ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Και έσονται τρεις εις σάρκα μίαν!

Και έσονται τρεις εις σάρκα μίαν!

Όταν καταστρατηγείς την ποδοσφαιρική λογική , το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε. Το γεγονός ότι υπάρχουν δύο σκέλη επίσης είναι αναμφισβήτητο και δεν αναιρεί το ένα το άλλο. Το ένα σκέλος έχει να κάνει με το σύστημα που σου «αφαιρεί» βαθμούς, και «προσθέτει» στους άλλους και το άλλο σκέλος είναι τι κάνεις εσύ.

 Το πρώτο είναι υπαρκτό εδώ και χρόνια , ξέρουμε ποιοι το «ελέγχουν» εξυπηρετώντας αυτούς που τους έβαλαν εκεί ,έχοντας όμως ομάδα κατόρθωσες και το ισοπέδωσες. Για το δεύτερο σκέλος αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνοι είμαστε εμείς. Έχουν δει τα άπειρα τα μάτια μας όλους αυτούς τους μήνες. Από το να μένουμε πάλι με μοναδικό αριστερό μπακ τον Όλεγκ, μέχρι να παίζουμε με τρία σέντερ φορ και να μένουμε χωρίς στόπερ. Ένα σωρό διαφορετικές 11αδες και συστήματα, χωρίς να έχει στηθεί ένας βασικός κορμός και απλά να γίνονται γύρω του οι απαραίτητες προσθαφαιρέσεις. Κανείς δεν ξέρει  ποια 11αδα  θα δούμε στο επόμενο παιχνίδι. Και όλο αυτό το έργο συνεχίζεται μέχρι σήμερα από το καλοκαίρι. Απορώ που βγαίνουν και μιλάνε κάποιοι για βελτίωση.

Ο Ολυμπιακός μόνο ως ομάδα δεν λειτουργεί. Στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην αξία κάποιων παιχτών. Και αντί να χτίσει γύρω τους ένα κορμό, στο Ελληνικό Πρωτάθλημα που οι επιλογές είναι περισσότερες  βλέπουμε κάποιους να μένουν εκτός αποστολής η να παίζουν από λίγο έως καθόλου. Για ποιο λόγο να γίνεται η ομάδα αχταρμάς με «βαπτίσεις»; Γιατί να μην παίζουμε ορθολογικά , με τους παίχτες να αγωνίζονται εκεί που προσφέρουν τα μέγιστα; Είναι δυνατόν να μην χτίζεται  η ομάδα γύρω από τους Εμβιλά, ΙνΜπέομ, Χάμες και Μπιέλ;  Να επιμένουν στον Μπα, τον Αγκιμπού και τον Ουϊ Τζο ; Στις προπονήσεις δηλαδή βλέπουν ότι είναι καλύτεροι από τους υπόλοιπους που δεν υπολογίζονται η μένουν στον πάγκο ; Με τόσες μεταγραφές ( 17) και να έχεις «αυτή» την άμυνα; Να χρειάζεσαι ενίσχυση και σε άλλες θέσεις; Δεν μπορούν να βοηθήσουν καθόλου οι Λάϊτνερ, Μπόουλερ και Νταλεφουέντε; Αν όχι , τότε γιατί και ποιος τους έφερε; Μόνο το ποιος τους πληρώνει ξέρουμε σίγουρα. Λένε κάποιοι ότι λείπει ο  Φορτούνης. Σε ποια θέση ρε παιδιά; Σε αυτή που έχεις ως πρώτη επιλογή τον Χάμες , δεύτερη τον Μπιέλ και ως έσχατη λύση τον Ματιέ; Να παίξουν σε άλλες θέσεις  για να χωρέσουν όλοι;

Αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα η ότι  πρέπει  να σταματήσει να δέχεται «ανεύθυνα αστεία» γκολ η ομάδα ; Αλήθεια γιατί  δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου ο Σεμασέκου; Να δούμε στην τελική με τα μάτια μας αν μπορούν να βοηθήσουν όσοι δεν έχουμε δει. Εννοείται ότι δεν τα παρατάμε. Το θέμα είναι εσείς ( σε προπονητή και παίχτες αναφέρομαι) το πιστεύετε αυτό που λέτε; Η απλά το λέτε γιατί πρέπει η γιατί αυτό θέλουν να ακούσουν κάποιοι ; Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι, εγώ με τον ΠΑΟΚ πάντως δεν είδα κυριαρχία και καταιγισμό ευκαιριών. Του Γκάρι , του Μπαγκαμπού και του Ελ Αραμπί  μόνο ήταν οι κλασσικές ευκαιρίες.

Ήταν  «κατόρθωμα» να χάσουμε από αυτόν τον ΠΑΟΚ, που έκανε μισή ευκαιρία. Να «πολεμήσουμε», δεν λέει κανείς οπαδός το αντίθετο. Για να καλυφθεί η διαφορά όμως πρέπει να χάνουν και οι άλλοι βαθμούς και παράλληλα  να κερδίζουμε εμείς όταν οι άλλοι τους χάνουν. Και κυρίως στα «ντέρμπι» που έρχονται να βρούμε τον τρόπο να κερδίσουμε. Αν και έτσι όπως τα κάναμε όλα τα παιχνίδια ντέρμπι είναι από δω και μπρος. Μόνο έτσι θα αισθανθούν ότι υπάρχουμε, μόνο έτσι θα παίζουν με τον φόβο μιας επικής ανατροπής, που αυτή την στιγμή με την εικόνα που παρουσιάζουμε δείχνει ανέφικτη. Από την δική μας εικόνα  αντλούν αισιοδοξία.

Προσωπικά πάντως  από την 8η αγωνιστική  έχοντας να αντιμετωπίσω τους ΠΑΟ και ΑΕΚ τέσσερις φορές και ΠΑΟΚ και Άρη από τρεις λευκή πετσέτα δεν ρίχνω. Ούτε θα μου κόψουν το γήπεδο «κάποιοι» όπως και να λέγονται . Αυτοί θα φύγουν όχι εγώ. Και για να τελειώνει το παραμύθι με κάποιους μηδενιστές εγώ δεν θέλω από τον Μαρινάκη να αποχωρήσει. Να διορθώσει τα λάθη θέλω. Να μας κάνει πιο δυνατούς. Να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στον δρόμο των επιτυχιών. Να συνεχίσει να μην κολλάει σε ονόματα παιχτών και προπονητών μέχρι να δούμε τον Ολυμπιακό που ονειρευόμαστε.

Γιατί αυτό που βλέπουμε δεν εκφράζει κανέναν μας. Ούτε τον ίδιο. Και αν στραβώσει τόσο πια η κατάσταση και είναι μη αναστρέψιμη να ξεκινήσει να χτίζει από την επόμενη κιόλας μέρα την ομάδα της επόμενης σεζόν. Αν είναι να δω έναν Ολυμπιακό που να γουστάρω κάνω υπομονή και ένα χρόνο στην τελική. Ας χάσω το 5ο σε 27 χρόνια. Μέχρι να το χάσω όμως (αν το χάσω έστω και με αυτή την εικόνα που βλέπω ) τον φόβο μας θα έχετε. Μην ξεχάσετε αν το χάσουμε να κάνετε την φιέστα στο ΟΑΚΑ παρουσία οπαδών και των τριών ομάδων. Και έσονται τρεις εις σάρκαν μίαν.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ