ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Η μπάλα τιμωρεί όταν διορθώνεις τα λάθη, με λάθη

Η μπάλα τιμωρεί όταν διορθώνεις τα λάθη, με λάθη
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν είναι ότι χάσαμε απλά ένα ματς. Είναι ότι χάσαμε από «αυτήν» την ΑΕΚ  (των Χατζισαφί, Τζαβέλα, Μήτογλου, Γαλανόπουλου, Μάνταλου!!!)  χωρίς να μας κάνει φάση. Όλα τα γκολ ήταν «ευγενική χορηγία» της ομάδας. Απλά απέναντι ήταν μια δουλεμένη ομάδα, με πάθος για την νίκη, και ένα κανονικό προπονητή στον πάγκο. Δυστυχώς έγινε αυτό που θέλαμε να ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει βάση όλων των λαθών που έχουν γίνει από το καλοκαίρι και μετά, με αλλαγές προπονητών , την άφιξη και την αποπομπή ένα σωρό παιχτών και τελικά να φτάνουμε στο σημείο να λέμε, η μάλλον να ξαναλέμε, ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση!!! στις θέσεις του αριστερού μπακ… των στόπερ… των εξτρέμ και βασικού σέντερ φορ, μα πάνω από όλα ότι χρειαζόμαστε προπονητή αξίας.

Οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι. Μετά τον Κορμπεράν το γνωρίζω ότι ήταν αδύνατον να έρθει άλλος. Έχουμε όμως όλο τον χρόνο τώρα να φέρουμε τον επόμενο, ανεξάρτητα ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της χρονιάς. Όπως πήραμε Πασχαλάκη , Ροντινέϊ,  Εμβιλά,  Χουάνγκ , Χάμες και Μπιέλ , έτσι να φέρουμε αυτούς που χρειαζόμαστε για να χαιρόμαστε ξανά τον Ολυμπιακό στο χορτάρι. Με τέτοια εικόνα, τέτοιες επιλογές, και τέτοια διαχείριση, δεν βλέπω πως μπορούμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα ή να ανατρέψουμε το σκορ στην ρεβάνς.

Δυστυχώς μας διαψεύδουν οι παίχτες και ο προπονητής που εμπιστεύτηκες. Μας εξέθεσαν όλοι. Από μάνατζερ μέχρι τον τελευταίο τροχό της αμάξης. Εσύ πολεμάς το σύστημα και το βρώμικο παρασκήνιο και η ομάδα είναι αγωνιστικά και ποδοσφαιρικά απροστάτευτη. Δεν έχει την στοιχειώδη ευθιξία και αγωνιστικότητα να κερδίσει ούτε αυτή την 11αδα που κατέβασε το Αεκάκι. Φάνηκε με τον ΠΑΣ, το είδαμε και με τον Ατρόμητο, πονέσανε τα μάτια μας στην Τούμπα. Για να μην θυμηθούμε τι έχουμε δει από το καλοκαίρι. Και όμως με τα ψέματα ήμασταν και είμαστε μέσα στην διεκδίκηση του τίτλου. Δεν μας εμπνέει όμως καμιά εμπιστοσύνη η ομάδα ότι θα τα καταφέρει. Μόνο εμείς το πιστεύουμε. Αν είναι να χαθεί μια χρονιά αλλά να στηθεί από τις βάσεις μια καλύτερη ομάδα για τα επόμενα χρόνια ας γίνει τώρα. Λάθη κάνουμε όλοι.

Πέρα από τα υπόλοιπα που διέπουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο εμείς φταίμε που βγάλανε γλώσσα οι στερημένοι κάνοντας μια νίκη μετά από 5 χρόνια. Εμείς δώσαμε το δικαίωμα. Δεν ήρθαν μόνοι τους παίχτες και προπονητές. Εμείς τους φέραμε. Και από ότι φαίνεται δεν εκμεταλλευτήκαμε ούτε την διακοπή του Πρωταθλήματος λόγω Μουντιάλ. Με εκλάμψεις χάρη στην ποιότητα κάποιων παιχτών δεν γίνεται προκοπή. Πέρα από το γεγονός ότι μπορεί στην γενική μετριότητα να χαθούν και κάποιοι που αξίζουν. Γιατί ο καλός προπονητής πρέπει να παίρνει το 100% και από παίχτες στρατιώτες. Πρέπει να εμπνέει τους πάντες. Ο Φουστέρ πχ ποτέ δεν ήταν ο τοπ παίχτης. Τα έδινε όμως όλα για τον σύλλογο. Σήμερα οι μέτριοι φαίνονται χειρότεροι. Πως να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για κάποιους; Η τι άλλο να δούμε από κάποιους άλλους που έφτασαν το ταβάνι τους;

Εγώ τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού τον έχω πολύ ψηλά. Σιγά μη τον συγκρίνω με τους «δραχμοφονιάδες περαστικούς» των άλλων ομάδων. Και εννοείται ότι του έχω εμπιστοσύνη και ας κάνει λάθη. Γιατί μου έχει δείξει ότι αγαπάει την ομάδα , και βρίσκει τον δρόμο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Όσο και να στεναχωριέμαι για την φετινή χρονιά πιστεύω ότι θα τα διορθώσει βλέποντας τα λάθη που έκανε πάνω στα λάθη που προηγήθηκαν. Γιατί ούτε στον ίδιο αρέσει αυτό που βλέπει. Η ομάδα θέλει τομές. Μα πρώτα από όλα, πρέπει να ξεκινήσει από τώρα την αναζήτηση για την έλευση ενός προπονητή αξίας. Ακόμη και αν πάρει το φετινό Πρωτάθλημα με κάποιο τρόπο.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ