιά σε θέμα πρεστίζ αλλά και οικονομικά θα είναι μεγάλη. Πέρα από το γεγονός ότι θα βρουν πρόσφορο έδαφος όλοι οι αντίπαλοι σου που περιμένουν στη γωνία να σε χτυπήσουν ανελέητα. Για να γίνει όμως αυτό εσύ θα έχεις δώσει πρώτα την αφορμή. Επειδή λοιπόν τα προηγούμενα χρόνια (με εξαίρεση την περσινή χρονιά) έχουμε δει στα προκριματικά τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός, αντιμετωπίζοντας μάλιστα καλύτερες ομάδες, περιμένουμε όλοι να δούμε την Τετάρτη αυτή την ομάδα που πήγαινε... τρένο στους ομίλους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ