ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Εγώ πάντως θα ανησυχούσα περισσότερο αν μέναμε ως έχουμε ρίχνοντας τα αίτια στη διαιτησία

Εγώ πάντως θα ανησυχούσα περισσότερο αν μέναμε ως έχουμε ρίχνοντας τα αίτια στη διαιτησία
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Εγώ πάντως θα ανησυχούσα περισσότερο ( ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η έκβαση της φετινής χρονιάς) , αν μέναμε ως έχουμε ρίχνοντας τα αίτια στην διαιτησία ( όσο δίκιο και αν έχουμε) , και δεν δούμε την πραγματικότητα γύρω από το ρόστερ της φετινής χρονιάς. Οι «απομακρύνσεις» των Βρσάλικο, Μαρσέλο και Χάμες ( ο μόνος που πρόσφερε μέχρι ένα σημείο) , καθώς και οι επικείμενες αποχωρήσεις με καθησυχάζουν μέχρι ενός σημείου. Και λέω μέχρι ενός σημείου γιατί δεν πρέπει να γίνουν «εκπτώσεις» στις αποχωρήσεις.

Πλέον άπαντες έχουν πλήρη εικόνα σε ποιους πρέπει να στηριχτούμε και πόσοι πρέπει να φύγουν. Χωρίς συναισθηματισμούς και «ίσως» , ο Ολυμπιακός χρειάζεται ανανέωση εκ βάθρων. Ριζικές αλλαγές τόσο στην 11αδα, όσο και στον πάγκο. Χρειάζεται ταχύτητα, σε συνδυασμό με ταλέντο και ποδοσφαιρική αξία. Και πρώτα από όλα προπονητή που θα εμπνεύσει όλο τον σύλλογο. Από διοίκηση και παίχτες μέχρι τον κόσμο. Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Αν δεν προσπαθούσε δεν θα έκανε και λάθη. Και φυσικά τα πληρώνει με τις συνεχείς αυξήσεις μκ. Δεν πήρε ούτε τον Ολυμπιακό τσάμπα, ούτε τον έριξε κατηγορίες, ούτε περίμενε οποιαδήποτε Κυβέρνηση για να πάρει ένα Πρωτάθλημα. Εγώ θέλω τον Μαρινάκη μπροστάρη με την ίδια δίψα να δημιουργήσει όπως όταν ανέλαβε αλλά και το 2018. Να ξανακάνει τον Ολυμπιακό ομάδα τέτοια που να χαιρόμαστε να πηγαίνουμε στο γήπεδο. Και όχι όπως φέτος ειδικά που δεν ξέραμε τι θα δουν τα ματάκια μας από Κυριακή σε Κυριακή.

Ευτυχώς θα έλεγα εγώ που η εικόνα μας στο γήπεδο αναδεικνύει τα προβλήματα, ώστε να κινηθούμε ανάλογα στις μεταγραφές. Δεν είναι όλο το ρόστερ για «πέταμα», όπως διατείνονται κάποιοι. Υπάρχουν λίγοι μεν , αλλά καλοί, υπάρχουν και κάποιοι ( λίγοι πάλι) που με την έλευση ενός κανονικού προπονητή μπορεί να λειτουργήσουν καλύτερα ως γρανάζια μιας καλοκουρδισμένης μηχανής. Αυτοί, δεν μπορούν από μόνοι τους να πάρουν τον Ολυμπιακό στις πλάτες τους. Είναι όμως απαραίτητοι σε ένα πλήρες ρόστερ. Όπως φυσικά πρέπει να δοθεί και ένα τέλος στις «βαπτίσεις». Χαραμίζονται κάποιοι που δεν παίζουν στις θέσεις τους. Ο Μπιέλ πχ ούτε ήταν ούτε θα γίνει ποτέ εξτρέμ. Όπως και ο Φορτούνης αποδίδουν τα μέγιστα στον άξονα και όχι στα άκρα. Ο Μασούρας παίζει καλύτερα ως δεύτερος επιθετικός. Δεν έχει ντρίμπλα και δημιουργία. Οι μεταγραφές που θα γίνουν πρέπει να ξεκινάνε από το πώς θα παίζει η ομάδα. Άλλους παίχτες θες αν επιλέξεις το 4-3-3 και άλλους στο 4-2-3-1. Η ομάδα πρέπει να «γεμίσει» τα χαφ της με Ινμπέομ. Γνώμη μου. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι. Θες «Ροντινέϊ» και από τα αριστερά. Εξτρέμ ( πλην του δανεικού Κανός) με όλη την σημασία της λέξεως δεν έχουμε κανένα. Ούτε καν στον πάγκο. Και στα στόπερ θες ένα ηγέτη και έναν ακόμη δίπλα του γρήγορο, τουλάχιστον. Και φυσικά να αποφασίσεις ποιοι θα μείνουν ως αλλαγές τους από τους ήδη υπάρχοντες. Είναι «θαύμα» , πέρα από την ποδοσφαιρική λογική πως, με τέτοιες εναντίον μας μεθοδεύσεις, και με τα τόσα λάθη μας , είμαστε ακόμη ζωντανοί μετά από 30 αγωνιστικές. Δεν έγιναν οι άλλοι καλύτεροι, εμείς βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας.

Αν ήμουν δε Μαρινάκης θα αναρωτιόμουν. Από τον Ολυμπιακό Β’ , δεν υπάρχουν έστω 1-2 που έχουν ξεχωρίσει να στελεχώσουν την επαγγελματική ομάδα; 2 χρόνια τώρα μόνο ο Ντόη και αυτός όχι στην θέση του, έχει μπει. Τόσοι δανεικοί που παίζουν στο εξωτερικό δεν κάνει κανείς; Γιατί αν δεν μας κάνουν το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Με το σκεπτικό, γιατί αποκτήθηκαν; Ποιοι τους πρότειναν; Τι δουλειά γίνεται στην Β΄ομάδα;  Όταν οι επιλογές είναι , λιγότερες οι σωστές και μακράν περισσότερες οι λανθασμένες, τότε κάνεις αλλαγή πλεύσης. Δεν οδηγεί πουθενά να αλλάζουμε ένα σωρό παίχτες κάθε καλοκαίρι. Πρέπει να χτιστεί ένας κορμός. Και οι προσθαφαιρέσεις να είναι λίγες . Κάποιοι μεγάλωσαν, κάποιοι δεν μπορούν αποδεδειγμένα να δώσουν κάτι άλλο, κάποιοι προτιμότερο θα ήταν να βρουν αλλού ποδοσφαιρική στέγη γιατί αυτή την φανέλα δεν μπορούν να την φοράνε όλοι. Αυτή την στιγμή το ρόστερ αριθμεί 29 παίχτες. Εκ των οποίων… δύο είναι οι Παπαδούδης, Σουρλής… δύο είναι δανεικοί , οι Σαμασέκου και Κανός… μας έμεινε αμανάτι ο Ντε Λα Φουέντε… Μπούτουτσι  δεν τον έχουμε δει καν… Πόσοι μας μένουν; 23… Για μένα λοιπόν από αυτούς τους 23 μόνο 11 δείχνουν ότι αξίζουν να μείνουν για να στελεχώσουν το ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

Δεν είμαι ούτε διοίκηση, ούτε προπονητής , απλά ένας οπαδός που αγωνιά για το μέλλον της ομάδας του. Χωρίς ύβρεις, απαξιώσεις , γιουχαρίσματα και τα έλεγα εγώ, απέναντι στον οποιονδήποτε, με συνεχή στήριξη στην ομάδα, ανεξάρτητα αν συμφωνώ η όχι με ότι βλέπω η γίνεται. Η «δικαίωση» των απόψεων μου, απλά μεγαλώνει την στεναχώρια μου. Ποτέ μου δεν χαίρομαι όμως , όπως κάποιοι όταν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα, γιατί δικαιώθηκαν σε κάποια από αυτά που έλεγαν. Και μπορεί κάποιοι να με πουν τρελό αλλά προσωπικά ακόμη και έτσι όπως είμαστε,  πιστεύω ότι το Πρωτάθλημα δεν έχει χαθεί. Γιατί πολύ απλά δεν βλέπω κάποιον καλύτερο. Ο Ολυμπιακός των τελευταίων αγώνων με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μπορεί. Ο «άλλος» όχι.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ