ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Final destination… Kaunas, με ενδιάμεση στάση την Πόλη. Mind the gap

Final destination… Kaunas, με ενδιάμεση στάση την Πόλη. Mind the gap
Αρθρογράφος: Αλέκος Αδαμαντόπουλος
ΑΛΕΚΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός δεν «διάλεξε» αντίπαλο για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα. Κέρδισε και την Μπασκόνια, τερμάτισε πρώτος και καλύτερος στην πρώτη φάση της, με 24 νίκες και μόλις 10 ήττες, και θα προετοιμαστεί για να αποκλείσει την Φενέρ έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας. Το να είσαι αισιόδοξος και να πιστεύεις στην ομάδα σου δεν είναι αλαζονεία. Δεν κρατάω μικρό καλάθι γιατί η εικόνα της ομάδας μου έχει δώσει αυτό το δικαίωμα. Δεν υποτιμώ την Φενέρ, ίσα- ίσα το αντίθετο. Όταν όμως έχεις ως στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, πρέπει να φανείς καλύτερος στα ματς που απομένουν απέναντι στις καλύτερες που προκρίθηκαν στην 8αδα. Παρεπιπτόντως κύριοι αγαπητικοί και γλείφτες της ομάδας που παραπαίει ειδικά τα 2 τελευταία χρόνια τερματίζοντας προτελευταία (πέρσι έφταιγε ο Μπερτομέου και φέτος ο Μποντίρογκα, η μήπως η αστυνομία;) , ο Ολυμπιακός ποτέ δεν ήρθε σε αυτή την κατάσταση ακόμη και στα χειρότερα του.

Τα ματς από δω και μπρος είναι και θέμα ημερών και θέμα φορμαρίσματος το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της κάθε ομάδας. Ελπίζω και εύχομαι να μην παίξει καθοριστικό ρόλο η διαιτησία και να αναδειχτεί ο καλύτερος μόνο μέσα στο παρκέ. Τα όποια λάθη γίνουν έχουν ελάχιστα περιθώρια για να διορθωθούν. 3-5 είναι τα ματς των προημιτελικών και 2 ( με Μονακό η Μακάμπι ο ημιτελικός) τα βήματα του final 4 που απομένουν για να έρθει η Ευρωλίγκα στο λιμάνι. Κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε, γιατί πολύ απλά είμαστε ζωντανοί στο όνειρο, και έχουμε κερδίσει με το σπαθί μας, και με την εικόνα μας στην πλειονότητα των παιχνιδιών  αυτό το δικαίωμα. Είτε εντός, είτε εκτός , ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Ανεξαρτήτως μπάτζετ και έδρας. Οι «άλλοι» μπορεί να διαθέτουν ονόματα αλλά ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως. Κανένας δεν βάζει τα νούμερα του και τον εγωϊσμό του πάνω από το σύνολο. Είναι μια οικογένεια που όλοι παίζουν για έναν και ένας για όλους. Μια ομάδα που σου δίνει την αίσθηση πως ακόμη και να χάνει θα βρει το σθένος να γυρίσει το παιχνίδι ανεξαρτήτως αντιπάλου. Που χαίρεσαι να την βλέπεις να αγωνίζεται και να αισθάνεσαι υπερήφανος ακόμη και αν δεν τα καταφέρει.

Όλοι εσείς οι αναλυτές και οι ειδικοί που ακόμη δεν μπορείτε να χωνέψετε το «μέχρι τέλους» και περιμένατε σαν τα φίδια κάποια από τις ήττες για να ρίξετε το  «δηλητήριο» σας , τον ήπιατε και πάλι, τον «οίνο» της στεναχώριας. Θα αναγάγετε ρε Κατίνες της δημοσιογραφίας σε δήθεν συγκλονιστικές αποκαλύψεις, κουτσομπολιά ( Αναστόπουλος, Γουέμπερ κλπ) για να σπιλώνετε τα όσα έχουν καταφέρει οι Αγγελόπουλοι. Θα σιγοντάρετε τους επί χρόνια τους πλήρως αποτυχημένους στην Ευρώπη , κατονομάζοντας ως υπεύθυνους για τις αποτυχίες τους εν Ελλάδι την νέα ΕΟΚ και τον Λιόλιο. Οκ κάποια στιγμή  θα σπάσει το σερί χωρίς να ξέρουμε πόσο ακόμη θα αυξηθεί, και; Μην μείνετε πάλι στα λόγια ρε. Φτιάξτε ομάδα καλή , να την κερδίζουμε πιο δύσκολα. Γιατί έτσι όπως έχετε καταντήσει την ομάδα σας, είστε για λύπηση. Επιεικώς αξιοθρήνητοι. 19 ήττες πέρσι σε 28 ματς … 23 φέτος σε 34! Και εσείς ρε «οπαδοί» πως στηρίζετε στα δύσκολα το αποκούμπι σας; Με την αποχή; Με άδειο το ΟΑΚΑ;;;

Χα χα χα… Σας έδιωξαν ο Ολυμπιακός και οι Αγγελόπουλοι από το άθλημα; Πόσο έχει φτάσει στην Ευρώπη ο «λογαριασμός» στα μεταξύ μας παιχνίδια εσείς που «ξέρετε» να μετράτε; Και στηρίζετε τις ελπίδες σας ρε κολοτούμπες σε ποιον; Σε αυτόν που έβριζε τον Παναθηναϊκό και την 13; Υπήρχε περίπτωση να έμενε έστω και ένα δευτερόλεπτο στον Ολυμπιακό Πρόεδρος με τέτοια «κατορθώματα»; Ούτε σε περιόδους εκπτώσεων δεν πουλήθηκε το μαγαζί γωνία. Πανηγυρίστε μαζί του που πήρε το πάρκινγκ. Αλήθεια αφού έφαγε πρόστιμο για παράβαση του ffp, πως θα κάνει ένα σωρό τιτανοτεράστιες μεταγραφές φέτος; Με τι έσοδα; Δεν αλλάζετε λέω εγώ τον ύμνο σας και να καθιερώσετε τα «αγάλματα» του Νότη; Ποιο πολύ σας ταιριάζει , ειδικά μετά από κάθε ματς εναντίον μας. Στηρίξτε όλες τις ελπίδες σας στον Ηττούδη , τον «στεφάνι», μετά στον Τζέϊμς, και μετά ίσως στις αδελφές ψυχές της Ρεάλ για να μην εξελιχτεί ο εφιάλτης σας, σε σύνδρομο ηττοπάθειας. Γιατί μετά θα ακολουθήσουν οι εν Ελλάδι φάπες ΑΝ καταφέρετε να φτάσετε στον τελικό και δεν σας αποκλείσει ο Σπανούλης.

 
BetMarket 728x90

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ